בקיצור...

  • מכינים בצק ומתפיחים
  • מכינים מלית וממלאים
  • מניחים בתבנית תנור
  • מברישים בביצה
  • אופים כ- 30 דקות

ביסטרו כפרי

בין עצי הגן הירוק וצמחייה פורחת בתוך מבנה המעוצב כמסעדה מקומית בטוסקנה, לצלילי מנגינת האקורדיון ובשילוב ניחוחות שמן הזית המשובח ומגוון מא

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » גלילת שמרים במלית מגוונת

גלילת שמרים במלית מגוונת

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

גלילת שמרים במלית מגוונת


פסקל פרץ-רובין


גלילות שמרים נפלאות הכינו כמות עטפו יפה בצלופן עם סרט וקחו איתכם לסוכה. אני מרבה להכין את הגלילות הללו משום שמתקבלת מהן כמות גדולה, טעמן נפלא והם אהובות מאוד על ילדי.

 

 

300 גרם חמאה, חתוכה

3 חלמונים

1/2 כוס שמן

1/2 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

1 קליפת תפוז, מגוררת

1 כוס מיץ תפוזים

1 ק"ג קמח, מנופה

50 גרם שמרים

1/4 -1/2 כוס מים, פושרים

 

למלית:

1 גביע ממרח תמרים ושוקולד

1 גביע ממרח פרג עם שוקולד

1/2 כוס אגוזי פקאן, מרוסקים

2-3 כפות מיץ תפוזים או מים

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן

קורט זנגביל

 

להברשה:

1 ביצה טרופה עם 2 טיפות שמן וכפית מים

 

 

להכנת הבצק – שמים בקערת המערבל את החמאה, ומערבלים עם וו הלישה במהירות תוך כדי הוספת החלמונים, השמן, הסוכר, סוכר הווניל, קליפת התפוז ומיץ התפוזים. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את הקמח, השמרים והמים.

 

מקמחים משטח עבודה, לשים  ומעבדים את הבצק עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד, ומשהים במקום חמים כשעתיים עד שהבצק מכפיל את ניפחו.

 

להכנת המלית – מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי המלית עד לקבלת ממרח אחיד. במידת הצורך אפשר לדלל את המלית במעט מים או מיץ, נוסף על המצוין במתכון. מחלקים את המלית ל-5-6 חלקים.

 

מחלקים את הבצק ל- 5-6 חלקים. על משטח עבודה מקומח מרדדים כל חלק לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ. מורחים כל עלה  במלית ומגלגלים את הגלילה מכם והלאה.  מכינים בדרך זו את כל הגלילות.

 

מסדרים שלוש גלילות יחד על 2 תבנית תנור, מרופדות בנייר אפייה ברווחים זו מזו מברישים את הגלילות בביצה הטרופה, משהים להתפחה כ- 15 דקות.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני  (180 מעלות צ')  כ- 30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז הגלילות יוצא נקי ויבש. 

 

החומרים ל- 5-6 גלילות  

 

 

טיפסקל

מה עושים כשאין זמן?

אפשר להכין את הבצק יום ואפילו יומיים קודם לאפיה ומאחסנים במקרר. עברה יממה ולא הספקתם להכין את העוגה? לושו היטב את הבצק, הוציאו מתוכו את האוויר ותוכלו לאחסן אותו במקרר יום נוסף.

 

 

 

 

 

 

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ