בקיצור...

  • משרים חלה במים ויין
  • מערבבים עם החומרים
  • מחממים שמן בתבנית
  • מעבירים לתבנית משומנת
  • אופים בחום בינוני

שף ישי אטיאס

השף ישי אטיאס (35), שף צעיר ונמרץ אולי לא כל כך מוכר בארץ  אך בעל ניסיון קולינארי עשיר של 12 שנים בענף, הכולל מס' שנים במסעדת "Taill

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » עדות » פולני / ליטאי / גרמני / רומני » פשטידת חלה או לחם יבש / ברויט קוגל

פשטידת חלה או לחם יבש / ברויט קוגל

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פשטידת חלה או לחם יבש / ברויט קוגל
מתכוני עדות מהמטבח הפולני / ליטאי / גרמני / רומני

תגיות: לחם ברוייט, פירות מיובשים, צימוקים, קוגל, תפוחים



פסקל פרץ-רובין


אם נשאר לחם או חלה משבת תקבלו קוגל מעניין ומיוחד,אפשר ורצוי גם שהלחם יהיה לפחות בין יומיים כך מקבלים פשטידת קיגל טעימה במיוחד, לפניכם המתכון של חברתי לאה לור. אולם גם לגרסה זו יש המון גיוונים.

 

יש המשלבים בקוגל זה  תפוחי עץ מגוררים, משרים את הלחם  במים או ביין מתוק, משלבים באגוזים, צימוקים ואפילו 2 כפות של ריבת שזיפים.

 

גרסה נוספת שמצאתי שאינה משלבת קמח או סולת עם הלחם  הכול עניין של טעם.

הפשטידה הזו הוגשה ככיבוד במקום עוגה לצד כוס תה מהביל.

 

 

 

1/2 חלה יבשה  לפחות בת יומיים או שאריות לחם ואו לחמניות

1/2 כוס יין מתוק (לא הכרחי)

1/2 כוס שמן קנולה

3/4 כוס סולת

1/2 כוס קמח תופח מאליו מנופה היטב

1/4 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

3/4 כוסות סוכר חום

1/4 כוס סוכר

3 ביצים גדולות

1/4 כוס אבקת קקאו

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית קינמון

1 שקית סוכר וניל

150 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

1 כוס צימוקים בהירים ללא חרצנים

לשימון – 1/4  כוס שמן קנולה

 

 

 

מניחים את החלה בקערה, יוצקים מים עד כדי כיסוי החלה  ומוסיפים את היין,משרים כשעה, עד שהיא מתרככת. מסננים וסוחטים היטב. מעבירים לקערה.

 

מוסיפים את כל החומרים לפי הסדר ובוחשים היטב, עד שנוצרת עיסה אחידה.

 

יוצקים את השמן לסיר הפלא ומשמנים היטב. מחממים היטב את התבנית עד שהשמן חם מאוד, מעבירים את העיסה לתבנית.

 

אופים בתנור שחומם מראש,בחום בינוני, 180 מעלות צ' כשעתיים או עד שהפשטידה  מוצקה וכל השמן נספג היטב. מגישים פושר.

 

החומרים הם ל-סיר פלא

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ