נא להכיר: שף אורן דגן כפיר

אורן התחיל ללמוד  את רזי הבישול והקונדיטוריה במרכז למקצועות הקולינאריה "עושים בישול" לאחר זכייה במקום ראשון בתחרות ארצית .

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » כתבות » דגים לבריאות, לגזרה וסתם לפינוק

דגים לבריאות, לגזרה וסתם לפינוק

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


מה לא נאמר על דגים? הם מסייעים לשמירה על הגזרה, עשירים בערכים תזונתיים ועושים פלאים לבריאות הגוף, בקיצור הם פצצת בריאות.

 

איני מכירה דיאטה שאינה משלבת מספר מנות דג בתפריט הדיאטטי. במיוחד משתמשים בדג הסלמון או הטונה. אבל… הריח!

 

איך מתגברים? לכל המלינים אני מצהירה שלריח יש פיתרון (שימוש בדגים טריים, השרייה במיץ לימון ובמלח), בחיתוך ובניקוי אפשר להשתמש בכפפות, והכי חשוב – בכל חנויות הדגים כיום יפרסו, ינקו ויפלטו עבורכם את הדגים, כך שכל שנשאר לעשות זה לתבל ולבשל.

 

עם זאת, הכנת מטעמים מדגים אינה משימה פשוטה. עם הזמן והניסיון למדתי שבני האדם מתחלקים לשניים, אלו שאוהבים דגים ואלו שאפילו לא מוכנים לטעום.  

 

מספיקה המילה "דגים" כדי להרחיק אותם מהמטבח או מהמסעדה, שלא לדבר על חנויות הדגים. הנרתעים מדגים יוכלו למצוא כאן כמה עובדות והסברים על דגים ומתכונים פשוטים ליישום, ואוהביהם יוכלו להעשיר איתם את רפרטואר מתכוני הדגים שלהם.

 

אלו שעדין פוחדים מהדגים הצעתי לכם, נסו לצלות אותם  על אש גלויה בדומה לבשר על האש תבלו במלח ומיץ לימון תופתעו עד כמה נפלא הוא בשר הדג הצלוי.

 

בחרתי מתכונים העושים שימוש בסוגי דגים שונים בעיקר במנות שאינן מורכבות בהכנתן ובכל זאת נפלאות בטעמן, כשאני מקפידה על שמירת המוטו המלווה אותי תמיד – עדיף לבלות מינימום זמן במטבח ולקבל מקסימום תוצאה על שולחן הארוחה.

 

 

 

 

 דג שולה

 

 

 

נעים להכיר

מי שלא צורך דגים באופן קבוע ואינו אכלן גדול של דגים, חייב לדעת וללמוד מספר עובדות בסיסיות על טריות הדג, על מנת לדעת לזהות ולבחור את הדגים שהוא קונה.

בשווקים תמצאו:

דגי ים – כמו: לוקוס, אינטיאס, פרידה, בקלה, פלמידה, מוסר ים, מקרל, ברבוניה, אנשובי, סרדין ועוד..

 

דגי חקלאות ימית – הכוונה לדגים הגדלים בכלובים בתוך הים ובבריכות של מי ים, אלו דגים מטופלים היטב ואיכותם טובה מאוד, המוכרים בהם הם: בס, לברק, דניס.

 

דגי בריכות – דגים הגדלים במים מתוקים טעמם אינו משתווה לדגי ים אך הם טובים וטעימים מאוד, המוכרים הם: קרפיון, בורי, פורל, אמנון–מושט.

 

דגים קפואים – בדרך כלל אלו דגים מיובאים הנמכרים באריזות ואקום, ניתן להבחין ביניהן ברמות איכות שונות, המוכרים בהם הסלמון, הטונה, הליבוט, נסיכת הנילוס ועוד… כשקונים דגים קפואים הקפידו לבדוק את תאריך התפוגה ותאריך האריזה.

 

 

פרוסות  בורי לפני טיגון

 

 

 

כאשר קונים דגים טריים הקפידו להסתכל לו בעניים לפניכם חמישה כללי ברזל לגילוי הדג:

* עין הדג בולטת לא שקועה .

* עין זגוגית ולא עכורה.

* זימים אדומים ולא חומים כהים.

* הדג בוהק, מבריק ויש עליו מעטה רירי.

* כשלוחצים על הדג הוא אלסטי ולא נוקשה. לחיצה באצבע במרכז הדג והוא שוקע לתוך הדג סימן שהדג אינו טרי.

 

 

 

 אידוי נתחי סלמון

 

 

טיפול נכון בדגים:

אחרי שבוחרים את הדגים הטריים בחנות הדגים, רצוי וכדאי לבקש שיעשו עבורכם את פעולת ניקוי הדגים. אפשר לבקש לפרוס למנות, ולפלט את הדגים הכול לפי השימוש  בדגים.

 

במידה והדגים לא נוקו חשוב לנקותם לפני הכנסתם למקרר, היות והדג מתקלקל מהר, נקו מקשקשים, זימים, חלל הבטן, כיס מרה שאריות דם.  ושוטפים היטב בפנים ומנגבים.

 

מניחים אותם בכלי עם סגירה הרמטית טובה, ומאחסנים במקרר במקום הכי קר עד לשימוש. אם מעוניינים להשתמש מאוחר יותר, עטפו אותם היטב בניילון ניצמד והקפיאו. הפשרת הדגים תעשה מהמקפיא למקרר יום קודם לשימוש.

  

בחרנו בדגים,כיצד מבשלים?

כל שיטה טובה להכנת נתחי דג, הם יכולים לעבור טיגון, אידוי, בישול בסיר ובמעטפת, בציפוי, בתנור הכלו לפי בחירתכם ונוחיותכם.

 

טיגון במחבת –  תעשה כאשר אתם ממהרים ומעוניינים להגיש את הארוחה מיד. זו שיטה מהירה ונפלאה, הנתחים מקבלים ציפוי פריך וקריספי  ובשר הדג רך ונמוך.

 

אפשר להשתמש עם נתחי פילה מדגים שונים כמו: בס, פורל, טונה, לוקוס, סלמון, דניס. כמובן בדגים קטנים יותר כמו: סרדינים, מולית אדומה ועוד מטגנים אותם שלמים ואיזו חגיגה זו, בעיקר לאלו שיודעים לאכול דגים ולקלף אותם במיומנות מהאדרות.

 

 טיגון נתחי בקלה

 

 

 

בטיגון חשוב להקפיד ולהשתמש במחבת רחבה רצוי כבדה, כך שנתחי הדג ישבו בתוכה בצורה נוחה, לא דחוסה וצפופה. כך מתקבלים נתחים אחידים שלמים ונאים בתום הטיגון. הטיגון יעשה תחילה בשמן חם על להבה בינונית.

 

לשומרים על הגזרה ובריאות ניתן בהחלט להשתמש במחבת טפלון . מרססים  אותה ואת הדגים באחד מסוגי תרסיסי השמן ומטגנים קלות.

 

אפשר ללפף את נתחי  הדג בבלילת ביצה וקמח או להסתפק רק בקמח, פירורי לחם, קמח מצה וכו'.  מטגנים בשמן חם ומקבלים מרקם זהוב שחום  בעיקר פריך סביב נתח הדג.

 

 בישול – נתי דגים מבושלים ברוטב מוכן . רוטב מוכן על בסיס רפידת ירקות או עשבי תיבול , רוטב פיקנטי אורוטב מתקתק , רוטב חמוץ מתוק  ועוד… מבשלים את נתחי הדגים ברוטב זמן קצר . אפשר להתחיל בישול ברוטב ולסיים את הבישול בהשחמה בתנור.

 

אידוי– אפשר לאדות את נתחי הדג בכלי לאידוי מתאים (מתכת או במבוק), כשנתחי הדג מתובלים ואו מתובלים ומונחים על מצע של ירקות. שיטת אידוי נוספת נעשת בתוך נייר אפייה או במחבת אחרי בישול ראשוני קליל וסגרת המחבת או הסיר במכסה בדרך זו נעשה הבישול על אדים ונוזלי הדג והירק.

 

בתנור – השיטה הפופולארית ביותר הקלה והאהובה היא הכנת הדגים בתנור. מקבלים נתחי דג בפריכים ושחומים, לפעמים שוחים ברוטב עסיסי או נתונים על מצע ירקות עשיר, המקנה לנתחי הדג טעמים מיוחדים המשתלבים נפלא עם טעם בשר הדג.

 

שיטת השילוב – אני קוראת לשיטה זו שיטת השילוב, כאשר מתחילים באחת השיטות שהיזכרנו וממשיכים בשיטת בישול אחרת. למשל: מתחילים בטיגון וממשיכים בבישול אידוי על כיריים. 

 

מתחילים בבישול ומסיימים בצלייה והשחמה בתנור. או שיטות המשלבות טכניקות מעניינות. דגים שלמים על מצע עשבי תיבול או ממולאים בעשבי תיבול אפויים בשלמותם בתוך שרוול של רדידי אלומיניום. או  דגים שלמים מונחים ומצופים במצע של מלח גס או מלח גס

 

 

מתובל  ואפויים בתנור. עוד שיטות לבישול דגים והגשתם הם – הכנת מרקים, המלחה, כבישה ועישון דגים  שהן סיפור עדין ומיוחד שנעסוק בו בעתיד.

 

נתחי  דג נסיכת הנילוס לאפייה בתנור

 

 

טיפסקל לטיפול נכון בדגים


* קודם להכנה בזקו מלח גס והזליפו מיץ לימון על הדג. השהו חצי שעה לנטרול הריח. יש גם המשרים את הדג בחלב (מתאים בארוחה חלבית).

 

* מומלץ להשתמש תמיד בדגים טריים. מצאו חנות דגים אמינה ובכך תבטיחו את איכותם וטריותם.

 

* השתמשו בכפפות מנתחים בטיפול בדג, הן נוחות מאוד לשימוש.

 

* אפשר לסלק אדרות מיותרות  בעזרת פינצטה. (אפשר פשוטה או כזו הנרכשת בחניות המתמחות)

 

* בשימוש בנייר אלומיניום הניחו אותו כשהצד שאינו בוהק מופנה מעלה, כך פיזור החום יהיה אחיד.

 

* הגישו כל מנת דג עם לימון – שילוב מנצח שעושה פלאים לדג.

 

* הכלל הראשון בהגשת דגים לילדים הוא הכנת דגים שאין בהם אדרות כלל, כמו סול או נסיכת הנילוס באיכות טובה.

 

 בישול נתחי דג ברוטב פיקנטי וחריף - חריימי

 

 

 

 

לפניכם מבחר מתכוני דגים נפלאים :

 

מתכוני דגים מפולפלים

דג ברוטב חריף/ חְרַיימִי

דגים חריפים

דג פיקנטי בכוסברה

 

 

מתכוני דגים חגיגיים

קרפיון באגוזים

קרפיון עם שקדים וצימוקים

 

 

מתכוני דגים מיוחדים

פילה לברק על מצע דגנים,זיתים

נתחי סלמון ברוטב טרגון

פורל ברוטב זיתים

סלמון מתובל

דגים ברוטב חמצמץ

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ