סיפור בריא

לאחרונה נדמה לי שאני מוקפת, או יותר נכון מפוצצת, בבריאות מכל עבר, עיתונים, מוספים, מתכונים, הרצאות, סדנאות תוכניות בישול ועוד.

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » צלי בשר בניחוח שום ומרווה

צלי בשר בניחוח שום ומרווה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

צלי בשר בניחוח שום ומרווה


פסקל פרץ-רובין


צלי בשר קל להכנה המשלב תוך כדי בישולו הכנת תפוחי אדמה מתובלים במבחר עשבי תיבול. תפוחי האדמה המתובלים סופגים את מיצי צליית הבשר ויחד מתקבלת מנה נפלאה.

 

לנתח הבשר:

 

 

4 שיני שום

 

3/4 כף מלח אטלנטי

 

6 עלי מרווה טריים

 

2-3 כפות שמן זית

 

3 כפות דבש/סילאן

 

1 כף חרדל דיז'ון  גרגרים

1 נתח אנטריקוט במשקל 1 ק"ג

 

לחצאי תפוחי אדמה:

1 שקית תפוחי אדמה קטנים

מים לבישול תפוחי האדמה

1 כף מלח גס

 

1 ענף רוזמרין מנוקה מגבעול "רק עלים"

3 ענפי תימין "רק עלים"

3 ענפי אורגנו "רק עלים"

1/2 כוס שמן זית

1 כף תבלין טוסקנה לא הכרחי

2 ראשי שום קלופים

 

 

 

 

על קרש חיתוך קוצצים יחדיו את השום, מלח אטלנטי,עלי מרווה עד ליצירת מחית עדינה וריחנית תוך כדי הוספת השמן זית. מוסיפים לתערובת את הדבש והחרדל.

 

 

 

מצפים  את נתח הבשר בתערובת ומשהים את נתח הבשר לשעתיים או אפשר ללילה.

 

מכניסים לסיר רחב את תפוחי האדמה מכסים במים, מוסיפים מלח מניכים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות, מסננים ומצננים קלות. חוצים את תפוחי האדמה  ומניחים בקערה .

 

מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מעבירים לתבנית תנור ומשטחים.

 

מכניסים את  התבנית לתנור מעל מניחים רשת בכדי להניח את הבשר שיטפטף על תפוחי האדמה.

 

 

 

מחממים מחבת כבדה ללא שמן על להבה נמוכה כ 7 דקות. יוצקים מעט שמן זית ו"אוטמים" את הבשר כ- 2-3 דק' מכל צד.

 

 

 

מעבירים על הרשת בתנור. צולים כ- 25-25 דקות בתנור שחומם בחוטם גבוהה 200 מעלות צ'. מנמיחים את החום ל180 מעלות צ' וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.

 

בסיום הצלייה מניחים לבשר לספוג את נוזליו כ – 7  דקות לפני הפריסה. מגישים חם  לצד תפוחי האדמה המתובלים וסלט ירוק

 

באדיבות שף עדי שוורץ מ'לגעת באוכל' . צילום יחצ'





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ