סיור וטעימה מפתיעה

חוויה יפואית מיוחדת במינה תקבלו בימי שישי ב "קפה יפו", ביסטרו איטלקי מסעדה שנמצאת בלב שוק הפשפשים. המקום מציע פינוק של בוקר יום שישי,&nbs

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » פסקל TV » סלסילות פילו, או בצק עלים במלית פירות

סלסילות פילו, או בצק עלים במלית פירות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:


פסקל פרץ-רובין


 

 

 

לפניכם רעיון פשוט ומהיר הכנה, להכנת מנת קינוח תוך 10-15 דקות. אפשר להכינה עם ריבועי בצק עלים מוכנים

 

או עם עלי פילו. בוחרים פירות העונה אהובים ונגשים לעבודה.

 

 

החומרים ל-10-12 סלסילות אישיות

 

כ-10 עלי פילו גדולים חתוכים לריבועים  ואו ריבועי בצק עלים מוכנים

 

1/2 כוס חמאה מומסת להברשת עלי הפילו

 

 

לפירות:

 

2 אפרסקים מגולענים וחתוכים לפלחים

 

2 משמשים מגולענים וחתוכים לפלחים

 

2 שזיפים מגולענים וחתוכים לפלחים

 

1 ליקר דובדבנים

 

1-2 כפות סוכר חום

 

2 כפות מים

 

2-3 טיפות וניל

 

למילוי:

3/4 כוס פירורי ביסקוויטים או פתיתי קוקוס קלוי

1-2 כוסות קצפת מוכנה – עשויה מאינסטנט פודינג וניל,חלב ושמנת מתוקה

 

לעיטור:

עלי נענעה טרייה

 

משמנים את השקעים בתבנית. חותכים במספרים את עלי הפילו לריבועים ,מברישים כל ריבוע בחמאה המומסת ומרפדים את השקעים בתבנית.

 

יש לרפד  בארבעה עלי ריבועי פילו. מברישים בחמאה המומסת בין הריבועים.

בדרך זו מכינים  את כל השקעים בתבנית.

 

אופים בתנור שחומם מראש, בחום בינוני כ-12-13 דקות מוציאים ומצננים.
מניחים את הפירות החתוכים בסיר בינוני. מוסיפים את הליקר, סוכר חום, מים ווניל.

 

מערבבים ומבשלים מספר דקות על להבה בינונית, עד לריכוך עדין (יש לשמור שפרוסות הפירות לא יתבשלו יתר על המידה).
בניית הסלסילה – מניחים על משטח עבודה סלסילה מוכנה, לתוכה מפזרים כפית או שתיים של פירורי ביסקוויטים או פתיתי קוקוס. מניחים

 

מעל פרוסות פירות. בדרך זו מכינים את כל הסלסילות. ממלאים בקצפת המוכנה שקית זילוף בעל צינטר משונן.

 

מזלפים על הפירות תלוליות קרם. מעטרים בעלי נענע.

 

מאחסנים במקרר עד להגשה.

 

 



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ