שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » כתבות » יום כיפור: מה אוכלים לפני ובסיום הצום

יום כיפור: מה אוכלים לפני ובסיום הצום

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


מה לא נאמר והוסבר על מרכיבי הארוחה המפסקת. יש הטורחים על הכנתה שעות  בדיוק כמו שנערכים  לארוחת חג ויש המתייחסים אליה באדישות ופשוט אוכלים משהו "רגיל " ובזה סיימו.

 

על מנת לעבור את הצום בקלות, ובעיקר בקלילות, חשוב להשקיע מחשבה ומאמץ הרבה קודם, וזאת כדי שנצליח להרגיש טוב עד כמה שניתן כשאנו צמים.

 

אני נוהגת לצום מאז היותי ילדה, ואם השנים והניסיון למדתי לבחור את המאכלים הכי טובים או יותר נכון הכי כדאיים להכין ולהגיש בארוחה המפסקת. כך למשל אני מקפידה יומיים לפני הצום שכל בני משפחתי ישתו המון מים – לפחות שניים עד שולשה ליטרים ליום. למי שסובל כאבי ראש מומלץ לא לשתות קפה יום לפני הצום.

 

מה אוכלים בארוחה מפסקת:

 

ארוחה מפסקת צריכה להכיל כמות גדולה של חלבונים, פחמימות או ירקות העשירים בפחמימות על מנת שיקנו הרגשת שובע. אפשר להוסיף מבחר סלטים מירקות טריים על מנת לתת תחושת רעננות וקלילות ולסיים במשהו מתוק.

 

רצוי להכין מבחר מטעמים כמו : פסטות, אורז, דגנים, תפוחי אדמה. חשוב לא להגזים בתיבול: לא חריף מידי, מלוח או חמוץ מידי.

 

יש לזכור לא להכביד מידי במנות בארוחה המפסקת היות וזו ארוחה המוגשת סמוך לארוחת הצהרים וקשה לאכול כמויות גדולת אחרי שכבר אכלנו ארוחת צהרים טובה.

 

חשוב לא להגיש מנות מטוגנות או מתובלות יתר על המידה שנותנות תחושות כובד וצימאון מיותר.

 

הקפידו לא לשתות משקאות ממותקים במהלך הארוחה שמצמיאים ונותנים תחושת שובע.

 

 

 

 

 

מתכונים למנות ראשונות משביעות:

מרק עוף או בשר / ברודו

מרק מחית ברוקולי

מרק שלושת הכתומים

מרק ירקות וקונכיות פסטה

קינואה עם עשבי תיבול וחמוציות

פשטידת אורז אישית

תפוחי אדמה בניחוח אורגנו

המנה העיקרית

רצוי לבחור מנות קדרה קלילות כשמהותן "הכול מתבשל יחד" – בשר, ירק ותוספת. עם הגשת המנה בוחרים את תוספת הפחמימות האהובה עליכם. אותה יש להכין בכמות נדיבה.

תבשיל בשר ברימונים או ענבים

קדרת בשר ובמיה

קדרת חומוס וכדורי בשר

תבשיל עוף ותפוחים

קוסקוס עם עוף בחומוס

עוף ואפונה ביין

עוף עם שזיפים ובטטות

מומלץ לא לאכול מאכלים כבדים בסיום הצום. מתחילים בשתייה חמה ועוגה יבשה, כמו המתכונים המופיעים מטה, ובהדרגה אוכלים מרקים ומנות קלילות.

קינוחים ומאפים קלים לסיום הצום:

כיכר שמרים מתובל – בולו בגרסה הטריפוליטאית

כיכר שקדים וצימוקים בטעם שומר – בולו בגירסה התוניסאית

ריבת חבושים / מַעַז'וּן סְפָרְזֶ'ל

עוגיות שומר / ריפה מהמטבח המרוקני

שקך: עוגיות לשבועות מהמטבח הלובי

עוגיות סולת ותמרים / מקרוט או מקרוד

עוגת טורט (ביסקוטו)

עוגה בחושה מפנקת בניחוח קינמון

עוגת תמרים ואגוזים





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ