בקיצור...

  • ערבוב גבינות וסוכר
  • הוספת גלטין מומס
  • הקצפת שמנת והוספת לגבינה
  • מעבירים על העוגה ומצננים
  • מכינים ג'לי ויוצקים על הגבינה

'סיציליאנו'

רשת מסעדות מזון מהיר בסגנון איטלקי. הגעתי לסניף ברעננה.   "סיציליאנו" מתמחה בהגשת פיצות שף, פסטות, קלצונה  וסלטים בניחוח ס

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » חגים » שבועות » עוגת גבינה בציפוי פטל

עוגת גבינה בציפוי פטל

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת גבינה בציפוי פטל


פסקל פרץ-רובין


זה הזמן לבחור את עוגת הגבינה לכבוד חג השבועות  אני ממליצה על עוגה קרה, פשוטה להכנה, המשלבת בתוכה פטל.

 

רוצים לקצר בזמן ההכנה? רצוי לקנות את הבסיס מוכן ואו להכין בסיס מביסקוויטים מפוררים, לשונות חתול ואו עוגיות אוראו.

יש לקרר את העוגה במקרר במשך 3-2 שעות, כדי שמרקמה יתייצב.  שפע של עוגות גבינה תמצאו בספרי 

 "העוגות של פסקל"  

 

לתחתית העוגה:

 

שכבת עוגת טורט מוכנה או קנויה מראש

למלית:

2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן  (500 גרם)

¾ כוס סוכר

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 שקית ג'לטין ( 14 גרם)

¼ כוס מים קרים

¼ כוס מים חמים

2 מכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)

4 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

11/2 קופסאות ג'לי בזק בטעם פטל

3 כפות מרקחת פטל

 

לעיטור:

תות

 

 

מניחים את בסיס העוגה המוכנה בתחתית התבנית.

בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה ואת ¾ כוס הסוכר, עד שהסוכר נמס מוסיפים קליפת לימון ומערבבת לתערובת חלקה.

 

בסיר קטן ממִסים את הג'לטין עם המים הקרים. מוסיפים לסיר את המים החמים ומבשלים 2-1 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה. מצננים מעט ומערבבים את הג'לטין עם הגבינה.

 

מקציפים במערבל חשמלי את השמנת, מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר ותמצית הוניל ומקפלים אל תערובת הגבינה. יוצקים את התערובת על תחתית הפירורים ומקררים 4 שעות.

 

מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן. כאשר הג'לי עדיין נוזלי, מוסיפים לו את מרקחת הפטל או האוכמניות ובוחשים היטב.

 

יוצקים את התערובת על העוגה ומחליקים. מצננים במקרר כ 3-2- שעות לפני ההגשה. מעטרים בתות או פטל.

תבנית: קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

 

 

טיפסקל

בעוגה זו אפשר להחליף את הפרי בכל פרי אחר (אוכמניות, דובדבנים ועוד). חשוב רק לזכור להחליף גם את טעם הג'לי בהתאם (ג'לי בטעם פטל, תות, דובדבנים וכו'). כך מגוונים את צבעו של הציפוי ואת טעמו.

 

צילום: אנטולי מיכאלו

 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ