בקיצור...

  • מערבבים חומרים רטובים .
  • מוסיפים תבלינים וקמח .
  • מוסיפים קפה.
  • יוצקים לתבניות אישיות או רחת גדולה.
  • אופים, מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

נא להכיר: שף עמיר אילן

אם אתם מכירים או שמעתים על המנות: כנפי עוף ברוטב חריף, הום פרייס, סלופי ג’ו ופילדלפיה סטייק… אתם מכירים את השף עמיר אילן.

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » חגים » ראש השנה » עוגת דבש מהירה

עוגת דבש מהירה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת דבש מהירה


פסקל פרץ-רובין


רגע לפני שהחג כאן, מחפשים עוגה קלה מהירה ושתמיד מצליחה? זו העוגה עבורכם!  קבלו מתכון לעוגת דבש פשוטה ונהדרת בשילוב דבש וסילאן, אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק אך הפעם בחרתי לאפות דווקא בתבניות אישיות.

 

ישנן המון גרסאות להכנת עוגות דבש וכל אחת טובה יותר מהשנייה לכן אני תמיד משתדלת לנסות עוגה חדשה. לא פעם אני נוטה לשלב בין מספר גרסאות וכך אני מקבלת עוגה נפלאה במראה, בטעם ובפשטות ההכנה.

 

מה מסתתר מאחורי הדבש? יש עוגות המבוססות על שילוב בין כמויות קטנות של דבש עם תחליפים  שונים כמו- תה, קפה, סוכר מקורמל, סילאן ועוד. בעוגות אלו תמיד משלבים כמויות קטנות של דבש ובכך מקטנים את עליות העוגה, אך בהחלט אין פוגעים בטעמה, לא פעם הן הרבה יותר מוצלחות. כמובן יש את עוגות הדבש הטהורות העושות שימוש בדבש איכותי ובכמות נאה ומקבלים עוגה נאה, חומה –זהובה ודחוסה. אך יש את העוגה הנהדרת המשלבת בין הדבש לביצים מוקצפות – מקבלים עוגת דבש שהיא כמו עוגת תופין.

 

התוספות המפנקות: אגוזים, שקדים, צימוקים, תמרים ותפוחים. אלו מקנים עסיסיות לעוגה ומהווים גורם מפתיע בכל נגיסה. חשוב לזכור שעוגות אותן מעשירים בפירות חייבים לשמור במקרר.

 

ליופי וצורה: אפשר לאפות עוגות הדבש בתבניות כיכר-אינגלישקיק או תבנית קפיצית או סיר פלא ועוד סוגי תבניות סיליקון מעוצבות. הצורה האהובה עלי  לאחרונה היא הכנת העוגה בתבניות אישיות, כך שולטים על מספר המנות אותן אנו אוכלים ולא מיישרים כל רגע את פינות העוגה.

 

 

3/4 כוס שמן

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

1/2  כוס דבש

1/2 כוס סילאן –דבש תמרים

1/2 כוס אגוזי מלך, שבורים

1 כפית מחוקה ציפורן, טחונה

3 כוסות קמח תופח, מנופה

1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה

1 כפית קפה שחור, טחון דק

1 כוס מים רותחים

 

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

 

מערבבים היטב שמן, סוכר, ביצים, דבש וסילאן.

 

מוסיפים אגוזים , ציפורן, קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים.

 

ממיסים קפה במים רותחים, מוסיפים לתערובת ומערבבים.

 

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

החומרים לסיר פלא או ל- 12 תבניות אישיות.

 

עוד עוגות לראש השנה:

עוגת תפוחים קלילה

מעטפות בצק פילו במלית תפוחי עץ

לחמניות מתוקות מסורתיות

 

ומתוקים לכל השנה:

עוגת מוס שוקולד

עוגת משמש מהירה

עוגת שמנת ופרורים

עוגה מפנקת בניחוח קינמון

עוגת שושנים

עוגת תמרים ותפוזים

 

רוצים עוד?

הכנסו וקיראו עוד על – הערכות לחג, מבחר מתכונים, טיפים, כיצד מכינים את  ברכות החג ועוד שלל פינוקים …..

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ