מרפסת הצופה לים – SEA VIEW

בתחילת יוני  הושקה במלון הילטון תל-אביב מרפסת הסי ויו (SEA VIEW) ממנה נשקף נוף עוצר נשימה של הים התיכון, מים כחולים, מפרשיות ויכטות

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » חגים » טו בשבט » ט"ו בשבט חג לאילנות

ט"ו בשבט חג לאילנות

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

ט"ו בשבט חג לאילנות


פסקל פרץ-רובין


השקדייה פורחת, הפירות המיובשים והפירות הטריים מחכים בשווקים למתכונים שיפארו את ט"ו בשבט ואת ארוחת הסדר.

 

בסדר ט"ו בשבט, מסובים לשולחן מקושט בירק ופירות מיובשים וטריים ואוכלים משפע הפירות שנתברכה הארץ. קוראים פרקי תנ"ך וקטעים מהמשנה, התלמוד והזוהר. מברכים ונושאים תפילה לברכת העץ.

 

אחד המנהגים הבולטים בסדר ט"ו בשבט, הוא סדר השתייה של ארבע כוסות יין, כל כוס מסמלת את המעבר שבין עונות השנה וכדי להמחישו משתנה גוון היין. עוד על הסדר ומנהגי השולחן בט"ו בשבט

 

הנה מתכונים מתוקים ומלוחים על בסיס פירות מיובשים וטריים שיפארו לכם את שולחן החג:

 

מתכונים לט"ו בשבט עם פירות טריים ומיובשים:

עוגת פירות מיובשים

לחם בירה ופירות מיובשים

להכנה עם הילדים: פירות מיובשים ממולאים מרציפן

עוגיות סולת ותמרים / מַקְרוּט או מַקְרוּד

מעמולים: עוגיות ממולאות תמרים

גלילות בצק ממולאות תמרים

כיכר שקדים וצימוקים בטעם שומר / בּוּלוּ

גלילות / בישקוטי שקדים ופיסטוקים

עוגת תמרים ואגוזים

 

ט"ו בשבט במלח: מתכונים מלוחים-מתוקים עם פירות יבשים

סלט קוסקוס מלא ופירות מיובשים

קינואה עם עשבי תיבול וחמוציות

אורז עם גזר וצימוקים

תבשיל עוף ותפוחים

עוף עם שזיפים ובטטות

כבדי עוף, תמרים ואגוזים

עוף באננס

צלי בשר בשזיפים ומשמשים

בשר ברימונים או ענבים

 

וגם ריבות, מרקחות, ומשקאות

מרקחת תפוזים

ריבת חבושים / מַעַז'וּן סְפָרְזֶ'ל

ריבת משמשים

לפתן חבוש ותפוח בניחוח קינמון

לימונדה

משקה שקדים / רוזטה

משקה לימונצ’לו

 

עוד עוגות ופירות:

עוגה בחושה בניחוח תפוז עם ריבה ופירורים

פבלובה: מרנג ממולא תותים או פירות יער

עוגיות במלית משמש, קוקוס ושקדים

עוגה מפנקת בניחוח קינמון

עוגת תפוז קלילה

 

רוצים עוד מתכונים?   תמצאו עוד ובשפע בקטגוריית חגים ט"ו בשבט 

 

התוניסאים חוגיגים את סעודת יתרו, מה זה  ולמה? קראו …..





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ