כמתכון פשוט על בסיס בצק פריך. אפשר למלא בכל העולה על דעתכם או להיצמד למילויים הקלאסיים. קחו מתכון עם מילוי פרג ומילוי תמרים, וגם מתכונים למילויים נוספים כמו ריבת חלב וחלבה או אגוזים

החומרים: לכ-30 יחידות

250 גרם חמאה

150 גרם אבקת סוכר

3 חלמונים

3 כוסות קמח, מנופה

מלית פרג:

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

100 גרם פרג טחון

1/2 כוס אגוזי מלך, טחונים

50 גרם צימוקים בהירים

2 כפות פירורי ביסקוויטים

2 כפות דבש

1 כף תמצית וניל

1 כף תמצית רום

מלית תמרים:

500 גרם ממרח תמרים

1 כפית קינמון טחון

1 כף שמן

100 גרם אגוזים או שקדים, קצוצים

אופן ההכנה: 

לבצק-מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לבצק אחיד וחלק. משהים במקרר במשך הלילה.

למלית פרג-מחממים חלב בסיר תוך בחישה, עד רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל הנוזל נספג. מסירים מהאש, מוסיפים את שאר החומרים, בוחשים היטב ומצננים.

למלית תמרים-מעבירים את החומרים לקערה ומערבבים. אם המלית דלילה מדי מוסיפים 2-1 כפות פירורי ביסקוויטים.

לאחר לילה מנוחה, מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בכוס. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים למשולשים. מהדקים היטב את הקצוות בצביטות.

מסדרים בתבנית משומנת ברווחים ואופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ'. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

4 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here