בקיצור...

  • מכינים בצק מרפדים תבנית ואופים
  • אופים בצק שנותר ומפוררים
  • מכינים מלית
  • יוצקים על הבצק ומצננים
  • מפזרים את הפרורים

מרפסת הצופה לים – SEA VIEW

בתחילת יוני  הושקה במלון הילטון תל-אביב מרפסת הסי ויו (SEA VIEW) ממנה נשקף נוף עוצר נשימה של הים התיכון, מים כחולים, מפרשיות ויכטות

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » חגים » שבועות » עוגת גבינה ופרורים בניחוח תפוז

עוגת גבינה ופרורים בניחוח תפוז

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת גבינה ופרורים בניחוח תפוז


פסקל פרץ-רובין


עוגת גבינה מפתיעה. הבצק הפריך שונה מהרגיל, רך וגבוה יותר ושמנות חמוצה ומתוקה מחליפות את הגבינה.

 

רצוי להשתמש בשמנת באחוזי שומן גבוהים כדי לקבל מרקם קטיפתי. אך מניסיוני, גם שמנת מופחתת שומן, מביאה לתוצאות מצוינות. מתקבלת עוגה בעלת מרקם קטיפתי עדין ונפלא.

 

חשוב לאחסן את העוגה במקרר כשלוש ארבע שעות לפני ההגשה.

 

לבצק:

 

 

1/2 2 כוסות קמח תופח, מנופה

150 גרם חמאה, חתוכה

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס מיץ תפוזים

1 כף קליפת תפוז, מגוררת

 

למלית:

 

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה ( 250 מ"ל)

1/2 1 כוסות סוכר

200 גרם חמאה, רכה

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה או שתי כפות אבקת אינסטנט פודיג וניל

1 כפית קליפת תפוז, מגוררת

1 גביעי גבינה לבנה  5% שומן (250 גרם)

4 גביעי שמנת חמוצה

 

 

להכנת הבצק – שמים את כל חומרי הבצק בקערת מערבל חשמלי ומערבלים לבצק אחיד. משטחים כ- 3/4-1/2 מן הבצק בתבנית ומשטחים, כך שיכסה  את התחתית ומעט מן הדפנות, מחוררים קלות במזלג.

 

אופים בתנור חם שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-30 דקות עד להזהבה של הבצק, ומצננים היטב.

את הבצק שנותר משטחים  על נייר אפייה ומניחים בתבנית נוספת. אופים בחום בינוני כ-30 דקות או עד להזהבה, מצננים, ומפוררים את הבצק האפוי לפרורים.

 

להכנת המלית – מקציפים בקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה תוך הוספת חצי מכמות הסוכר בהדרגה, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים לקערה.

 

שמים בקערת המערבל את החמאה, מערבלים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר הנותר, תמצית הווניל, הביצה וקליפת התפוז. מערבלים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.

 

מוסיפים אל קערת המערבל בהדרגה את הגבינה והשמנות החמוצות ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

 

מקפלים את קצפת השמנת המתוקה אל תערובת הגבינה ומבליעים לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על הבצק הקר ומאחסנים במקרר כ-4-3 שעות. לאחר שהעוגה התייצבה מפזרים  עליה את פירורי הבצק.

 

לתבנית: קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת (אפשר לרפד בנייר אפייה)

 

 

טיפסקל

רוצים להעשיר ולגוון את פירורי הבצק של ציפוי העוגה?

הוסיפו לפירורי הבצק האפויים 3 כפות של אגוזים גרוסים וכף דבש או סילאן, דבש תמרים .

 

טיפסקל

רוצים דפנות נקיות וחלקות  כמו בקונדיטוריה ?

קונים בחניות המתמחות רצועות שקף אותם מצמידים את דפנות התבנית ואז יוצקים את מלית הגבינה. לפני ההגשה משחררים מהתבנית את העוגה ומסירים את השקף.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ