נא להכיר: שף אורן דגן כפיר

אורן התחיל ללמוד  את רזי הבישול והקונדיטוריה במרכז למקצועות הקולינאריה "עושים בישול" לאחר זכייה במקום ראשון בתחרות ארצית .

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עיקריות » קארי עוף, קשיו ולמון גראס

קארי עוף, קשיו ולמון גראס

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

קארי עוף, קשיו ולמון גראס


פסקל פרץ-רובין


מנה עוף עם קארי ואגוזי קשיו מקבל טעם לימוני מעניין ומיוחד בזכות השימוש בעשב הלימון /הלמון גראס

האופייני למטבח האסייתי

 

לאגוזי קשיו מקורמלים:

 

1 גבעול למון גראס, קצוץ גס

3 כפות סוכר לבן

1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים

 

לקארי עוף:

1 בצל סגול, קצוץ דק

4 שיני שום, קצוצות גס

4 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר, מקולף וקצוץ דק

1 גבעול למון גראס טרי, כתוש עם קצת מלח גס במכתש או קצוץ דק

1-2 פלפל צ׳ילי אדום, פרוס דק (לא חובה)

500  גרם עוף, כרעיים ושוקיים או פרגיות, חתוך לקוביות

1 כוס ציר עוף

1  כף רוטב דגים (לא הכרחי)

1 כף רוטב תמרהינדי

1 פחית קרם קוקוס (לא מי קוקוס)

1 גבעול למון גראס חתוך לחתיכות באורך 2-3 ס״מ (רק החלק הלבן)

1/4 כוס כוסברה, קצוצה דק

1/4 כוס עלי בזיליקום, קצוצים

1 לימון, סחוט טרי

מלח ים, לפי הטעם

פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

שמן לטיגון

 

להגשה:

עלי כוסברה

עלי בזיליקום

אורז לבן

גרידת לימון

 

 

במחבת קטנה ממיסים 3 כפות סוכר, כף מים ולמון גראס קצוץ עד שהסוכר הופך לקרמל זהוב. מוסיפים את אגוזי הקשיו הקלויים, ובעזרת כף

עץ מערבבים עד לגון קרמל עמוק אך לא שרוף. מסירים מהאש ויוצקים את הקשיו למשטח שיש או סיליקון. כשהקשיו מתקרר ומתקשה, מפרידים את האגוזים ושומרים בכלי אטום.

 

מחממים 4 כפות שמן במחבת ווק ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את השום, ג׳ינג׳ר, למון גראס כתוש וצ׳ילי ומקפיצים כדקה. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים עד להזהבה קלה, 1-2 דקות.

 

בעזרת כף סינון מוציאים את העוף לצלחת נפרדת. יוצקים לווק את ציר העוף, רוטב הדגים ורוטב תמרהינדי, מערבבים ומבשלים כ־2 דקות. מוסיפים את קרם הקוקוס, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מסמיך.

 

 

מחזירים לווק את העוף המטוגן ומוסיפים את הלמון גראס, כוסברה, בזיליקום ומיץ לימון. מערבבים ומבשלים
כ־5 דקות, על אש בינונית עד    להסמכה ולא יותר, שאז העוף ייהפך לצמיגי.

 

מגישים בצלחת הגשה מעל אורז לבן, מפזרים עלי כוסברה ובזיליקום, גרידת לימון ואגוזי קשיו מקורמלים ומגישים.

 

החומרים ל:
 4 מנות

 

המתכון באדיבות, עמנואל רוזנצוייג.  מתוך הספר מאסטר שף/ספר המתכונים, עונה שניה צילום :עודד מרום





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ