זוהי פיצה מהירה במיוחד, מכיוון שלא מכינים אותה מבצק שמרים. חוסכים את זמן ההתפחה אך נהנים מלישת הבצק עם הילדים. אפשר להכין עם ילדים מגיל שש ומעלה. בהמשך תמצאו המלצה איך להכין את הפיצה על לחם או פיתה.

לבצק:

1/2 3 כוסות קמח, מנופה

1/4 כוס שמן

3/4 כוס מים

מעט מאוד פלפל לבן

מעט מאוד מלח

1 חבילת חמאה או מרגרינה

לתוספות:

רוטב מוכן לפיצה או רסק עגבניות

תוספות: עשבי תיבול, טבעות זיתים, פטריות, גבינות צהובות מגוררות

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה: 

שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים היטב בכפות הידיים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם הבצק דביק בוזקים עוד מעט קמח וממשיכים ללוש. משטחים את הבצק.

התוספות – מורחים על הבצק המרודד רוטב, מפזרים מעל את התוספות הרצויות וגבינה צהובה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך עשר דקות, עד שהגבינה מבעבעת.

 

פיצה על פיתה

פיצה זו מתאימה לילדים (מגיל 4-6) שמעולם לא התעסקו עם בצק, אך בכל זאת רוצים ללמד אותם להכין משהו חווייתי, מהיר ופשוט להכנה.

פרוסות לחם או חצאי פיתות (אפשר פיתה עיראקית) כמספר הסועדים

אורגנו טרי או מיובש

רוטב מוכן לפיצה או רסק עגבניות או רוטב בהכנה ביתית

תוספות: עשבי תיבול, טבעות זיתים, פטריות, גבינות צהובות מגוררות.

מסדרים על תבניות תנור משומנות את פרוסות הלחם או חצאי הפיתות.

מורחים על כל פרוסה או פיתה שתיים-שלוש כפות רוטב מוכן. מפזרים את אורגנו והתוספות. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כשבע-עשר דקות. מגישים חם.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here