בואו לאכול

ספר חדש של מיכל וקסמן המתייחס לא רק לאוכל אלא לזמן שצריך להכנתו.   הרעיון הוא שלא חייבים להזמין

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » פורים » גלילות פרג

גלילות פרג

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

גלילות פרג


פסקל פרץ-רובין


גלילות נפלאות עשויות בצק שמרים עם פריכות קלה המזכירה בצק פריך. המלית מכילה פרג ואוהבי הפרג יתענגו עליה.

 

אולם הגלילות נהדרות גם עם מלית שוקולד, תמרים, או עם תערובת של סוכר חום וקינמון עם פיסות חמאה קטנות.

 

 

 

לבצק:

 

½3 כוסות קמח, מנופה

 

25 גרם שמרים

 

1/2 כוס סוכר

 

1 כפית תמצית וניל

 

200 גרם חמאה, רכה חתוכה לקוביות

 

1 ביצה

 

1/4 כפית מלח

 

1/2 כוס חלב

 

למלית:

 

2 כוסות גרגרי פרג, טחונים

 

50 גרם חמאה, חתוכה

 

1/2 כוס חלב

 

3 כפות סילאן

 

1 כפית קליפת לימון, מגוררת

 

1/2 כוס + 2 כפות ממרח תמרים

 

1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים

 

להברשה:

 

1 ביצה  טרופה עם 2 טיפות שמן

 

לעיטור:

 

1/2 כוס גבישי סוכר, ניתן לקנות בכל החנויות המתמחות

 

 

 

 

מניחים את הקמח בקערת מערבל ומפזרים מעליו את השמרים, הסוכר, תמצית הווניל והחמאה. מערבלים עם וו הלישה ומוסיפים תוך כדי ערבול  את הביצה, המלח והחלב. ממשיכים לערבל  עד קבלת בצק אחיד וחלק.

 

מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. אם ממהרים ניתן לעטוף בניילון ניצמד ולאחסן להתפחה במקרר מספר שעות. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.

 

להכנת המלית – שמים בסיר קטן את הפרג, החמאה, החלב, הסילאן, קליפת הלימון ו-2 כפות ממרח התמרים, מבשלים על אש נמוכה  תוך בחישה 4-3 דקות. מחלקים את המלית ל-3 חלקים שווים.

 

על משטח עבודה מקומח מרדדים חלק אחד מן הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מורחים על העלה 1/3 מממרח התמרים, בחלק הקרוב אליכם, משאירים פס של בצק ללא ממרח תמרים (כ-12 ס"מ), בחלק המרוחק מכם. מורחים על ממרח התמרים 1/3 ממלית הפרג וזורים 1/3 מהאגוזים. מגלגלים לגלילה מהצד הקרוב אליכם ועד לפס הבצק ללא המלית.

 

בעזרת סכין חדה חורצים חריצים אלכסוניים בבצק שנותר ללא המלית. מברישים בביצה הטרופה את פס הבצק המחורץ וממשיכים לגלגל לגלילה אחידה. אין להדק ולסגור חזק את השוליים אלא לקפלם בלבד. מכינים באותה דרך את שני חלקי הבצק הנותרים.

 

מעבירים את הגלילות אל התבנית כשסימני החיתוך פונים מעלה, ושומרים על  רווח ביניהן. מברישים שוב את הגלילות בביצה טרופה ומשהים במקום חמים ל 20-30- דקות. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ'.) כ- 35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי ויבש ומצננים.

 

החומרים: לתבנית: תנור, מרופדת בנייר אפייה

 

 

 

טיפסקל לשימור הטעם

 

אפשר להקפיא את הגלילות לפני או אחרי האפייה, כשהן עטופות בנייר אלומיניום.

 

ליצירת מראה שונה ניתן לגלגל את הבצק לגלילה ולסמן חריצים על פני הגלילה בעזרת מספריים.

 

טיפסקל כיצד שומרים על טריות הפרג?

 

פרג טחון מתקלקל מהר וטעמו הופך מריר. לכן כדאי לקנות גרגרי פרג שלמים. שומרים  במקום קריר ויבש. טוחנים את הכמות הנדרשת לקראת השימוש. אם בכל זאת קונים פרג טחון יש להקפיד ולבדוק את תאריך התפוגה ולשמור במקרר או במקפיא.

 

הדרך הטובה ביותר להמתיק מליות פרג היא לשלב בהן דבש או סוכר חום כהה.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ