כף צִילחוּת, "מי השף?", ארוחה בקופסה

 "צִילחוּת" פירושו סידור הצלחת והגשת המנה בצורה מקצועית ואלגנטית שתרגש את האורחים. מי שתרמו ללידת המונח הן ללא ספק תוכניות הבישול הרבות ע

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » חגים » שבועות » 50 מתכונים לשבועות וטיפסקל להצלחה

50 מתכונים לשבועות וטיפסקל להצלחה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

50 מתכונים לשבועות וטיפסקל להצלחה


פסקל פרץ-רובין


קבלו 50 מתכונים ויותר להכנת מטעמים לחג השבועות,  שתי כתבות  וכמובן  מבחר טיפסקל מרוכזים להצלחה באירוח, בהכנות, בבישול ובאפייה כל הכללים להצלחה:

 

 

טיפסקל חמישה כללים לאירוח מושלם וקל

 

 מספר דרכים כדי לתת לשולחן החג מראה חגיגי ומיוחד: חשוב להתאים את צבע המפיות והנרות לצבע המפה, הרכיבו סלסלת פירות עשירה וצבעונית מפירות העונה במרכז השולחן,הניחו גבעולי חיטה ושעורה על המפיות לצד הצלחות  והניחו חלוקי נחל עם בד יוטה על השולחן.

 

 במידה ורוצים להוריד את עומס הכנת האוכל לפני הארוחה, אפשר להכין את הרטבים לסלטים ולפסטות, יום קודם לארוחת החג, לשמור בכלים סגורים ורק סמוך לארוחה לחמם ולצקת על התבשיל. גם את הירקות ניתן לקלוף, לחתוך ולארגן מבעוד מועד, להניחם בכלי עם מים ולהכין את הסלט סמוך לארוחה.

 

רוצים להפחית מהמנות שומן וקלוריות? ניתן להמיר את הגבינות עתירות השומן המופעים בכל מתכון עם גבינות בגבינות דלות שומן מאותו הסוג. את השמנת ניתן להמיר ביוגורטים ואת החלב בחלב דל או במים.

 

את המאפים שהוכנו קודם מומלץ לחמם כשעה וחצי לפני ההגשה בתנור שחומם בחום פלטה 100 מעלות צ'.

 

כדי למנוע מעוגת הגבינה להיסדק בזמן האפייה, עם הכנסת העוגה לתנור , הניחו בו כלי עם מים רותחים להוספת הלחות. מכניסים את העוגה לתנור חם מאוד אופים בחום גבוהה 200 מעלות צ' כ-10 דקות ואחר כך מורידים לחום בינוני 180 מעלות צ'  וממשיכים לאפות . במידה ובכל זאות נוצרו סדקים בעוגה ,ניתן להכין ציפוי קל לפני הגשת העודה משמנת מתוקה או חמוצה ולצפות את העוגה.

 

 

 

טיפסקל חמישה כללים להגשת הגבינות לשולחן

 

* אפשר לקנות גבינות בסיסיות ולהעשיר אותן: לתבל אותן בעשבי תיבול, באגוזים או בתוספות אחרות העולות על דעתכם.

 

* רצוי להגיש גבינות על קרשי עץ ומסביבם להניח לחמים שונים. כל סועד ימרח על פרוסת הלחם האהוב עליו את הגבינה הרצויה.

 

* כדאי לקנות גבינות שאתם יודעים שהילדים ובני הבית אוהבים. אל תנסו גבינות מיוחדות דווקא בחג. (אולי אחת)

 

* קנו מבחר סוגי ירקות, חיתכו אותם בצורות שונות והגישו צלחת צבעונית ומרשימה ביופייה.. פירות משתלבים נפלא עם מגש הגבינות הוסיפו דובדבנים, ענבים שזיפים ועוד.

 

* אם מעוניינים להפחית מליחות של גבינה בולגרית – השרו אותה כ-10 דקות  במעט חלב.

 

 

לפניכם שלל מתכונים וסרטוני הדרכה  שיעזרו לכם להתארגן חכם לארוחת החג:

 

מתכונים לחג ממטבחי עדות

 

כיסני בצק בגבינה / סמבוסק בג'בן

קציצות תפוחי אדמה ובשר / בַּסְטִיל  

פשטידת תרד וגבינה / ספנקופיטה  

לביבות עם גבינה מלוחה / עג'ה בג'בן  

לביבות גבינה / פפנאש  

עוגיות לשבועות מהמטבח הלובי / "שקך"  

שבלול בצק ממולא בגבינות / ציקו'ר  

כיסני גבינה / קניש'ס 

חלה מתוקה לשבועות

 חביתיות מתוקות/ בלינצ'ס

בצקניות גבינה / פפאנש

 

 

מאפים  נפלאים לשבועות

 

פאי בצל  

מאפינס גבינה, גמבה ובזיליקום  

מאפה תפוחי אדמה בניחוח אורגנו  

לחמניות הפתעה ממולאות  

רולדה גבינה ופלפלים קלויים

פאי ירקות וגבינה

חטיפי בצק גבינה עם זיתים  

מאפה עגבניות, מוצרלה ועשבי תיבול  

פיצה שבלול לאפייה עם הילדים  

פיצה לממהרים  

פיצה אמיתית לאפייה עם הילדים  

פיצה אנשובי  

רוטב עגבניות לפיצה  

 

 

מנות ראשונות ופינוקי גבינה

 

מרק בצל צרפתי

מרק שלושת הכתומים

מרק תפוחי אדמה וכרשה

ניוקי תפוחי אדמה ברוטב מרווה

סנדוויץ' בטטה וגבינת עיזים מטוגן

רביולי ריקוטה בשמנת ועשבי תיבול

גלילוני לדר משמש במילוי גבינת עזים

אפרסקים ממולאים גבינה על מצע טוסט

כיכר גבינה בשלושה גוונים

 

 

עוד מבחר עוגות גבינה

 

עוגת שמנת ופרורים

עוגת גבינה עם משמש

טארט גבינה וקרם משמש

עוגת גבינה על בסיס גלילות  משמש

עוגת גבינה בציפוי פטל

עוגת גבינה  אפויה אוורירית

עוגת גבינה ושבלולי תפוחים

עוגת גבינה ופטל 2

עוגת גבינה קלילה

עוגת גבינה של סבתא

 

לעוד מבחר מתכונים חדשים 

 

הכל על גבינות ומאכלים מיוחדים לשבועות בעדות ישראל ….

 

כל הטיפים והסודות להצלחה בהכנת עוגות גבינה …….

 

 

סרטוני הדרכה צעד אחר צעד להצלחה

פאי בצל 

לחמניות הפתעה

סמבוסק גבינה

עוגת גבינה עם משמש 

עוגת שמנת ופרורים





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ