קפה GREEN

גרין פוד קפה-מסעדה  GREEN ממוקמת בעיר אשקלון מול הקריה האקדמית.   כשמגיעים לאזור שום דבר לא

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » גלילת דבש ושקדים

גלילת דבש ושקדים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

גלילת דבש ושקדים


פסקל פרץ-רובין


גלילה חגיגית מעניינת, עשירה בטעמה הדבשי העדין ומהווה תחליף נהדר לכל מי שאינו אוהב עוגות דבש קלאסיות.

 

 

3 ביצים מופרדות

90 גרם סוכר

כף  דבש

קורט ציפורן

קורט קינמון

40 גרם קמח

40 גרם קורנפלור

 

מלית:

250 גרם שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

1 כפית דבש

50 גרם שקדים מולבנים פרוסים

 

 

שמים בקערה את החלמונים ומניחים את הקערה על סיר עם מים חמים (אמבט מרים/ באן-מארי) טורפים  את החלמונים תוך הוספת 50 גרם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.

 

מניחים את החלבונים בקערת מערבל חשמלי ומקציפים במהירות תוך הוספת יתר הסוכר, מקציפים עד לקבלת קציפה יציבה .

 

מבליעים את החלמונים בקציפת החלבונים בתנועות קיפול עדינות. מוסיפים את הדבש, הקינמון והציפורן. מנפים את הקמח והקורנפלור ומבליעים בתערובת.

 

מרפדים תבנית של תנור בנייר אפייה. מעבירים את הבצק אל התבנית ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש בחום בנוני (180 מעלות צ') כ-  10 דקות.

 

משמים את השמנת המתוקה בקערת מערבל חשמלי ומקציפים מוסיפים את הסוכר והדבש, מקציפים לקציפה יציבה.

 

מוציאים מהתנור, מעבירים את נייר הפרגמנט עם הבצק המוכן על רשת לצינון.

 

שומרים כוס מהמלית לקישוט. מורחים את יתר המלית על העוגה, מפזרים חצי מכמות השקדים, ומגלגלים את הבצק עם המלית מכם והלאה, תוך הידוק וגלגול הגלילה משחררים את  ניר האפייה ומהדקים את הגלילה.

 

מצפים את הגלילה בקצפת שנותרה ומזלפים תלוליות מעל, מפזרים לאורכה את השקדים המולבנים ומעטרים בין תלוליות הקצפת בפירות העונה כמו: רבעי תאנים או נקטרינות.

 

החומרים : לגלילה 1

 

המתכון באדיבות אורנה זילברבג פורת- 'אורנה בר מאפה'  צילום :יחצ'

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ