ספר אפייה

בימים אלו יצא לאור ספר האפייה של ארז קומרובסקי.  השף שלימד אותנו  להתייחס בכבוד ללחם ולא להסתפק רק בלחם  לבן, או שחור, וכיצד צריך להתייחס

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » כתבות » 10 דיברות לאירוח מוצלח וטעים

10 דיברות לאירוח מוצלח וטעים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


כולנו יודעים פחות או יותר אצל מי מתארחים או את  מי מארחים, רגע לפני הקניות, ההכנות, הבישולים ובחירת היינות לפניכם מספר כללים שיהפכו את האירוח למושלם קל לא מלחיץ ובעיקר טעים.

 

 

לפניכם עשרת הדיברות לאירוח קל ומהנה:

 

1. הקפידו לבחור לתפריט הארוחה מנות שכבר הוכנו מספר פעמים, נוסו ואושרו על ידי בני הבית. במידה ומוכרחים להפתיע עם מנה חדשה מומלץ שתהיה זו מנה אחת ולא יותר מתוך התפריט.

 

  1. רצוי להתאים את המנות לאורחים:  חשוב להכיר את טעמם הקולינרי, מה הם אוהבים ומה לא. לדוגמה במידה ויש צמחונים צריך לדאוג למנה עיקרית צמחונית. רגישים לגלוטן וכו'….

 

  1. רצוי לערוך קניות מראש: לבדוק שכל המוצרים מצויים בבית, לעיתים מגלים שהמוצרים הבסיסיים שבדרך קבע קיימים בבית, חסרים דווקא בעת הכנת הארוחה.

 

  1. הקפידו על ראיה רחבה וגיוון במוצרים: רצוי לחשוב מראש על כל המנות שמרכיבות את ארוחת החג, מומלץ לא להגיש את אותו הירק במנות שונות (לדוגמה לא להגיש מרק בטטה, בטטה אפויה, ומוקפץ עם בטטות). חשוב לגוון גם בבחירת הירקות ולדאוג למנות צבעוניות. חשוב לגוון בטעמים כלומר בתיבול המנות, ובאופן ההכנה, לא כדאי להגיש יותר משתי מנות מטוגנות.

 

  1. ארוחות חג אשר בדרך כלל נוטות להיות מורכבות רצוי להכין רשימה אשר מקלה על מעקב התקדמות ההכנות והארוחות. כאשר יש רשימה יודעים אלו מנות כבר הוכנו, ואלו נותרו להכין. רצוי גם לעקוב אחרי ההגשה של המנות, וכך לא נוצר מצב שלאחר הקינוח נזכרים ששתי מנות נשכחו ולא הוגשו לשולחן החג.

 

  1. חשוב מאוד לבחור בסגנון הכנה קל ופשוט: כלומר מנות שאינן דורשות הרבה שלבי הכנה, תוספות שנדרש רק לתבל אותן ולהכניס לתנור, מנות עיקריות שצריך רק לתבל ולטגן/ לאפות/ לצלות. גם קינוחים קלים: עוגות שצריך רק לערבב את כל החומרים ולכניס לתנור, מקפאים שאפשר לערבב את כל החומרים ולהכניס להקפאה וכו'.

 

  1. בארוחות חג יש לרוב מנות מסורתיות שההכנה שלהן כרוכה בשלבים רבים שההכנה שלהם צורכת זמן רב. במקרים כאלו רצוי לבחור יום בישולים עיקרי ולהכין את כל השלבים לפני יום זה. לדוגמה, ניתן לקלוף ולחתוך ירקות מראש, ירקות יכולים להישמר במצב מצוין במכלים עם מים במקרר. דוגמה נוספת במידה ובוחרים להכין עוגה לקינוח, ניתן להכין את הבסיס מבעוד מועד ולשמור במקרר וביום האחרון להוסיף רק את הקרם.

 

  1. לא לפחד להשתמש במוצרים מוכנים: תמצאו מגוון רחב של ירקות קפואים, קלופים וחתוכים. ניתן להשתמש בירקות הקפואים לבישול ללא כל חשש. שימוש בירקות ממארזים מוכנים מקצר מאוד את זמן ההכנה (לא צריך לקלוף לשטוף ועוד).

 

  1. חשוב לבדוק ולהכיר את הרגלי האוכל של אורחים. במידה ולא יודעים האם האורחים שומרי כשרות או לא רצוי להכין קינוח אשר אינו בעייתי עם ארוחה בשרית כגון ליפתן, סלט פירות, פאי תפוחים או אגוזים, עלי פילו עם פירות כלומר לוותר על קינוחים משמנת וגבינות. בדיקה האם יש רגישויות או ירקות מסוימים שלא אוכלים, בצורה זו נמנעים מאי נעימויות.

 

10.לא להתבייש להאציל סמכויות: גם אם מחליטים שארוחת החג תהיה לפי טעמה של המארחת המארחת ישנן מנות שתמיד אפשר לבקש מאחרים וטעמן וסגנונן לא ישפיע על סגנון הארוחה. לא כדאי לבקש מאחרים להכין מנה          עיקרית אך ניתן בקלות לבקש להביא סלטים טריים או סלטים מבושלים.

אחרי שהתארגתם נכון לארוחת החג  והחלטתם מהם מרכיבי הארוחה, אלו מנות, אלו טעמים ואלו שילובים יוגשו בארוחת החג, רצוי לדעת  מספר דברים על יין  כמו : איזה יינות  לקנות ? איך מגישים יין ? ובעיקר איך בוחרים יין לארוחת החג?

 

לפניכם  מספר עצות  לטיפול נכון ביין  

 

כשקונים יין חשוב מאוד להקפיד על:

 

חישוב כמות נדרשת לארוחה: בראש ובראשונה מומלץ לחשב את כמות היין לפי המוזמנים. בקבוק של 750 מ"ל מספיק לשש כוסות.

 

גיוון בסוגי היינות: כדאי לגוון בסוגי היין שאתם קונים לארוחה, כדי שיתאימו לטעמם האישי של כל המוזמנים. חשוב לקנות גם יין לבן וגם יין אדום . התאמת היין לאוכל חשובה, אך מה שחשוב יותר הוא הטעם האישי שלכם.

 

היכן קונים: יין ניתן לרכוש ברשתות השיווק, המבחר כיום מרשים במיוחד, אך מומלץ לקנות גם בחנויות המתמחות, בהן תקבלו עזרה מקצועית ותוכלו לוודא שהמוצר שאתם מקבלים נשמר כראוי והינו באיכות גבוהה.

 

סוגיית גביעי היין: כיום ישנם בחנויות המתמחות מבחר רב של גביעי יין מקצועיים שמוסיפים ואף מעצימים את חווית השתייה. רצוי שיהיו בבית כוסות נפרדות ליין לבן וליין אדום.

 

לקראת הארוחה בבית:

 

טמפרטורת הגשה: יש לצנן את היינות הלבנים והמבעבעים לפחות 4 שעות לפני ההגשה (לא להתפתות להכניס אותם לפריזר) ולדאוג שהיין ימשיך להיות קר במהלך הארוחה בעזרת שמפניירה (מעין דלי עם קרח ומעט מים). יינות אדומים מומלץ לשתות בטמפרטורה של 18-20 מעלות, לא יותר.

 

אחסון: אם בכל זאת נשאר לכם יין (סגור) לאחר הארוחה, ואין לכם מקרר יין, שימו אותו בארון חשוך כמה שיותר קרוב לרצפה ואל תשמרו אותם לאורך זמן. העיקרון שצריך להנחות אתכם הוא לקנות ולשתות.

 

כמה זמן להחזיק יין שנפתח: עד שלושה ימים מהיום הראשון שפתחתם. יין לבן, מבעבע וקינוח – יש לשמור במקרר. ניתן להשתמש במשאבת וואקום על מנת שהטעמים והניחוחות של היין יישארו לאורך זמן, אך עדיין, לאחר שלושה ימים, עדיף לבשל עם היין.

 

בישול ביין: יין הוא חומר גלם נהדר, הטעם והניחוח שיש לו יכולים לתרום לטעם של המנה. נסו לשלב יין בזמן הבישול בהתאם לטעמים שמתאימים.

 

לא כל מנה דורשת יין יקר בזמן הבישול, אך עדיין לא כדאי להשתמש ביין שנמצא במקרר תקופה ארוכה – הוא ודאי התחמצן וטעמו המקולקל לא יוסיף למנה. כדאי לבשל ביין אתו תכננתם ללוות את הארוחה.

 

טועמים… ומתאימים….

 

לאלו שרוצים להגיש יין גם לאנשים, שאינם אוהבים יין – רצוי לבחור ביין לבן חצי יבש או מתוק – זה תמיד עובד..

 

לאלו האוהבים יינות קלילים-  הגישו יינות  כאלו שלא עברו התיישנות בחבית עץ או עברו התיישנות קצרה .לאלו שמחפשים יין עם יותר נוכחות – נסו את היינות האדומים .

 

כמובן שאלו הצעות שהן בגדר המלצה בלבד- הטעם האישי שלכם ושל בני המשפחה הוא זה שיקב





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ