נא להכיר: שף עמיר אילן

אם אתם מכירים או שמעתים על המנות: כנפי עוף ברוטב חריף, הום פרייס, סלופי ג’ו ופילדלפיה סטייק… אתם מכירים את השף עמיר אילן.

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » מתכון לעוגת כתר הרימון

מתכון לעוגת כתר הרימון

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מתכון לעוגת כתר הרימון


פסקל פרץ-רובין


לפנכם עוגה למשקיענים או למי שמתארח ויכול להתרכז בהכנת עוגה חגיגית מיוחדת לכבוד החג ולא להסתפק בעוגת הדבש המסורתי. היא דורשת הכנה קודמת  כיומיים מראש ואחר כך ההכנה מתגלגלת כל יום משהו  עד לתוצאה המדהימה עוגת שכבות אדומות ולבנות  מושקעת, חגיגית ומאוד טעימה .

 

חשוב לציין שההכנות מתחילות מספר ימים קודם לא בגלל הסיבוך כמו ששלבי ההכנה דורשים זמן שהייה (במקפיא) והתגבשות עד אשר הם מוכנים להרכבה שלמה.

 

**יומיים קודם להרכבת העוגה  מכינים :

 

גאנש שוקולד לבן

 

200 גרם שוקולד לבן

1 מיכל שמנת מתוקה

 

מניחים את השוקולד בקערה בינונית, יוצקים שמנת מתוקה לקלחת. מביאים לרתיחה  ויוצקים  על השוקולד הלבן סוגרים את הקערה בניילון נצמד ומשהים  5 דקות, טורפים היטב את השוקולד עם השמנת עד לקבלת בלילה אחידה. מכסים את הקערה בניילון ניצמד ושומרים במקרר כ-15 שעות .

 

 

*יום לפני הרכבת העוגה  מכינים :

 

לבסיס טורט שקדים

5 חלבונים

1/2 כוס סוכר

5 חלמונים

1 כף שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל אמיתית

3/4 כוס קמח מנופה

1/2 כוס שקדים טחונים עם קליפה

 

 

בקערת מערבל חשמלי מקציפים  את החלבונים  כ 4- דקות עד יצירת קצף לבן ורך, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד כ2- דקות עד לקבלת קצף נוקשה.

 

מערבבים בקערה  את החלמונים, השמן והווניל ומוסיפים אל קערת המערבל , ממשיכים ך להקציף עוד כדקה.

 

מוסיפים בתנועות קיפול ובהדרגה את הקמח והשקדים הטחונים  אל קצף הביצים עד לקבלת  מסה אחידה ללא גושים.

 

מרפדים 2 תבנית אפייה בנייר אפייה ומעבירים את עיסת הטורט אל התבנית ומשטחים. בעזרת פלטה מיישרים את המסה.

 

אופים בתנור חם שחומם מראש ל-180 מעלות צ' כ  12- 10 דקות או עד שהטורט קפיצי ויבש למגע. מצננים היטב.

 

קורצים  בעזרת רינג קוטר 26 ס"מ שלושה עיגולים, או חותכים בסכין שלושה מלבניים לכל  אנגלייש קייק בגודל התבנית.

 

מניחים  בתבנית עגולה / אנגלייש קייק שכבה 1 של טורט . מרפדים את דפנות התבנית בשקף (ניתן למצוא בחנויות המתמחות  ).

 

מוס שוקולד לבן עם רימונים טריים :

1 רימון טרי

1/2 שקית ג'לטין (7 גרם)

1/5 כוס מים קרים

 

1/2 כמות גנאש שוקולד לבן שהכנו אתמול קר.

1 מיכל שמנת מתוקה קרה

 

מפרקים את הגרגרים מהרימון ושומרים בצד.

 

מניחים את הג'לטין והמים בקערה שיכולה להיכנס למיקרוגל ומערבבים היטב ממתינים  כ – 5 דקות עד שהג'לטין מתקשה.

 

בקערת מערבל חשמלי מקציפים  את מחצית כמות הגנאש ומיכל השמנת במהירות בינונית כ-4 דקות עד לקבלת קרם גנאש אוורירי,( אך לא קשה כמו קצפת מתוקה ).

 

מחממם במיקרוגל את הג'לטין כדקה, מוסיפים  1/4 מכמות הגנאש המוקצף ומערבבים  היטב, מניחים מסננת על קערת המערבל ומעבירים דרכו את הגאנש עם הג'לטין מקציפים יחד כדקה .

מוסיפים את גרגירי הרימון, ומעבירים על שכבת הטורט הראשונה. מאחסנים במקפיא  כשעתיים.

 

ג'ל רימונים :

1/2 שקית ג'לטין ( 7 גרם )

1/5 כוס מים קרים

1 כוס מיץ רימונים טריים

1/3 כוס מיץ תפוזים טריים

1/2 כוס סוכר

1 כף גלוקוזה ( לא הכרחי אך אפשר להשיג בחנויות המתמחות,)

 

מניחים את הג'לטין והמים בקערה שיכולה להיכנס למיקרוגל מערבבים היטב, ממתינים כ -5 דקות עד שהג'לטין מתקשה.

 

מחממים בסיר מיץ הרימון, מיץ התפוזים, הסוכר והגלוקוזה, ומערבבים וממיסים  היטב את הסוכר.

 

מחממים במיקרו גל את הג'לטין כדקה, ומערבבים  עם המיצים בסיר , מצננים כרבע שעה.

 

מוציאים  את העוגה מהמקפיא, מניחים שכבה שניה של טורט על המוס הקפוא, ומוזגים  את הג'ל המצונן על הטורט בזהירות ומחליקים ,  מחזירים למקפיא לשעה.

 

 

מוס פטל :

 

1/2 שקית ג'לטין ( 7 גרם )

1/5 כוס מים קרים

1 כוס מחית פטל, אפשר להשיג בחנויות מתמחות, או לקנות פטל קפוא ולטחון במעבד מזון עד מחית.

50 גרם שוקולד לבן מומס

1 מיכל שמנת מתוקה קרה

2 חלבונים

1/4 כוס סוכר

 

 

מניחים את הג'לטין והמים בקערה שיכולה להיכנס למיקרוגל מערבבים היטב, ממתינים כ -5 דקות עד שהג'לטין מתקשה.

 

מחממים במיקרוגל את הג'לטין כדקה, מוסיפים למחית הפטל והשוקולד המומס ומערבבים היטב, מחזירים  למיקרוגל לדקה נוספת מערבבים ומצננים מעט.

 

מקציפים בקערת מערבל חשמלי את החלבונים כ-3 דקות לקבלת קצף בהיר ורך, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד כ-2 דקות עד לקבלת קצף נוקשה.

 

מקפלים 1/3 מקצף החלבונים עם מחית הפטל והג'לטין, וממשיכים להוסיף את יתר הקצף מבליעים יחד למסה אחידה.

 

מקציפים  את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומוסיפים בתנועות קיפול אל תערובת המוס.

 

מוציאים  את העוגה מן המקפיא, מניחים את  השכבה שלישית של בטורט על הג'ל הקפוא, מעבירים  את מוס הפטל על שכבת הטורט ומיישרים. מחזרים אל המקפיא לשעתיים שלוש.

 

לעיטור: מקציפים  במערבל חשמלי את שארית הגנאש הלבן לקבלת קצפת קשה. מכניסים  לשק זילוף עם צנטר 10 חלק גבעות או חצאי עיגולים על העוגה ומקפיאים שוב.

 

מוציאים את העוגה מהמקפיא שעתיים לפני ההגשה

 

החומרים :לתבנית בקוטר 26 או שתי תבניות אינגליש קייק

 

 

 

טיפסקל  להצלחה 

ניתן להוריד את כמות הג'לטין במידה ומכינים את העוגה בכלי פיירקס שקוף

רצוי לקרוא היטב את המתכון ולבדוק היטב כל שלב להכין חומרים ולעבור שלב שלב להצלחה

 

 

המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה, צילום: דן פרץ

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ