קפה GREEN

גרין פוד קפה-מסעדה  GREEN ממוקמת בעיר אשקלון מול הקריה האקדמית.   כשמגיעים לאזור שום דבר לא

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מאפים » לחם ממולא ומפתיע

לחם ממולא ומפתיע

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

לחם ממולא ומפתיע


פסקל פרץ-רובין


לחם ממולא בבצלים, פיסטוק, חמוציות ומוגש עם סלט שומר טרי מתקתק. ניתן להכין לחם אחד גדול מכל כמות הבצק אך כאן ההצעה  היאהכין מכמות הבצק לחמים אישים ממולאים המקנים ללחם נופח מעניין ופינוק אישי לכל סועד.

 

לבצק:

 

25 גרם שמרים טריים

1/2 1  כוסות מים פושר

500 גרם קמח מנופה

1/4 כוס שמן

1/2 כפית מלח

 

למלית:

4 כפות שמן

3 בצלים קלופים ופרוסים דק

1 כוס פיסטוקים שהושרו במים סוננו קולפו, וקוצצו דק

2 כפות חמוציות קצוצות גס

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

קורט קינמון

להברשה ובזיקה:

שמן זית

מלח גס

 

לסלט:

1 קלח שומר גדול נקי ופרוס דק

מיץ מלימון 1 קטן

1 כף גרגרי רימון

1 כף עלי נענע קצוצים

 

 

הבצק- ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס מים . מניחים בקערה רחבה את הקמח מוסיפים את השמרים המומסים, השמן, ויתר המים לשים היטב ומוסיפים את המלח . ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך ונעים למגע מניחים בקערה ומכסים  במגבת או ניילון ניצמד.

 

מתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.מחלקים את הבצק לכדורים ( כל כדור במשקל 100 גרם) מסדרים את כדורי הבצק על נייר אפייה ומכסים במגבת או ניילון ומשהים להתפחה כ-20 דקות.

 

המלית- מחממים שמן במחבת בינונית מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד  שהבצלים מזהיבים קלות ומתרככים . מוסיפים את יתר החומרים מערבבים ומכבים את הלהבה.

 

מרדדים כדור בצק על משטח מקומח  לפיתה קטנה,מניחים  2-1 כפות מהמלית במרכז עיגול הבצק . אוספים את שולי הבצק וסוגרים מעל למלית ככדור ממולא משטחים קלות בכפות הידיים . בדרך זו מכינים את יתר הלחמים הממולאים.

 

מניחים את הלחמים הממולאים בתבנית משומנת כשתפר הסגירה שלהם כלפי תחתית התבנית . מסדרים את הלחמים ברווחים  נוחים לאפשר תפיחה נוחה באפייה. מברישים  בשמן זית ובוזקים מעט מלח גס.

 

אופים בתנור מחומם מראש לחום גבוה ל- 200 מעלות צ' כ- 12-10 דקות עד שהלחמים מזהיבים ומשחימים קלות.

 

הסלט- בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים מלבד גרגרי הרימונים. מניחים לחם ממולא על צלחת הגשה אישית מניחים מעל ללחם  חופן מהסלט ומעטרים בגרגרי הרימון ומגישים. בדרך זו מגישים את כל הלחמים.

 

החומרים  ל-6 מנות





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ