"טעים ללא גלוטן"

ספר מתכונים חדש של רות טרכטמן  מנסה בעזרת מתכונים בגובה העניים ונטולי גלוטן לאפשר לכל אחד לאכול כל דבר אפילו בוקרס וג'חנון

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » פסקל ממליצה » סוד הטעם » ליליות " אנשים,נשמה,אוכל "

ליליות " אנשים,נשמה,אוכל "

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


לעומת סיסמת הלוגו המעט קלישאתית

"אנשים, נשמה, אוכל", של מסעדת לילות, חזית המסעדה ועיצוב הפנים שלה פחות יומרני ואפילו משתלב יפה עם מגוון התפריט המתחכם. חלל פשוט ומובן הוא סביבה מתאימה לחוסר הסובלנות של המנות עליהן נרחיב בהמשך. ואם נחזור ללוגו, כשמדובר במושגים מופשטים ועמוקים כל כך כמו אנשים נשמה ואוכל אני מרגיש דיי ביקורתי כאשר הצורה היחידה שהנ"ל מוצגים

 

 

בפני אורח מזדמן היא כסדרת אותיות שמודבקות על קיר.

עם זאת נסלח לליליות על שחטאה באחד מתסמיני מחלת השיווק המערבי, שכן בכל זאת מדובר רק בלוגו ואנחנו מבקרים אוכל ובכן, לילות מצליחה לתת ערך מוסף למזון או כפי שבעידן הריאליטי הלה נקרא  בשפת הרחוב  "גורמה", אז החלטתי שראוי שנכתוב עלייה.

 

הגעתי למסעדה בערב יום שני מלווה בחברה קרובה, אני אזכיר שמדובר במסעדה כשרה ולכן כשראינו את התפריטים הופתענו משחרור הרסן תחת המסגרת הכשרה, כשנתקלים  באספרגוס ירוק, קרם פופקורן, ביצה רכה ושוקולד מריר עולה שאלת היומרנות. ואכן, ניכר היה שקשה למטבח לטפל במנה הזו שכן היא הייתה חסרת זהות מגובשת ואופי מובהק. על אף שהחומרים לא הוגשו כרשימת מצרכים לרכישה, אך עדיין ניכר כהמנונים היו נכונים, המנה סבלה מחוסר יציבות.

 

 

 

 

אבל על הנשמה והרצון להוכיח ליליות שיחקה אותה, שלא תבינו אותי לא נכון, זו לא מנה רעה בכלל, טעימה בהחלט, אבל שילוב החומרים מכוון גבוהה מידי אולי, עם זאת לא כל החצים של ליליות מפספסים את המטרה, שתי מנות נוספת מייד נחתו על השולחן, הראשונה: רביולי פטריות בציר אספרגוס ומלך היער צלוי, שהייתה בהחלט מפתיעה, בשלב זה אנחנו מבינים כי האספרגוס נמצא ברומן סוער עם השף, והשנייה: כבדי עוף על ברוסטקת בננות בקרמל וניל.

אני בהחלט אוהב שילובים מתוקים שלא קוראים לעצמם קינוח במטבח, עם זאת לא הייתי בטוח שיהיה על מה לכתוב כשזה מגיע לעוד כבד עם פרי ברוטב מתוק כלשהו, ובכל זאת, המנה שווה!, הכבדים מספיק רכים והברוסקטה מספיק פריכה בכדי לעורר מרקם משותף מעניין, כמובן שטעם הבננה, הווניל והכבד הטרי רק הוסיפו לחגיגה, עיקר הייחודיות במנה שהיא מביאה לחיך טעמים שאני כסועד מחליט על המינון ביניהם, ולכן לדעתי היא תקלע לטעם הרוב.

כשזה מגיע לפטריות, הטעם היה עמוק והעיד על טיפול מסור במילית הרביולי, האמת שהן נראו יותר ככיסוני "חינקלי" גרוזיניים אבל נוותר על המינוח כי ההגשה בהחלט יפה, המילית הייתה מימיית מידיי לעניות דעתי ופגעה במרקם, עם זאת, היה ברור עם הביס הראשון הסיבה לדלילותה, עדינות. מנה עדינה עם טעם עמוק של פטריות ואפילו של יער אם יורשה לי, ציר האספרגוס נותן את התשתית ומשלב יפה את הטעמים בפה. מומלץ בחום לאוהבי פטריות.

 

 

 

 

סינטה שמנה הגיחה אחרי שלב הראשונות מלווה באנדיב אספרגוס רוטב סצואן ופירה אפונה. כמובן שלא נתייחס לאספרגוס שנמצא שם רק בגלל שיש לו רומן עם השף, אבל נתייחס לפירה האפונה המצוין שהוא בעצם פירה היברידי של אפונה ותפו"א שמתובל בחן עם מרקם מגניב של פירה עם פירה אפונה ופצפוצי אפונה. רוטב הסצואן מהמזרח היה טיפה אנמי וטעמו שאמור להיות מתוק חריף עבר "כבישה קרה" ומערבית וחבל כי הסטייק היה ברמה גבוהה מאוד, רמת עשייה מדויקת מבפנים לחוץ, וצריבה קלה בפאות, הבשר עצמו היה מלא בטעם ותיבול נכון- הסגירה הנכונה של הנתח לפני העשייה ואיכות הבשר הובילו למנה מצוינת. מנה עיקרית נוספת שליוותה אותנו הייתה "סטייק חציל", הייחודיות שלה הייתה באנטי-חצילייות שלה, איך שהוא, באמת שאין לי מושג איך- החציל היה "בשרי" ומלא בניגוד לאווריריות והקלילות המוכר של חציל קלוי,

השום והפטריות התיישבו יפה על ה"סטייק" כמלווים ראויים לסולנום, ברם הפירה אפונה מהמנה הקודמת נראה קצת לא קשור, האפונה מביאה טעם מכוון וברור בעוד החציל נותן לסועד למלא עצמו – האחד מכיל והשני מוכל, ובכדי ששניהם יהיו על הצלחת אולי דרושה הייתה חשיבה נוספת על פירה ומרכיביו.

ולשורה התחתונה, ליליות נוטה לנסות להרשים במושגים קונטמפורליים החל מ"אנשים, נשמה ואכול" ועד מנות עם קונספט מגניב וביצוע לא תמיד מושלם, למזלה ההשקעה והמאמצים הרבים שהיא עושה בדרך לשחק בליגה של הגדולים ולייצר אוכל בשפה גבוהה מאוד משתלם לה.

 

מביקורי הקצר במסעדה אני חייב לציין כי חומרי הגלם מעולים וניתן להבחין בקפדנות בעשיית המנות  כמו כן נרטיב המנות ברור וניתן ליהנות מאורחה מגוונת עם עושר רעיוני גם בביצוע וגם בטעם.

צילום: יח"צ



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ