בקיצור...

  • מכינים בצק ומתפיחים
  • מעצבים מהבצק לחמניות
  • מטגנים לגוון זהוב
  • מכינים את המלית
  • ממלאים את הלחמניות

החמישיה הפותחת

מכינים לחם ביתי ו"פותחים שולחן"   סדרה חדשה  מבית בני דרום תחת השם "פותחים שולחן" . אלו מוצרי גורמה ארוזה בצנצנות איכותיות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » עדות » תוניסאי » פריקסה: לחמניות מטוגנות ממולאות

פריקסה: לחמניות מטוגנות ממולאות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פריקסה: לחמניות מטוגנות ממולאות


פסקל פרץ-רובין


לא ברור איך המנגל הפך להיות הסממן הבולט ביותר של יום העצמאות, אבל לא נתעכב על התחקיר.

 

הריח והעשן שנישאים באוויר כבר במהלך חול המועד פסח מבשרים את תחילת חגיגות הנפנוף, שמגיעות לשיא,

 

כמובן, ביום העצמאות. האמת, אין לי מושג למה נבחר הבילוי החביב הזה לדרך  שבה מציינים את  חגיגות יום

 

העצמאות, למה לא בחרו להרכיב ארוחה מעניינת  שתהווה קיבוץ גליות על שולחן החג כסמל לכך שכולנו הגענו

 

מארצות שונות? או, לחלופין, לציין את האירוע בהכנת מבחר מאפיים מתוקים מעוצבים בסמלי וגווני המדינה?

 

אצלנו, בבית ילדותי, בחרה אימי אסתר ז"ל, להכין ביום זה את לחמניות הפריקסה הממולאות בטונה, הריסה ביצים

 

ושלל כבושים כתקרובת לחגיגות יום העצמאות. וההסבר שלה היה מקורי: לחמניית הפריקסה זו ארצנו –כל התוספות

 

על שלל גווניהם, הם אזרחי המדינה וכולנו נכנסים ללחמנייה.  כילדים די גיחכנו על המשל של אמי. היום אני מבינה עד

 

כמה זה היה גאוני: המילוי של הפריקסה הוא הפסיפס האנושי שחי כאן: אנשים מפולפלים, עדנים, חריפים, צנועים, מרירים , קשים וכו'.  

 

וכך מידי שנה הקפידה אימי ז"ל להכין את לחמניות הפריקסה ביום העצמאות השקם בבוקר. כל סוגי המיליות הוכנסו

 

למארזים קטנים כשהם חתוכים ומוכנים ועם כל הכבודה הזו יצאנו לפארקים או לביקורי משפחה וחברים.

 

קבלו את  המתכון הנהדר והפשוט להכנת לחמניות הפריקסה.  זו דרך אחרת ונפלאה לחגוג את יום העמצאות בלי לנפנף.

 

הלחמניות המטוגנות והממולאות הללו נחשבות לאחד המעדנים במטבח התוניסאי. נוהגים להכינם כשיש זמן

 

ואו רוצים לפנק את בני הבית. לימים למדתי שפריקסה הוא בעצם מאכל צרפתי של עוף ממולא המוגש ברוטב,

 

ואימוץ השם ללחמניות נבע כנראה מפעולת המילוי, בהשפעת הכיבוש הצרפתי של תוניס.

 

קבלו מתכון וגם הדרכה צעד אחר צעד בסרטון

 

 

ללחמניות:

 

½4-3 כוסות קמח, מנופה

2 כפות שמן

2 כפות גדושות שמרים טריים

קורט מלח

½1 כוסות מים פושרים

שמן לטיגון

למילוי:

2 תפוחי אדמה גדולים

הריסה (למריחה)

3 ביצים קשות, חתוכות לרבעים

200 גר' ירקות כבושים בחומץ תוצרת בית או קנוי

50 גר' פלפלים חריפים כבושים, חתוכים לרצועות

3-2 לימונים כבושים, חתוכים לרצועות

2 מלפפונים כבושים, קצוצים או חתוכים לרצועות

100 גר' זיתים, מגולענים וחצויים

1 קופסה טונה בשמן, מסוננת ומפוררת

 

 

להכנת הלחמניות: מניחים את הקמח בקערה מערבל. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה שמן ושמרים. בוזקים מסביב מלח. לשים את התערובת עם וו לישה ומוסיפים בהדרגה מים, עד קבלת בצק רך הניתק מדפנות הקערה מכסים את הבצק במגבת ומשהים שעה במקום חמים להתפחה.

 

לשים את הבצק שנית כדי להוציא אוויר. מחלקים ל-16-14 חלקים ויוצרים מכל אחד צורת לחמנייה פחוסה. משהים להתפחה כ-30 דקות.

 

מחממים שמן בסיר עמוק. מניחים בשמן את הלחמניות כשצדן התפוח כלפי מטה, מטגנים כשתי דקות, הופכים ומטגנים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.

 

למילוי הלחמניות : מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים כ-30 דקות, עד ריכוך. מקלפים וחותכים לקוביות.  חוצים את הלחמניות המטוגנות ומורחים בהריסה. ממלאים בביצים, בירקות, בזיתים ובטונה לפי הטעם.

 

החומרים ל-16-14 לחמניות.

 

 

 

פריקסה

 

   

טיפסקל

כדי למתן את חריפות ההריסה ערבבו אותה עם רסק מ-2 עגבניות בשלות, ותבלו במעט מלח ושמן.

 

לחסכני קלוריות: ניתן לאפות את לחמניות הפריקה, מניחים על תבנית מרופדת בנייר

 

אפייה ברווחים אחד מרעהו, ואופים בחום בינוני 20-25 דקות. מקבלים לחמניות אווריריות בגוון חום-זהוב.

 

חותכים לאורכן וממלאים לפי ההוראות.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ