"הרברט סמואל' הכשרה

בימים אלו הושקה מסעדה כשרה במלון ריץ-קרלטון, הרצליה. מסעדת  "הרברט סמואל" בניצוחו של השף יונתן רושפלד, המסעדה פונה לקהל שומרי הכשרות

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » כתבות » ש…ש…שמרים…

ש…ש…שמרים…

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


כולם אוהבים מאפי שמרים מתוקים או מלוחים. הם יפים, תפוחים, שחומים והריח….משגע!

 

הטעם הנפלא …ובבקשה אף לא מילה אחת על קלוריות ומשקל.

 

חג חנוכה ממש בפתח ואיתו הסופגניות.

 

 

סופגניות כידוע לכם מכינים מבצק שמרים וכולם משום מה מפחדים להתמודד עם הבצק הנהדר הזה. לכן רגע לפני שנתחיל לטגן סופגניות נכיר את בצק השמרים וכך לא נפחד יותר!

 

אין כמו ריחות מאפה שמרים כדי למלא את הבית בחום ובניחוח מזמין, ניחוח של סופגנייה ניחוח של חלה לשבת ועוגות שמרים עם שוקולד וקינמון ועוד מליות נפלאות הן בעצם ניחוח ביתי משכר מאחד ומלכד את כל בני הבית במטבח סביב כוס תה מהביל עם עוגת שמרים שהיא שיכרון חושים.

 

שנים רבות של אפייה ועדין איני מצליחה לפצח את עניין הזה של הרתיעה מהכנת בצקי שמרים יותר נכון לא מצליחה להבין מה פשר הפחד מבצק שמרים?

 

הרי כמו בכל נושא ובעיקר אפייה, חשוב להקפיד ולהשתמש במתכון טוב, לבדוק שכל החומרים נמצאים, הכנה מדויקת בלי דילוגים על שלבים הכול חייב להיות מוקפד ואז ההצלחה מובטחת.

 

לדעתי חשוב לגשת לעבודה עם שמרים ללא חשש ודעות קדומות, ברגע שמבנים את הטכניקה הבסיסית כיצד פועל הבצק? מה עוזר לו לתפוח? ומה מעכב תפיחה? מהם התנאים האופטימיים להצלחה? אזי בלי ללמוד כימיה או קונדיטוריה הכול מצליח.

 

מניסיוני בצק שמרים נפלא לעבודה, זהו בצק קל נוח, נפלא ללישה ידנית, אך אני מכינה אותו  בעיקר במערבל חשמלי עם וו הלישה, צריך לתת לו לנוח ולפעמים כשאין זמן פשוט נותנים לו לנוח במקרר, אגב זהו פיתרון נהדר במיוחד כשנערכים להכנות של שבת עם שאר המנות והתבשילים. דבר נוסף אפשר להכינו באמצע השבוע ולהקפיאו כבצק טרם האפייה .

 

תתפלאו, בצק שמרים  אפשר לאפות ולהקפיא, במקרה זה  אופים  אתו  עד כמעט לסיום, מוציאים מהתנור 5-7 דקות לפני תום האפייה ומקפיאים. כשרוצים להשתמש, מפשירים במקרר ולפני ההגשה מכניסים לתנור בחום בינוני 180 מעלות צ'  אופים 5-7 דקות, כך מחזירים לו את הטריות.

 

 

 

 

 

 

 

בצקים לרידוד עם הרבה שמרים

 

 

 

 

 

 

מספר נקודות שחשוב לדעת לפני שמתחילים לעבוד עם שמרים:

 

אפשר להשתמש בשמרים טריים קובייה או בגרגרים. מספיק לערבב את גרגרי השמרים בקמח, אין צורך להמיס בנוזל  ואו להתסס אותם קודם לעבודה.

 

בשווקים תמצאו גם שמרים יבשים – הם טובים מאוד, כי יש להם חיים ארוכים, שומרים אותם במקרר או במקפיא וכך תמיד יש שמרים בבית.

 

50 גרם שמרים טריים = 2 כפות גרגרי שמרים יבשים.

 

שומן  – רצוי בחמאה אולם אתם יכולים להמיר אותה במרגרינה מזולה, מרגרינה, מחמאה מטעמי כשרות כמובן שאי אפשר להשוות בין הטעמים אך התוצאה אינה רעה כלל.

 

נוזלים  – אפשר  בחלב, יוגורט רוויון אתם יכולים לשנות למים, חלב סויה,קרם ומי קוקוס ומיצים כשאתם ממירים למתכון פרווה. שימו לב ובעיקר הקפידו על הוספה הדרגתית של נוזל לבצק . לפעמים אין צורך בכל כמות הנוזל הדבר תלוי בסוגי הקמח והגלוטן בתוכו המשפיע על כושר ספיגת הקמח.

 

נותני טעם  – כל תוספת משנה ומשדרגת את טעם הבצק בדרך כלל משתמשים בקליפות הדרים תפוז ולימון, וניל וקינמון אתם יכולים להוסיף ולגוון בטעמים נוספים כמו: תמצית שקדים מי זהר/ מה זהאר ועוד..

 

מלח  – חשיבות רבה למלח בהכנת בצק שמרים אסור להוסיפם יחד עם השמרים היות והם מעכבי תפיחה לכן מומלץ להוסיפם תמיד בסוף.

 

זמן מנוחה והתפחה  – מרגע שלשנו היטב חשוב להתפיח במקום חמים או במקרר בהתאם לזמן שברשותכם, הקפידו על לישה טובה,התפחה ראשונה והתפחה שנייה קודם לאפייה.

 

תבניות ותנורים  – לפעמים שימוש בתבניות עם עיצובים וצורות שונות משדרגות את העוגה גם בלי שתעשו בה שינוי. פיזור החום בתנורים לא תמיד אחיד בין סוגי התנורים הביתיים הקפידו לבדוק את העוגות עם קיסם לפני שאתם מוציאים מהתנור.

 

כפות, מצקות, שקי זילוף – השמשו באלו יעשה כאשר מכינים בצקים דלילים ויש לזלוף את הבצק לשמן הטיגון כמו: להכנת עוגיות אתניות : זלאבייה, זנגולה, ספינג' , בורמילאוס , לוקומדוס ועוד…

 

למבחר מתכונים לכבוד החנוכה עם הרבה הרבה שמרים היכנסו…….

 

 

מבחר מתכונים עם בצק שמרים:

 

חלה מתוקה

 

לחם ממולא ומפתיע

 

לחם פסטו

 

פוקאצ’ות אישיות בציפוי דגנים

 

מאפה עגבניות, מוצרלה ועשבי תיבול

 

גלילת שמרים במלית מגוונת

 

עוגת שושנים

 

סופגניות קלאסיות

 

 

פסקל משוחחת על שמרים ואיך לא לפחד להכין שלל בצקי שמרים בפינתה בתוכנית "עוד מעט שבת" עם ליאת רגב יום שישי  רשת ב'13:30  

 

האזינו לפינתה של פסקל בתוכנית "עוד מעט שבת"  עם ליאת רגב ברשת ב' (95.5) לכבוד חנוכה  על סרגל השמע : 20:10





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ