ביסטרו כפרי

בין עצי הגן הירוק וצמחייה פורחת בתוך מבנה המעוצב כמסעדה מקומית בטוסקנה, לצלילי מנגינת האקורדיון ובשילוב ניחוחות שמן הזית המשובח ומגוון מא

נושאים בפטל

אני נוהגת להכין ממנו שלל מתוקים, ומשלבת אותו בתבשילים ומאפים שונים. בדרך כלל מוצאים אותו כל השנה במרכולים. אבל מה, קפוא! כשהוא של

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת קרם אגוזים

עוגת קרם אגוזים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת קרם אגוזים


פסקל פרץ-רובין


שילוב קרם שוקולד עם גוון הקפה והאגוזים מניב עוגה עשירה וחגיגית במיוחד.

 

אני נוהגת להכין אותה גם בפסח. לעיתים אני מחליפה את הביסקוויטים בקמח מצה אך גילתי שטעמה נהדר גם כאשר

 

אני מחליפה את הביסקוויטים בפירורי ביסקוויטים כשרים לפסח כמו עוגיות הבוטנים או שקדים.

 

לקרם:

 

 

2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)

 

100 גרם שוקולד מריר

 

2 כפות אבקת סוכר

 

1 כפית ליקר שוקולד

 

1 כפית אבקת קפה נמס או אבקת קקאו, מנופה

 

לבצק:

 

6 ביצים, מופרדות

 

1 כוס סוכר

 

1 כף מיץ לימון

 

1 כפית תמצית וניל

 

1 כפית ליקר דובדבנים

 

2 כוסות אגוזי מלך או פקאן, טחונים

 

1/2 כוס פירורי ביסקוויטים או קמח מצה

 

1 כפית אבקת אפייה

 

לסירופ:

 

2 כפות ליקר שוקולד  מעורבבים  עם 2 כפות מים

 

לעיטור:

 

מעט חצאי אגוזים

 

1/2 כוס תלתלי שוקולד מרירי

 

 

להכנת הקרם- מניחים בסיר קטן את כל חומרי הקרם, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עד שכל החומרים נמסים והתערובת חלקה. (להמסה חלקה של החומרים). מביאים לרתיחה, מערבבים, מצננים  ומאחסנים במקרר למשך לילה או ל – 6-8 שעות.

 

להכנת הבצק – שמים בקערת מערבל חשמלי את החלבונים ומקציפים במהירות גבוהה, ברגע ש כאשר נוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה חצי כוס מן הסוכר ומקציפים לקצף יציב. מעבירים לקערה.

 

בקערת המערבל מניחים את החלמונים, מקציפים במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר הנותר, ממשיכים להקציף  עד לקבלת תערובת בהירה, מוסיפים תוך הקצפה את מיץ הלימון, הווניל, והליקר ומערבלים.

 

מוסיפים אל תערובת החלמונים את האגוזים, פירורי הביסקוויטים או קמח המצה. מקפלים ומבליעים את אבקת האפייה. מוסיפים את קצף החלבונים  (בפעמיים שלוש ומבלעים) בהדרגה ומקפלים לתערובת אחידה.

 

מעבירים את עיסת הבצק אל התבנית ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ- 35 דקות, או עד שהעוגה תזהיב ותתייצב  וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש.

 

מקציפים במערבל חשמלי את הקרם המצונן לקבל קציפה אוורירית. שומרים כוס מן הקרם לעיטור. חוצים את העוגה לשניים, מזלפים על חלקה התחתון של העוגה את הסירופ.

 

מורחים שיכבה עדינה של  קרם על תחתית העוגה וסוגרים במחצית העוגה העליונה. מצפים את פני ודפנות העוגה בקרם.

 

מעבירים את כוס הקרם הנותרת לשקית זילוף עם צינטר משונן . מעטרים את שולי העוגה בתלוליות קרם, חצאי אגוזים, ומפזרים על פני העוגה תלתלי שוקולד .

 

 

 

החומרים:

לתבנית, קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

 

 

טיפסקל

 

האם רצוי לקלות את האגוזים?

 

קליית האגוזים אמנם מחדדת  ומחזקת  את טעם האגוזים, אך לרוב הם נפלאים טבעיים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

צילום: אנטולי מיכאלו





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איך אתם אוהבים את המשמשים?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ