חדשים על המדפים

חברת פול מון ישראל החלה לייבא את FULL MOON –wine cooler  –  יין מבעבע כשר בטעמים מגוונים, מכיל 5% אלכוהול,   הכלאה של ענבי

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » חנוכה » סופגניות טירמיסו

סופגניות טירמיסו

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

סופגניות טירמיסו


פסקל פרץ-רובין


זה מתחיל, סופגניות רגילות וסופגניות משודרגות, משלבות בין הטירמיסו המוכר לסופגנייה מתקבלת סופגנייה עשירה במיוחד.

 

לבצק:

 

¾1 כוסות חלב

50 גר' שמרים טריים (קוביית שמרית)

1/2 כוס סוכר

1 ק"ג (כ – 7 כוסות) קמח מנופה

2 ביצים גדולות

1כפית תמצית וניל

1 כפית קליפת תפוז או לימון, מגוררת

2 כפות ויסקי (או ברנדי)

100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה ל-8 קוביות

10 גר' מלח

2 ליטר שמן קנולה לטיגון

 

למלית:

250 גרם גבינת מסקרפונה גד

250 גרם גבינת ריקוטה 9% גד

1 כוס סוכר

1/8 כוס ליקר אייריש קרים

1 כף תמצית קפה

 

לגנאש קפה : ( יש להכין יום לפני )

1/2 כוס שמנת מתוקה

300 גרם שוקולד לבן

1/4 כוס קפה אספרסו חם

100 גרם חמאה

 

 

הבצק – מערבבים בקערת מיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה.

 

מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית הווניל, קליפת התפוז או הלימון והאלכוהול. מערבבים במהירות נמוכה במשך 5 דקות ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה, קובייה אחר קובייה.

 

כשנוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד יצירת בצק אחיד, גמיש, רך ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, אפשר להתחיל לעבוד מיד.

 

יוצרים מהבצק כדורים במשקל 30–40 גר' ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים שווים זה מזה, מניחים עליהם מגבת מטבח ומתפיחים כשעה וחצי עד שיכפילו את נפחם.

 

במקביל מחממים סיר רחב עם שמן לכ- 150 מעלות. צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות בפנים. מטגנים את הסופגניות בשמן החם כשהצד העגול כלפי מטה עד קבלת צבע זהוב. הופכים ומטגנים שתי דקות את הצד השני. מעבירים למסננת ונותנים לסופגניות להתקרר בטמפרטורת החדר.

 

המלית – בקערת המיקסר עם מטרפה פותחים את גבינת המסקפונה כ2 דקות לריכוך, מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים כדקה, מוסיפים סוכר, תמצית קפה וליקר וטורפים כדקה במהירות נמוכה. מעבירים את הקרם למקרר עד לשימוש.

 

לגנאש – בסיר מחממים את השמנת המתוקה עם האספרסו עד לרתיחה.

 

ממיסים שוקולד לבן, וטורפים את השמנת לתוך השוקולד, מוסיפים חמאה בטמפ' חדר ( לא קרה חשוב) וטורפים עד קרם חלק, מעבירים למקרר ללילה להתיצבות.

 

להרכבה – חותכים את הכיפה העליונה מהסופגנייה, מחוררים את הסופגניה, את גנאש הקפה מזלפים לתוך הסופגניה, את מילוי הטרמיסו מזלפים בצורת עיגול על כיפת הסופגנייה, מקשטים בבישקוטי או מקרון קקאו, ומפדרים קקאו כהה בעדינות על הקרם.

 

החומרים ל-40-35 סופגניות

 

באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה צילום: יח"צ





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ