הגלילה מוגשת בשלמות ונפרסת לעיני הסועדים. בגרסה המקורית מטגנים אותה טיגון קצרצר כדי לסגור את הבשר, אך מניסיוני אפשר לדלג על שלב זה. אם הבשר קפוא, הפשירו במקרר ושטפו היטב.

החומרים: ל-8-6 מנות

2 ק"ג בשר כתף בקר, קשור לגלילה

1 כף חרדל דיז'ון

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית פלפל שחור, גרוס

2 כפות שמן זית

10 שיני שום, כתושות

1 בצל, פרוס לרצועות

2 כפות דבש

אופן ההכנה: 

פורשים על משטח עבודה רדיד אלומיניום בגודל 35X55 ס"מ, כשהצד הבוהק כלפי מעלה, ומניחים את הגלילה במרכז.

מערבבים בקערית את שאר החומרים, ומורחים את העיסה על הגלילה לאורכה ובצדדים.

סוגרים את רדיד האלומיניום סביב הגלילה, אך מקפידים שלא יהיה צמוד לבשר, כדי שיהיה מקום לנוזלים שיופרשו באפייה. מעבירים לכלי חסין אש.

אופים את הגלילה שעה וחצי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהבשר מתרכך. פותחים את רדיד האלומיניום ואופים עד 30 דקות נוספות להשחמה אחידה. מגישים חם עם הרוטב שנוצר במהלך האפייה.

 

  • טיפסקל

אפשר להחליף את הדבש בריבות מסוגים שונים, כמו מרמלדה תאנים, תמרים או משמש.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here