'סיציליאנו'

רשת מסעדות מזון מהיר בסגנון איטלקי. הגעתי לסניף ברעננה.   "סיציליאנו" מתמחה בהגשת פיצות שף, פסטות, קלצונה  וסלטים בניחוח ס

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » כתבות » אירוח מתוק בסוכה וקל לארח

אירוח מתוק בסוכה וקל לארח

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


עוד מעט  נתיישב איש איש בסוכתו המקושטת, בין ארבעת המינים והשרשראות שיצרו צעירי המשפחה, אולי מגובים

 

בכמה אושפיזין, ונפתח בקיום המצווה המשותפת לכל חגי ישראל (מלבד יום כיפור), האכילה.

 

 

חג הסוכות לא התברך במאכלים מובהקים המזוהים איתו, אבל אם נחפש היטב נמצא כמה מסורות המאפיינות את החג.

 

 

מאכלי סוכות מתאפיינים בעיקרון שהיו מאכלים שנוחים  להוציא החוצה, אל המבנה הארעי שהקמנו, מבלי שיתקרר. תבשילי קדרה של בשר, קטניות, דגנים וירקות,

 

המתבשלים ארוכות ומבשרים את החורף הקרב, יכולים להגיע לסוכה בתוך כלי החרס או הברזל שבו התבשלו ולשמור על חומם.

 

מה מגישים במטבחי העדות ?

 

אחד המאכלים האופיניים לחג הם הממולאים. במקור היו אלה עלי גפן ממולאים, זכר לכרמי יהודה שלפני הגלות, אבל את מקומם תפסו ירקות עליים אחרים כמו כרוב,

 

 

עלי חסה. אפשר למלא כמובן גם פלפל או קישוא, כשהמילוי יכול להיות תערובת של בשר ואורז עם צנוברים,  קינואה, כוסמת, בורגול.

 

 

ובסוכות מוסיפים גם גרגרי רימון ופירות מיובשים. אפשר גם למלא בעוף טחון עם תוספות או במילוי צמחוני על בסיס אורז או קינואה.

 

 

אם בממולאים עסקינן, יש לזכור גם את הכיסונים.  הבצקים הממולאים האלה קיימים כמעט בכל עדות ישראל.

 

 

הגרסה המוכרת היא הקרעפאלך הממולאים בבשר או במחית תפוחי אדמה (שלעתים גם הבצק שלהם עשוי מתפוחי אדמה) ומעוטרים בבצל מטוגן.

 

 

באיטליה מכנים אותם רביולי, יוצאי רומניה קוראים להם ורניקעס ויוצאי רוסיה, פירושקי, אבל מדובר במשהו די דומה, שניתן למלא גם בבשר, בתרד או בכל דבר אחר.

 

 

כיוון שסוכות הוא גם חג האסיף, שבו אנחנו מצווים לשמוח על הטבע ולהודות על היבולים, מאכלי החג כוללים אלמנטים מהירקות ומהפירות של ארץ ישראל, טריים או מבושלים.

 

 

את הרטבים ואת המילויים אפשר לבסס על רימונים, צימוקים, תמרים או תאנים. בעדה הטוניסאית, מכינים בסוכות מבחר פשטידות.

 

 

כמו: המעקוד או המנינה, – פשטידה שיכולה להיות צמחונית על בסיס גזר או בשרית.

 

 

בכל עדות צפון אפריקה נוהגים להכין בסוכות קוסקוס בתוספת פירות מיובשים, שקדים או צימוקים, שמוקפצים בקרמל ובקינמון, עם זעפרן או כורכום.

 

 

בעדות אשכנז מכינים  בסוכות – צימעס גזר מתוק, קיגל, קרפלאך. יוצאי צפון אפריקה מכינים גם את הסורבה,

 

 

שהוא מרק עם פתיתים, והאלגי'ראים מכינים את המחמאר, חצאי חצילים ממולאים בתערובת של בשר, ביצים קשות ואורז.

 

 

גם בחג הזה אי אפשר להימנע מהדגים כמנה ראשונה. בעיקרון דגים מגישים בכל ארוחת חג, זה יכול להיות גפילטע פיש או חריימי דג טריפוליטנידג חריף מרוקאי או אחר .

 

 

מצוות השימוש בפירות, באה לידי ביטוי כמובן גם במנות האחרונות. נוהגים להגיש בסוכה שטרודל תפוחי עץ או כל עוגת תפוחים אחרת. צפון אפריקאים מכינים

 

 

את המתוקים האופייניים לעדה. הטריפוליטאים מכינים ספרה, שהיא עוגת סולת שמושקית בסירופ סוכר בניחוח מי ורדים, המרוקאים מכינים שבקייה,

 

 

עוגות בצק שטבולות בדבש, והבולגרים והתורכים מכינים טישפישטי, עוגה שעשויה שקדים טחונים והבקלאווה הנפלאה .

 

 

אירוח קל ומפנק בסוכה:

 

בשנים האחרונות  פיתחתי סגנונן אירוח קל ומתוק בסוכה והפכתי את האירוח בסוכה לחוויה  נפלאה ובעיקר חוסכת לי עבודה רבה והתרוצצות במטבח.

 

 

אני נוהגת להכין את כיכרות הבולו האופייניות למטבח התוניסאי להגישן על קשר עץ  כך אפשר לפרוס במקום.  אני מניחה על מגש נחושת גדול,  צלוחיות קטנות

 

 

שבהן לפחות שמונה סוגי קונפיטורות שהיא רוקחת כבר לפני ראש השנה.

 

 

אחרי הצום בכיפור פותחים את הצנצנות, והן מלוות אותנו כל ימי הישיבה בסוכה, ממש כמו בילדותי. חוץ מהבולו אני לא מכינה שום עוגה או מתוקים אחרים.

 

 

כמו כן אני מכינה כמות של בולו כלחמניות אישיות או מכניסה לתוך קאפקייקס  לתוכן אני דוחסת קוביות שוקולד  כך הן הופכות לעוגיות לבולו לילדים,  פיתחתי ממש טקס של בולו עם ריבה בסוכה.

 

 

אני מניחה קרש חיתוך מעץ זית וסכין במרכז השולחן, וכל אחד פורס לעצמו ונוטל  לצלחתו ריבת ענבים, רימונים, שזיפים, משמשים, גויאבות או חבושים בכמה גרסאות.

 

 

לצד הטקס הזה אני מוסיפה לימונדה תוצרת בית נפלאה או  משקה שקדים -רוזטה והאירוח קל ונפלא בסוכה.

 

 

 

 

 

 

 

שמייח בבית הילדים בחופשה, חברים ושפע אורחים  קבלו רעיון מקסים ודרך נפלאה להעסיק את הקטנטנים  –

 

הכינו איתם לוטו שבעת המינים.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ