נא להכיר: שף אורן דגן כפיר

אורן התחיל ללמוד  את רזי הבישול והקונדיטוריה במרכז למקצועות הקולינאריה "עושים בישול" לאחר זכייה במקום ראשון בתחרות ארצית .

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » חגים » יום העצמאות » יום עצמאות שמח – חג נפנוף שמח!

יום עצמאות שמח – חג נפנוף שמח!

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

יום עצמאות שמח – חג נפנוף שמח!


פסקל פרץ-רובין


יום העצמאות הפך מזמן ליום המנגלים. הפיקניקים שנערכים ביום העצמאות הם כבר עניין של מסורת. מי שיוצא לחיק הטבע לא יכול להימנע מהריח ומהעשן הנישאים באוויר ומבשרים: הנפנוף בעיצומו.

הבילוי החביב הזה,  עם הזמן  הפך את ההכנות למנגל להתמקצעות בנושא,  הכול מנסים ללמוד איך להיות מנגליסט  מצוין. עם הביקוש לידע בנושא חל שגשוג גם בתחום המיכשור, הכלים, הבשרים ומגוון המתכונים. כיום מוצאים מבחר רחב ומגוון של סוגי מנגלים מהפשוטים ביותר עד למורכבים, אליהם מצורפים ערכות כלים למנגל באיכויות ובגוונים שרק מלראות ולהבין  למה הם משמשים זה  עושה חשק לרוץ ולקנות בשרים.

אם מדברים על בשרים גם כאן תמצאו שפע של ספרים, חוברות הסבר והדרכה כיצד בוחרים את הבשר הנכון, העוף והפרגית ואיך צריך לנהוג על מנת שהבשר יצא  מושלם?

כל שנה מנסים לגוון ולשפר בתחום הטעמים המצפים את סוגי הבשר השונים, בגיוון סוגי הבשרים, סוגי הבשר הטחון וגם מיני ירקות אותם מניחים על האש, אבל העיקר בחג הוא הכנת הבשרים.

 

 

 

המדריך לבשר לתיבול ולטעמים:

יום המנגל – חג נפנוף שמח!

 

תוספות של רטבים וממרחים פיקנטים 

רוטב צ'ימיצ'ורי

רוטב פסטו

הריסה: ממרח פלפלים תוניסאי

פלפלצ'ומה: ממרח פלפלים אדומים חריפים מהמטבח הטריפוליטני 

סחוג אדום מהמטבח התימני

 

משרים

משרה (מרנדה) יין, קטשופ וסויה מתקתק

 

בשרים

נקניקיות תוצרת בית / מֶרְגָז

קציצות בשר / ער'וק בלחם

קציצות מוארכות – שיפודים

קציצות אוריריות

קציצות בשר ומנגולד

חזה עוף צלוי בפפריקה וטימין

 

 

תערובות תיבול:

תערובת ראס אל-חנות

תערובת תבלינים לבשרים

 

תוספות לצד הבשר:

סלט גזר

סלט עדשים / סלדה דלעדס

כבושי ירק / וריאנד

גרגרי חיטה ועדשים פיקנטיים

חציל ובטטה אפויים

סלט חסה, זיתים שחורים ופלחי תפוז

קינואה עם עשבי תיבול וחמוציות

 

 

לא רוצים רק בשר על המנגל ?

כילדה אני זוכרת שנים בהם אימי החליטה שביום עצמאות היא מכינה פריקסה וזהו

אנו הילדים עזרנו לאורך כל שלבי ההכנה בהנאה רבה.

לבסוף חבקנו בשתי הידיים כריכי פריקסה עמוסים וטעימים  והס מלהזכיר קלוריות……

הפריקסה לדעתי הוא פיתרון נפלא לאלו שלא מעוניינים לנפנף או רוצים לשנע לפארקים מאכל טעים ומיוחד.

 

אל המתכון להכנת פריקסה

 

אל סרטון הדרכה לקבלת פריקסה מוצלח

 

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ