החמישיה הפותחת

מכינים לחם ביתי ו"פותחים שולחן"   סדרה חדשה  מבית בני דרום תחת השם "פותחים שולחן" . אלו מוצרי גורמה ארוזה בצנצנות איכותיות

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » פסקל ממליצה » מה מתבשל » שפים ובשלנים » נא להכיר: שף ערן בן ארוש

נא להכיר: שף ערן בן ארוש

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


ערן בן ארוש צעיר נמרץ מצליח,יצירתי ומוערך לא  חשב שיהיה  שף, אל רזי הקסם היצרי והעשיר של הקולינריה נחשף  במקרה.

את צעדיו הראשונים במטבח החל בצבא כששירת כטבח, כל ארוחה שהכין לחיילים זכתה אותו בשפע של מחמאות וחיזוקים, שהובילו לתחושות סיפוק ואושר.  בהדרגה החל להבין שהגיע  למקום אהוב ובעיקר טעים  והחל להרחיב את התעניינותו בתחום.  

 

קרא ורכש ספרי בישול, עקב אחר מגזינים לבישול, כתבות אוכל ותוכניות בישול עד… שאכל בפעם הראשונה במסעדת גורמה צרפתית, הוקסם מהאווירה, מהאוכל והחליט שזה העתיד והכיוון שלו.

תחילה, עבד מספר חודשים  כטבח בלה-רג'אנס,קינג דוויד, ירושלים ובמלון מצודת דוד, תחת השף ערן הראל. כעבור זמן קצר החליט שעליו לצאת ללימודים.

ערן בחר ללמוד בקורדון בלו בפסדנה קליפורניה, והתמחה במטבח גורמה בסגנון  צרפתי, את הלימודים סיים בהצטיינות, דבר שאפשר לו להתמחות ולהשתלם אצל מיטב השפים והמסעדות הטובות ביותר כמו:בספאגו בברלי הילס של השף הנודע וולפגנג פאק בעלת דירוג של 3 כוכבי מישלן.  השתלמות  בפרנץ' לאנדורי של השף תומס קלר ,מסעדת פטינה הוליווד בעלת 3 כוכבי מישלן.

 

בן ארוש למד, בישל ורכש ידע וטכניקות מקצועיות גבוהות בתחום שאפשרו לו להבין ולהבדיל בין האהבה שלך לבישול  לבין בישול יומיומי במסעדה ובעיקר במסעדת גורמה.

לדעת ערן "אין זה מספיק ללמוד את רזי הבישול כדי להיות שף, צריך שנים ושעות עבודה יומיומיות במסעדה על מנת להבין ולדעת מהו תפקידו ואחריותו של שף. ישנה דרך ארוכה עד שמגיעים למצנפת השף ……אני הייתי המון שנים טבח עד שהפכתי להיות שף."

 

ערן כתב טור בישול במגזין הישראלי בלוס אנג'לס, שימש כיועץ קולינארי ובונה תפריטים וצוותי עבודה מקצועיים למסעדות רבות  בארץ ובארה"ב, וזכה בתחרויות בישול שונות. ומקום ראשון בתחרות המטבח הישראלי החדש של מגזין על השולחן וחברת נסטלה פוד.

אחרי שנים של לימודים, התמחויות,עבודה והשתלמויות רבות במסעדות מהטובות בעולם ועבודה משותפת באירועים רבים עם השפים המובילים בארץ ובעולם.

החליט לחזור ארצה, כאן חבר לשף שלום קדוש ועבד כ-  Chef במסעדת פרימוורה וסגן שף במלון שרתון פלאזה, ירושלים כיום הוא משמש כ- Chef מסעדת קדמה, ממילא, ירושלים.

 

הוא גדל בבית מרוקאי,  בו האוכל נתפס כדבר מרכזי בחיים, וכל החיים סבבו סביב אירועים וטעמים קולינריים, מהם ספג את הניחוחות והטעמים המיוחדים. הלימודים, ההתמחויות, וההשתלמויות בחו"ל כל אלו הובילו אותו למסקנה שאוכל צריך להכין מהלב  כלומר:" לאהוב את ההכנות, להשקיע מעצמך ולהעמיק מחשבה ועבודה מקצועית רק כך מגיעים לתוצאות לא רק טובות אלא מצוינות."

בן ארוש אוהב אוכל ישראלי והצליח לדעתו לשלב בין הטעם הישראלי לצרפתי תוך שילוב הניחוחות האתניים המצויים בשפע בארצנו חומרי הגלם הים תיכונים והכול יחד הופך את סגנון הבישול שלו  למטבח גורמה בסגנון  צרפתי-ירושלמי.

 

 

 

 

 

 

 

חציל קלוי, טחינה וירקות קלויים

 

מתכון נפלא לאוהבי החצילים  כאן יש התייחסות לחציל בלאדי  המוגש על מצע של טחינה עגבניות וירקות אנטיפאסטי לצידם.

 

לחציל:

1 חציל בלאדי קלוי על אש גלויה  כ-3 דקות מכל צד

1 שן שום  – קצוץ דק

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית

מלח ים

פלפל לבן גרוס

 

לטחינה:

3 כפות טחינה גולמית משובחת

1 שן שום קצוצה דק

1 כף מים קרים

מיץ מחצי לימון

מעט מלח דק

מעט פלפל לבן טחון

 

לירקות אנטי פסטי:

2 פטריות שימג'י או שמפניון

1 עגבניית שרי

1 בצל שאלוט קלוף

 מעט שמן זית

מעט עלי תימין טרי

 מלח ים ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

להגשה:

5 עגבניות שרי מחוררים במזלג לוחצים ומועכים את העגבניות  לתוך כוס לקבלת מיץ עם זרעונים

 

 

לחציל –  מצננים את החציל ומסלקים בעדינות את הקליפה השחורה, מערבבים בקערית את השום עם שמן הזית והלימון מתבלים במלח ופלפל ויוצקים על החציל.

 

לטחינה –  מערבבים את כל מרכיבי הטחינה לקבלת בלילה חלקה טועמים ומתקנים תיבול.

 

לירקות אנטי פסטי – מערבבים את הירקות עם שמן הזית והתימין מעבירים לתבנית, צולים בתנור או על מחבת פסים צלייה קצרה של 2-3 דקות ובוזקים מעל מעט מלח ופלפל.

 

להרכבת המנה – בצלחת עמוקה יוצקים את  הטחינה ומזלפים סביב מיץ עגבניות שרי, מניחים את החציל על הטחינה ומסדרים את ירקות האנטי פסטי בצד הצלחת ומגישים.

 

החומרים למנה אחת 

לטעימה נוספת קבלו טרטר דגים על ברוסקטה

 

 



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ