החיתוך הספירלי

בימים אלו חברת 'כרמל דיירקט' מרחיבה את סדרת המוצרים תחת המותג SLICER ומשיקה מוצר חדשני בתחום קיצוץ ירקות:  

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » חגים » פסח » פסח בפתח, צאו מהמתח!

פסח בפתח, צאו מהמתח!

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פסח בפתח, צאו מהמתח!
קטגוריות: חגים, פסח

תגיות: חרוסת, מצות, פסח, קמח מצה



פסקל פרץ-רובין


חג הפסח הוא אחד החגים המבוסס בעיקר על מסורת ועל הרגלים העוברים מדור לדור. ככול שעבר הזמן והפתיחות הקולינרית גדלה, תוך כך גם ריבו המיזוגים  הבין עדתיים יצרו הפתעות מעניינות במטבח.

 

שולחן החג המסורתי לובש ופושט  צורה כשהוא נשען על שילובי מסורות שונות ממטבחים אתניים מגוונים תוך שימת דגש לבישול עילי -קרי  גורמה ביתי.

 

שילובים נפלאים אלו יצרו אגב כך  שלוחן אקלקטי  מדהים מעניין ומיוחד. אנו מוצאים שפע של  תבשילים מעניינים, מנות בשר, עוף,דגים מאפים, פשטידות  וקציצות ממצות וקמח מצה. כל מטבח והדרך שלו להתמודד עם האין ולשלב את היש בשפע הטעמים .

 

 

 

יוצאי ספרד מתגברים על המחסור בקמח ובשמרים באמצעות הכנת מאכלים מדגנים, כגון אורז, חומוס ושעועית (למעט המרוקאים שאינם אוכלים חומוס בגלל צליל המילה "חומוס" המזכירה את המילה "חמץ").  יוצאי אשכנז אינם נוגעים ואינם אוכלים מוצרים אלו (אם כי היום ישנה פשרה שעל פיה אכילת הדגנים נחשבת למנהג ולא למצווה).

 

שני מוצרי מזון אלו  מהווים פתרון קל ויעיל בקרב כל עדות ישראל, וכולם עושים בהם שימוש במהלך כל ימות  חג המצות – קמח המצה  והאגוזים על כל סוגיהם. לשם הכנת מטעמים מסוימים טוחנים עד דק את האגוזים והם משמשים כתחליף לקמח. במאכלים אחרים משתמשים באגוזים שלמים, גרוסים או קצוצים.

 

 

כתבה רחבה על ההערכות לחג כללים ו- 10 דברות טיפסקל לאירוח קליל ומושלם:

החרוסת, סודות להכנתה ומתכונים נבחרים משלל מטבחים :

 

חרוסת אלגי'ראית

חרוסת אלגי'ראית

סרטון הדרכה להכנת חרוסת

החרוסת המתוק של ליל הסדר

החרוסת שלי

חרוסת עם שזיפים ותמרים

חרוסת מפירות טריים ומיובשים

חרוסת אגוזים ויין

חרוסת/ איילק

חרוסת תמרים תאנים ואגוזים

חרוסת תמרים אגוזים ותפוחי עץ

חרוסת עם סילאן

חרוסת/ חרושת

    

מבחר מתכונים  נפלאים לארוחת  החג: 

דגים :

דגים  חריפים

קרפיון ברוטב עשבי תיבול

סלמון מתובל

קרפיון באגוזים

 

מרקים:

מרק עוף או בשר\ברודו

מרק עוף בניחוח קינמון ונענע

 

בשר ועוף:

כבש בבצל, שזיפים ואגוזים

גלילת בשר עם חרדל ודבש

צלי בשר בשזיפים ומשמש

כרעי עוף עם בצל סגול וסילאן

עוף עם שזיפים ובטטות

כבדי עוף תמרים ואגוזים

קציצות בשר משמשים ושזיפים

נקניקיות תוצרת בית- מרגז

סלטים ותוספות:

סלט חסה עשיר וחגיגי

תבשיל ירקות אביבי

סלט לבבות ארטישוק ואגוזי מלך

סלט גזר ופקאן סיני

סלט חסה ואנשובי

שעועית ירוקה בנענע עם שום

ארטישוק בשמן זית

ירקות אפויים ברוזמרין, טימין וסילאן

אורז עם גזר וצימוקים (לאוכלי קיטניות)

סלט ליבות אררטישוק

ירקות אפויים ברוזמרין, טימין וסילאן

מתוקים:

עוגת שקדים קלילה \ טישפשטי

עוגת תמרים מהירה

עוגת קוקוס ותפוז

"סופגניות" מקמח מצה –קליליות/ חפף

בקלאווה ממצות

פבלובה

פירות מיובשים ממולאים מרציפן להכנה עם ילדים

אגסים ביין מוסקט מתקתק

גביעי שוקולד חגיגיים

גלידת אפרסקים

עוגת קרם אגוזים

עוגת שוקולד נמסה

 

 

סרטון הדרכה להכנת סופגניות חפף- קליליות לפסח

לעוד שלל מתכונים חדשים לפסח היכנסו….





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ