החיתוך הספירלי

בימים אלו חברת 'כרמל דיירקט' מרחיבה את סדרת המוצרים תחת המותג SLICER ומשיקה מוצר חדשני בתחום קיצוץ ירקות:  

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » ירקות » ירקות מבושלים » תחתיות ארטישוקים ברוטב חמצמץ

תחתיות ארטישוקים ברוטב חמצמץ

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

תחתיות ארטישוקים ברוטב חמצמץ


פסקל פרץ-רובין


מנה ראשונה קרה מהמטבח הים תיכוני,טעמה חמצמץ וריחה עדין מאוד.יש במנה זו שילוב יפה של צבעי הארטישוק והגזר. חשוב לבחור בארטישוקים גדולים,כדי שהתחתיות תהיינה גדולות במיוחד.

 

 

10 ארטישוקים גדולים

מיץ מלימון אחד

1 כף קמח מנופה

1/2 כוס מים

1/2 כפית מלח

3 גזרים בינוניים

לרוטב:

1/4 כוס שמן

1/2 1 כוסות מים

מיץ מלימון אחד

2\1 כפית מלח

1 כפית סוכר

 

 

מסירים מן הארטישוקים את כל העלים: את החיצוניים הקשים תולשים ביד ואת הפנימיים הרכים חותכים בסכין. משאירים בבסיס הירק קטע של כ-2.5 ס"מ מן העוקץ (הגבעול). מנקים את התחתיות מפלומת השיער שעליהן.

 

מניחים בקערה את מיץ הלימון ,הקמח,המים והמלח ומערבבים היטב. טובלים את תחתיות הארטישוקים בנוזל ומשהים דקות אחדות.

 

יוצקים לסיר רחב ושטוח את המצרכים לרוטב: המים,השמן,מיץ הלימון,המלח והסוכר. מערבבים היטב. עורכים את תחתיות הארטישוקים בסיר,בשכבה אחת,כשהעוקצים (הגבעולים) כלפי מעלה. יוצקים לסיר את הנוזלים שבהם הושרו הארטישוקים.

 

קולפים את הגזרים ופורסים אותם לפרוסות בעובי חצי ס"מ לפחות.מסדרים סביב הארטישוקים.מנענעים קלות את הסיר,כך שהרוטב יעטוף היטב את הירקות.

 

מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה.מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עוד 45-30 דקות. עורכים את הארטישוקים על צלחת הגשה ומעטרים בפרוסות גזר. יוצקים את הרוטב מסביב ומגישים קר.

 

החומרים ל-10 מנות

 

 



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ