בקיצור...

  • מכינים בצק.
  • מכינים מלית.
  • פותחים בצק וקורצים עיגולים.
  • ממלאים במלית וסוגרים .
  • אופים בתנור ומגישים פושר.

ספר – סלטים

ספר בישול חדש נחת על שולחני סלטים - רפי כהן  צילום עטיפת הספר מיוחדת ולא שגרתית לא עוד שלל מנות של סלטים מביטים אלי דרך הכריכה

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עדות » כיסני גבינה/בוריקיטס

כיסני גבינה/בוריקיטס

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

כיסני גבינה/בוריקיטס
מתכוני עדות מהמטבח הבולגרי

תגיות: בולגרי, בצקים, מאפים, קשקבל



פסקל פרץ-רובין


מאפים אישים המוכנים מבצק פריך נפלא. הבצק משתנה בין בשלנית אחת לשנייה. השינוי נובע בעיקר  באיכות הבצק, והבדלי השימוש בכמות הקמח, סודה לשתייה, יוגורט שמן או חמאה.

 

כל שינוי  בשימוש בהם ובכמות מקנה לבצק מרקם וטעם שונה. ניתן למצוא בניהם גם עיצובי כיסנים שונים או בצורת סהרונים, שבלולים, פרחים, משולשים קטנים  או בתבניות קטנות אישיות  ועליהם יצרו דוגמאות.

 

לבצק:

 

250 גרם קמח מנופה

50 גרם חמאה או מרגרינה

1/2 גביע שמנת חמוצה

1 תפוח אדמה קטן מבושל מרוסק למחית

2-3 כפות שמן

למלית:

1 תפוח אדמה מבושל מרוסק למחית

50 גרם גבינה בולגרית

100 גרם גבינה לבנה

1 ביצה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

להברשה:

חלבון ביצה  

 

להבזקה:

1/4 כוס גרגרי שומשום

 

 

מניחים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה ולשים לקבלת בצק אחיד וחלק מאחסנים במקרר כשעה.

 

בקערית בינונית מערבבים את כל חומרי המלית לעיסה אחידה.

 

מקמחים  משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק  בעובי 1/2 ס"מ. קורצים בעזרת כוס עיגולים. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול.

 

מברישים בחלבון ביצה את קוטר עיגולי הבצק. סוגרים כל עיגול לחצי כסהר. בדרך זו מכינים את כל הבצק. אפשר לעצב את כיסני הבצק על ידי הידוק הבצק בעזרת מזלג או על ידי צביטות קלות סביב הסהרון.

 

מסדרים את כיסני הבצק בתבנית אפייה ברווחים מברישים  בחלבון הביצה ובוזקים מעט גרגרי שומשום.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום  לחום בינוני 180 מעלות  כ-20 דקות ומצננים.

 

החומרים ל- 25-30 כיסנים

 

טיפסקל

אפשר להחליף את מלית הגבינה בכל מלית אחרת כמו: מלית חצילים, צימחונית או מלית בשר.

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ