בקיצור...

  • ממיסים חמאה במיקרוגל
  • מוסיפים רויון וביצים
  • מוסיפים חומרים יבשים
  • מעבירים לתבנית ואופים
  • מגישים עם סילאן ושמנת

סיפור בריא

לאחרונה נדמה לי שאני מוקפת, או יותר נכון מפוצצת, בבריאות מכל עבר, עיתונים, מוספים, מתכונים, הרצאות, סדנאות תוכניות בישול ועוד.

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מאפים » לחם תירס מפתיע

לחם תירס מפתיע

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

לחם תירס מפתיע


פסקל פרץ-רובין


בעקבות עשרות פניות  שלכם לקבלת מתכונים נטולי גלוטן. החלטתי להפשיל שרוולים להיכנס למטבח ולהכין מאפה נטול גלוטן, שילבתי בין קמח תירס, לקמח אורז  ולגיוון הוספתי אגוזים ופירות מיובשים והתוצאה המפתיעה לפניכם.

מאפה/לחם אשר אינו דורש עבודה וקל להכנה. בוחשים הכול יחד מעבירים לתנור אופים ומקבלים מאפה/לחם נהדר.

 

 

100 גרם חמאה

1/2 1 כוסות רויון

2 ביצים בינוניות

1/4 1 כוסות קמח תירס

1/2 כוס קמח אורז

1 כף סוכר דמררה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס אגוזים, שקדים  קצוצים או צימוקים

 

להגשה :

שמנת חמוצה

מבחר פירות טריים פרוסים

סילאן

 

לעיטור:

מעט גרגרי שומשום – לא הכרחי

 

 

ממיסים במיקרוגל את החמאה, מערבבים עם הרויון, הביצים לבלילה אחידה.

 

מוסיפים תוך כדי טריפה את קמח התירס והאורז מוסיפים סוכר, אבקת סודה לשתייה ומלח. מבליעים את האגוזים או הצימוקים מערבבים לעיסה אחידה.

 

משמנים את תבנית האפייה או כלי חסין אש אחר. מעבירים את הבצק אל התבנית ומשטחים.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ויבש.

 

 מגישים פושר בצלחת הגשה אישית מוסיפים  כף או שתיים שמנת חמוצה מבחר פירות חתוכים ומזלפים מעל סילאן.

 

החומרים לתבנית בקוטר 22-24  ס"מ





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ