בקיצור...

  • בקערה מערבבים את החומרים
  • משמנים כפות ידיים
  • יוצרים כיכרות מהבצק
  • אופים בתנור שחומם מראש
  • מגישים לצד ריבה

אירוע רומנטי ביפו העתיקה

תמיד זה קורה, מתארגנים לקראת אירוע מיוחד ומפנק (חתונה, בר מצווה, ימי הולדת ועוד..) ומתחילים בחיפוש אחר מקום, מעניין, קסום, עם נוף מרהיב,עיצוב מפנק ואו

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עדות » תוניסאי » כיכר שקדים וצימוקים בטעם שומר / בּוּלוּ

כיכר שקדים וצימוקים בטעם שומר / בּוּלוּ

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

כיכר שקדים וצימוקים בטעם שומר / בּוּלוּ


פסקל פרץ-רובין


לבקשת הגולשים קבלו גם את הגרסה התוניסאית של הבולו העושה שימוש באבקת אפייה ולא בשמרים, מה שמאפשר לשמור את הכיכרות זמן ממושך יותר. בגרסה זו משלבים כיכר הבולו משלבים שקדים, צימוקים לגרגרי שומר והתוצאה נפלאה בטעמה ובניחוחה. נוהגים את הכיכר לצד ריבת חבושים המוגשת בראש השנה, ובעיקר במוצאי יום כיפור.

 

 

1 כוס שמן

6 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר

1/2 כוס צימוקים בהירים

3/4  כוס שקדים, קצוצים גס

1/2  כוס זרעי שומשום

קליפה מגוררת מ-3 תפוזים

3 שקיות סוכר וניל

3 שקיות אבקת אפייה

1 כף זרעוני שומר (אניס)

1 כוס מיץ תפוזים

1 ק"ג קמח, מנופה

 

 

בקערה רחבה בוחשים את כל החומרים מלבד הקמח.

 

מוסיפים בהדרגה את הקמח אל הקערה תוך כדי בחישה ולישה, עד שמתקבל בצק אחיד.

הבצק יהיה דביק במקצת.

 

משמנים את כפות הידיים ומחלקים את הבצק למספר הכיכרות הרצוי. מעצבים כיכרות, מסדרים על תבניות אפייה משומנות ברווחים ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 צ') כ-40-45 דקות, או עד שהכיכרות משחימות יפה.

 

החומרים: ל-8-6 כיכרות בינוניות בגודל 15-20 ס"מ כל אחת

 

 

טיפסקל

לבּוּלוּ הפתעות:

כאשר הכנתי את הבולו למשפחתי, גיוונתי וניסיתי גרסאות שונות שהניבו מבחר סוגים מעניינים. אחד האהובים על משפחתי ועל מכרי הוא המועשר ב- 3/4 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים.

 

במטבחי התפתחה גם גרסת "בולו לילדים" על פי המתכון התוניסאי: מחלקים את הבצק ללחמניות מוארכות קטנות, ודוחסים לתוך הבצק 1-2 כפות שוקולד למריחה או 1-2 קוביות שוקולד מריר.  מתקבלות לחמניות בולו ממולאות בשוקולד שנחטפות על ידי הזאטוטים.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ