בקיצור...

  • מבשלים את האיטריות
  • משחימים סוכר בשמן
  • טורפים ביצים ואיטריות
  • מערבבים את כל החומרים
  • אופים בחום בינוני

שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עדות » פולני / ליטאי / גרמני / רומני » לוקשן קיגל, קוגל/ פשטידת אטריות מתקתקה

לוקשן קיגל, קוגל/ פשטידת אטריות מתקתקה

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

לוקשן קיגל, קוגל/ פשטידת אטריות מתקתקה
מתכוני עדות מהמטבח הפולני / ליטאי / גרמני / רומני

תגיות: אגוזים סוכר, איטריות, ךוקשן, פירות מיובשים, פסטה, פשטידה, צימוקים, קידוש קטן, תפוחים



פסקל פרץ-רובין


לקוגל הבסיסי גרסה מתוקה המבוססת על הגרסה המקורית הפיקנטית, כשבגרסה זו במקום בצל, פלפל ושומן משתמשים בכמויות גדולות יותר של סוכר, צימוקים, אגוזים ותפוחים מגוררים.

 

לגיוון מגדילים ומעשירים את עיסת הקוגל בתערובות של פירות מיובשים, ריבת שזיפים ומתובלים במעט קינמון ווניל .

 

שפע הגיוונים המשתנים מבית לבית נוצרו בין המשפחות השונות שהעשירו וגיוונו את הקוגל שלהם בהתאם לאירוע ולחג וכמובן לטעם המשפחה, כך התקבל קוגל עשיר בטעמו במרקמו ובגוון השחום העמוק שלו.

 

 

 

400 גרם אטריות בינוניות (מס' 212)

1 כף מלח

100 גרם מרגרינה או 1/2 כוס שמן קנולה

4 כפות סוכר גרושות (להשחמה)

3 ביצים

3 כפות קמח תופח מאליו

3 כפות שמן קנולה

3 -4 תפוחים חמצמצים (גרנד סמית) בינוניים , מגוררים גס

100 גרם צימוקים

100 גרם אגוזי מלך, או פקאן קצוצים גס

1 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורד

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כפית מלח

שמן קנולה או מרגרינה מזולה  , לשימון התבנית

 

 

 

מבשלים את האטריות במי מלח רותחים , עד שהן מתרככות , אך לא יותר מדי.

מסננים ושוטפים במים קרים. מעבירים לקערה.

 

מחממים במחבת עמוקה את המרגרינה או השמן והסוכר. מטגנים בבחישה , עד שהסוכר משחים. יוצקים את הסוכר והשמן (או המרגרינה ) המקורמלים על האטריות ומערבבים היטב.

 

טורפים את הביצים ומוסיפים לאטריות. מוסיפים את הקמח , השמן  התפוחים, הצימוקים ,האגוזים, הקינמון, המוסקט, הסוכר, והמלח. מערבבים היטב.

 

משמנים את התבנית במרגרינה או שמן ומעבירים לתוכה את עיסת האטריות.

 

אופים בתנור שחומם מראש שלוש-ארבע שעות בחום בינוני נמוך 160-170 מעלות צ' , עד שהפשטידה משחימה. מגישים חם.

 

חומרים ל10-12 מנות

 

ל- תבנית בגודל 27X 30





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ