החמישיה הפותחת

מכינים לחם ביתי ו"פותחים שולחן"   סדרה חדשה  מבית בני דרום תחת השם "פותחים שולחן" . אלו מוצרי גורמה ארוזה בצנצנות איכותיות

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » עיקריות » מתכון לפילה מוסר בציפוי קראסט ירוק

מתכון לפילה מוסר בציפוי קראסט ירוק

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מתכון לפילה מוסר בציפוי קראסט ירוק


פסקל פרץ-רובין


פילה דג מוסר ים מקבל כאן ציפוי פריך נפלא- קראסט ירוק בתוספת נגיעות תיבול של תפוז ושומר. משחק הטעמים וצבעוניות המנה הופכים מנת דג זו לטעימה ומעניינת במיוחד.

אפשר לשנות את השומר ואו התפוז בירק אחר לפי בחירתכם וטעמכם. 

 

לציפוי פריך-קראסט: 

 

1 צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה גס

2 שיני שום

1 כפית רוזמרין קצוץ דק

1/4  כוס פירורי לחם מעורבב עם מעט שמן זית 

מלח לפי הטעם

 

לדגים:

 12 גבעולי תימין,

6  נתחי פילה דג מוסר טרי, נקי (כל נתח במשקל 200 גרם )

 

לשומרים:

4 כפות סוכר חום

2 קלחי  שומר חתוכים לרבעים

1/4 2 כפות חמאה

1/4 כפית מלח

4 כפות עראק,

  

לגזרים:

4 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לעיגולים בעובי 2 ס"מ

1 גרדת מחצי תפוז טרי

מיץ מתפוז 1

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

 

להגשה:

2-1 לימונים חתוכים לפרוסות

 

 

ציפוי הקראסט – טוחנים  במעבד מזון את הפטרוזיליה ,השום  והרוזמרין . מעבירים לקערה ומוסיפים את פירורי הלחם  מערבבים ומתבלים במלח.

 

הדגים – מסדרים את גבעולי התימין בתחתית תבנית  מעל מסדרים את נתחי הדג  כשעור הדג כלפי מעלה. מניחים על העור שכבה של הקראסט .אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות צ'  כ- 10 – 14 דקות.

 

השומרים – מניחים  במחבת רחבה את הסוכר וממיסים על להבה בינונית נמוכה לקבלת קארמל בגוון זהבהב. מסדרים על הקארמל את רבעי  השומר והחמאה בוחשים ומצפים היטבת את השומר עם הקארמל מתבלים במלח והעראק ובשלים  כ -2 דקות ומסירים מהלהבה. (אפשר להחליף את השומר בראש סלרי או בטטות)

 

הגזרים – מבשלים בסיר עם מים  את הגזרים כ- 30 דקות או עד לריכוך הגזרים.מסננים וטוחנים במעבד מזון לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את מיץ התפוז, מעבדים שוב למרקם חלק ,מתבלים במלח ופלפל לבן, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מיץ תפוז ( כ- 3-2 כפות ) לקבלת מרקם קרמי עדין.

 

הרכבת המנה – מניחים בצלחת הגשה כף  או שתיים ממחית הגזרים,מעל למחית מסדרים נתח דג ולצידו מסדרים רבע שומר מקורמל. מעטרים בפלחי לימון ומגישים.

 

החומרים ל-6 מנות

 

המתכון באדיבות השפית איילת אור.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ