"טעים ללא גלוטן"

ספר מתכונים חדש של רות טרכטמן  מנסה בעזרת מתכונים בגובה העניים ונטולי גלוטן לאפשר לכל אחד לאכול כל דבר אפילו בוקרס וג'חנון

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » חנוכה » חג אורים שמח!

חג אורים שמח!

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

חג אורים שמח!


פסקל פרץ-רובין


הן מחייכות אלי מבעד לחלונות הראווה, ומדוכנים שונים במרכולים הגדולים. הצלחתי לזהות אותן, אך זה היה קשה.

 

בשנים האחרונות הסופגניות עוברות שדרוגים משדרוגים שונים. הריבה כבר לא אותה ריבה, אבקת הסוכר נדחקה החוצה לטובת ציפויים שונים שוקולד, ריבת חלב, חלבה, קרמים וגם סוכריות צבעוניות המותאמים לילדים. נזכרתי בגעגועים באותה סופגנייה עם הלחיים הזהובות, התפוחות והמפודרות באבקת סוכר לבנה כשמעל  מבצבצת הריבה האדומה (הפשוטה והלא משודרגת).

 

לפני המתכונים הגיוונים והטעמים הנפלאים לחג נתייחס למחמירים עם הקלוריות חשוב לזכור שזה בסדר לאכול סופגנייה נכון שסופגנייה "עולה" בערך כ-450 קלוריות ועם תוספות אפילו יותר, אולם אם אוכלים אחת זה לא אסון.

 

אבל המלצתי היא הקפידו שהסופגנייה טרייה וחמה. כזו שהכינו אותה ממש לפני שהוגשה ולא זו שנקנתה בבוקר. ואם אין בררה וחייבים להקפיד מאוד על הגיזרה הכינו סופגניות קטנות קטנות מה שאנו מכנים סופגניות ביס.

 

 

דבר חשוב נוסף אל תשכחו שגם המאכלים האחרים של חנוכה משמינים ועתיר קלוריות, למשל הלביבות הקטנות הללו מכילות כ-100 קלוריות ללביבה. הרי לא אוכלים רק לביבה אחת.

לכן המלצתי אל תגיעו למפגשי הדלקת נרות לא רעבים מדי. כך לא תתנפלו על שלל המנות המטוגנות.

 

 

רגע לפני חגיגת המתכונים המטוגנים, חמים, טעים, נעים (ובלי אף מילה על  משמין) הסופגניות והלטקס נחזור למקור ולמתכון סופגנייה בסיסי שלטעמי הוא הטעים מכל החידושים וההמצאות של השנים האחרונות.

ואם אתם דואגים למשמנים וקלוריות – טגנו סופגניות קטנות.

 

כך תכינו סופגניות קלאסיות שתמיד מצליחות…

 

הכינו  ללביבות  קלאסיות…

 

קבלו רעיון מדליק לסופגניות בקיצור דרך …

 

כל השדרוגים ומה קורה במרכולים?

 

לסופגניות  מדליקות….

 

לסופגניות טירמיסו…

 

   

לפניכם מבחר טיפסקל לטיגון נכון בכלל ולטיגון סופגנייה ולביבה בפרט.


טיפסקל לטיגון נכון 

חשוב: לחמם היטב את השמן לפני טיגון הסופגניות, או הלביבות  אך לא להביאו לדרגת עישון.

 

חשוב: לטיגון נכון חשובה הטמפרטורה, החום צריך להגיע ל-170-180 מעלות. אפשר לבדוק בעזרת מד חום מקצועי (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות) או לחמם את השמן אך ורק בלהבה בינונית נמוכה.

 

בדיקה ביתית פשוטה לטמפרטורת השמן לטיגון: כף עץ במרכז השמן, אם נוצרות בועות מסביב – השמן חם. או מטילים פיסת בצק לתוך השמן, אם הוא צף – השמן חם. אם הוא שוקע לחכות שיעלה מעלה וזה הסימן לשמן חם.

 

אל תוסיפו במהלך הטיגון שמן קר לשמן החם, כיוון שהמאכל או העוגיות יספגו את השמן הקר, וחבל. יש לסיים את הטיגון בסיר, הוציאו  את הסופגנייה  או הלביבה ורק לאחר מכן – הוסיפו שמן וחממו אותו, ורק אז טגנו יחידות נוספות.

 

מוסיפים לשמן החם פיסת גזר או תפוח אדמה כדי שהשמן לא יעלה עשן ויעכיר וכן כדי למנוע את חימצונו של השמן.

 

רוצים פס לבן? כך עושים: מטגנים את הסופגניות כשהצד התפוח כלפי השמן, מטגנים בסיר מכוסה במשך דקה, פותחים את המכסה לדקת טיגון נוספת והופכים לשתי דקות טיגון נוספות.

 

הוציאו את הסופגניות המטוגנות בכף מחוררת, כדי לנקז את מרב השמן, ולאחר מכן צננו אותן על נייר סופג.

 

אני ממליצה לטגן בשמן קנולה או אחר, כמובן שלא בשמן זית שמותיר סימני טעם עזים. 

 

 

 

רוצים להכין סופגנייה מהירה בלי שמרים…?

 

רוצים לדלג על הטיגון ובכל זאת לאכול סופגנייה מפתיעה….

 

בואו להכין שלל מתכונים מטוגנים ממטבחי עדות ואף מילה על שמן…

 

קבלו  מבחר טיפסקל לקבלת לביבה נהדרת לצד שלל מתכוני לביבות  …

 

 

האזינו לפינתה של פסקל פרץ-רובין בתוכנית "עוד מעט שבת" עם ליאת רגב ברשת ב'.  פסקל משוחחת עם ליאת  רגב על טיגונים ממטבחי עדות ישראל שיכולים להשתלב נפלא בארוחת החג.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ