בואו לאכול

ספר חדש של מיכל וקסמן המתייחס לא רק לאוכל אלא לזמן שצריך להכנתו.   הרעיון הוא שלא חייבים להזמין

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » פסקל TV » שושני בצק בסירופ/ דֶבְּלָה

שושני בצק בסירופ/ דֶבְּלָה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:


פסקל פרץ-רובין


 

 

 

 

כך תכינו לכבוד פורים את עוגיות הדבלה המסורתיות מהמטבח הצפון אפריקני  צעד אחר צעד להצלחה.  הדבלות הן עוגיות דמויות שושן, המטוגנות בשמן עמוק וטבולות בסירופ סוכר.

 

הן העוגיות המתוקות לשנה החדשה מהמטבח הצפון אפריקאי. נהוג להכינן בעיקר בחגים ובאירועים חגיגים,  הכינו אותן בעזרת סרטון הדרכה כאן אשר יוביל אותכם להצלחה.

 

הן מוכרות ונפוצות מאוד בכל מטבחי צפון אפריקה. גם במטבח התוניסאי הן נקראות  "דֶבְּלָה", ואילו במטבח המרוקני הן נקראות "פַזוּאַלוֹס", ובמטבח האלג'ירי – "מֶנִיקוּטִי".

 

לבצק:

3 ביצים

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית תמצית וניל

3 כוסות קמח, מנופה

 

לקימוח:

1/2 -3/4 כוס עמילן תירס (קורנפלור)

 

לטיגון:

שמן לטיגון עמוק (כ-1/2 1 ליטרים)

 

לסירופ:

3 כוסות מים

2 כוסות סוכר

מיץ מ-1/2  לימון

1 כפית עמילן תירס (קורנפלור)

 

לעיטור:

1/2 כוס סוכריות צבעוניות

1/2 כוס זרעי שומשום

 

להכנת הבצק: שמים את הביצים בקערה עמוקה וטורפים אותן במטרף ידני.

מוסיפים תוך כדי טריפה את אבקת הסודה לשתייה ואת תמצית הווניל.

מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה ידנית את הקמח, ולשים היטב עד שמתקבל בצק עדין וחלק.

מעבדים את הבצק על משטח עבודה עד שהוא רך ונעים למגע. מחלקים אותו ל-4-3 חלקים שווים.

 

מקמחים משטח עבודה בעמילן התירס ומרדדים חלק אחד מהבצק. מרדדים את העלה תוך "פתיחתו" לעלה דק ושקוף.

תוך כדי עבודה בוזקים עמילן תירס מתחת לעלה הבצק ומעליו, וממשיכים לרדד אותו עד דק (פחות מ-1/2 ס"מ). מתקבל עלה בצק חלק ואחיד, ללא קיפולים או קרעים.

חותכים את עלה הבצק לרצועות ברוחב 2 ס"מ.

 

מחממים שמן בסיר עמוק ומנמיכים את הלהבה לבינונית.

לוקחים רצועת בצק וכורכים אותה על כף רגילה בצורה רופפת.

מכניסים את הכף עם רצועת הבצק לתוך השמן החם ומצמידים אותה קרוב אל דופן הסיר.

מחזיקים כמה שניות (מסובבים את הכף בתוך השושנה כדי לעצב את צורתה) עד שהיא נפתחת בתוך השמן.

אם השושנה נפתחת מהר מדי וקשה לשלוט על רצועת הבצק בתוך השמן החם, מצמידים שוב את הכף קרוב לדופן הסיר ומעצבים את צורת השושנה מחדש.

כך שולטים על פתיחת השושנה.

כשהשושנה מקבלת גוון זהוב, מוציאים אותה מן השמן.

שולפים בזהירות את הכף וכורכים עליה רצועת בצק נוספת.

בדרך זו מטגנים את כל רצועות הבצק.

הטיגון חייב להיעשות על להבה בינונית-נמוכה, על מנת לקבל דבלות זהובות ובהירות.

 

להכנת הסירופ: שמים בסיר בינוני את המים, הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים על להבה בינונית כ-30  דקות, עד שמתקבל סירופ צמיג.

מוסיפים את עמילן התירס (הוא מעניק לו בוהק) וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 3-2 דקות.

 

מוסיפים בכל פעם 2 שושנים מטוגנות אל הסירופ המבעבע, ומבשלים כמה דקות מכל צד.

הופכים את השושנים בסירופ בזהירות כדי לא לשבור את העלה, ומוציאים אותן בכף מחוררת אל מסננת, לניקוז עודף הסירופ.

לא מניחים דבלה אחת על השנייה כדי שלא יידבקו ויישברו.

מניחים על מגש ברווחים, ובוזקים מעל זרעי שומשום או סוכריות צבעוניות.

מצננים היטב ושומרים בכלי מתאים.

 

החומרים: ל-35-30 שושנים בינוניות

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ