סיור וטעימה מפתיעה

חוויה יפואית מיוחדת במינה תקבלו בימי שישי ב "קפה יפו", ביסטרו איטלקי מסעדה שנמצאת בלב שוק הפשפשים. המקום מציע פינוק של בוקר יום שישי,&nbs

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מיוחדים » מנות פתיחה מפנקות » מתכון לטרטר דגים על ברוסקטות

מתכון לטרטר דגים על ברוסקטות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מתכון לטרטר דגים על ברוסקטות


פסקל פרץ-רובין


מנה רושם קלילה בהשפעה איטלקית מתאימה לאירוח מפנק, ולארוחת ערב קלילה.

 

לטרטר הדגים:

 

100 גרם פילה דג טרי לבחירתכם ( מוסר, סלמון, לוקוס) חתוך לקוביות קטנות

1 כף בצל אדום חתוך לקוביות קטנות

1 צנונית קטנה חתוכה לקוביות קטנות

1 תפוח ירוק חתוך לקוביות קטנות

1 כף פלפל אדום גמבה חתוך לקוביות קטנות

1 כף פלפל צהוב גמבה חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל אדום חריף קטן מנוקה מגרעינים – חתוך לקוביות קטנות

5 עלים מבזיליקום טרי – קצוץ דק

עלי כוסברה שלמים משני גבעולים

2-3 כפות שמן זית איכותי

1 כף מיץ לימון

מלח ים – לפי הטעם

פלפל לבן גרוס לפי הטעם

 

לברוסקטה:

2 פרוסות של לחם אגוזים

שמן זית

 

לאיולי:

2 לימונים כבושים

3 כפות מיונז

1 כפית דבש טהור

מעט פלפל לבן גרוס

 

 

לטרטר דג – מערבבים  בקערה עמוקה את כל החומרים טועמים ומתקנים  תיבול לפי הטעם.

 

לברוסקטות –  חתוכים כל פרוסה  ל-3  חלקים  מקבלים סה"כ 6  ברוסקטות.  מברישים קלות בשמן זית וקולים מספר דקות  בתנור חם או קולים על מחבת פסים עד אשר הפרוסות מזהיבות ומשחימות .

 

לאיולי– שמים במעבד מזון את כל מרכיבי האיולי ומערבלים לקרם חלק.

 

להרכבת המנה– מניחים 1-2 כפות מתערובת הטרטר דג על הברוסקטות הקלויות  מסדרים על צלחת הגשה ומזלפים מעט איולי לימון כבוש ומגישים.

 

החומרים ל- 2 מנות

 

המתכון באדיבות שף ערן בן ארוש

 KEDMA ברסרי כשר בירושלים 

 

צילום: יח"צ

טיפסקל

אפשר להשתמש בכל לחם להכנת הברוסקטה רצוי שהלחם יהיה עשיר ומיוחד.

לימונים כבושים אפשר לקנות במרכולים ובמעדניות  ולהכין בבית.

שיטת הכנה נוספת היא – פורסים 2-3 לימונים לפרוסות דקות. מערבבים עם מעט מלח גס ומעט סוכר, עלי דפנה, פלפל אנגלי, פלפל אדום חריף יבש,שמן זית מערבבים ומעבירים לצנצנת עם סגירה טובה שומרים במקרר חמישה ימים.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ