בקיצור...

  • הכנת אגוזי הלוז והשוקולד
  • הכנת תחתית השוקולד
  • הכנת קציפת אגוזי לוז
  • אפיית העוגה
  • צינון ועיטור העוגה

קונפי איזה יופי!

מסעדה חדשה לשף גיא פרץ, קונפי שמה, היא שוכנת במתחם מלון "קראון פלאזה" בחיפה.  

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת שוקולד וקציפת לוז

עוגת שוקולד וקציפת לוז

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת שוקולד וקציפת לוז


פסקל פרץ-רובין


לכבוד סוף השבוע אני מתכוונת להכין את עוגת קרם השוקולד הנפלאה שלי, זו אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי ואני מסוגלת להכינה שוב ושוב אילו לא הייתי חייבת להתחשב בכמות הקלוריות.

 

 

העוגה עשירה בהמון שוקולד ובאגוזי לוז ההופכים בתום האפייה למרקם נימוח ונמס בפה, המתמזג עם פריכות החלבון והלוז. לכבוד יום המשפחה לא חושבת על קלוריות רק איך לפנק ..לפנק.. לפנק…

 

 

לתחתית השוקולד:

 

 

300 גרם שוקולד מריר

 

150 גרם חמאה, חתוכה

 

1 כוס סוכר דמררה

 

5 ביצים גדולות מופרדות

 

3 חלמונים (מביצים גדולות)

 

1 כף אבקת קפה נמס

 

1 כף ליקר שוקולד מריר

 

1/4 כפית מלח

 

לקציפת אגוזי הלוז:

 

3 חלבונים (מביצים גדולות)

 

1/3 כוס סוכר

 

2 טיפות מיץ לימון

 

קורט מלח

 

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

 

100 גרם אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים גס

 

2 כפיות עמילן  תירס – קורנפלור

 

 

לעיטור:

 

2 כפות אבקת קקאו, מנופה

 

2 כפות שוקולד, מגורר

 

מעט אגוזי לוז קצוצים

 

 

 

 

לתחתית השוקולד – ממיסים במיקרוגל או שמים בסיר קטן את השוקולד וממיסים מעל סיר מים רותחים (אמבט מרים – בן מרי).

 

 

במערבל חשמלי מקציפים את החלבונים (מחמש הביצים) במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף יציב. מעבירים לקערה.

 

 

מקציפים את החמאה מערבל ומוסיפים בהדרגה את הסוכר וכל החלמונים ( חמשה חלמונים פלוס השלושה חלמונים סה"כ 8 חלמונים).

 

 

מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס, אבקת הקפה נמס, הליקר והמלח ומערבלים לתערובת אחידה.

 

 

מוסיפים רבע מכמות הקצף אל תוך תערובת השוקולד ומקפלים. מוסיפים את הקצף הנותר ומקפלים  עד לקבלת תערובת אחידה.

 

 

מעבירים אל התבנית ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך בינוני (170 מעלות צ') כ- 20 דקות.

 

 

מעלים את החום ל-  180 מעלות צ' וממשיכים לאפות 10 -15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח אך לא יבש ( פני העוגה נסדקים ויש תחושה שהיא אינה מוכנה עדיין, אך יש להוציא את העוגה כדי שלא תתייבש.)

 

 

לקצף אגוזי הלוז- מניחים את החלבונים  (שלושה חלבונים ) בקערת מערבל חשמלי נקייה ומקציפים במהירות גבוהה, כאשר נוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה  את הסוכר, מיץ הלימון והמלח ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.

 

 

מבליעים מקפלים את השוקולד המגורר הקצוץ אגוזי הלוז והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.

 

 

משטחים את הקצף על העוגה המוכנה ומחזירים לאפייה ל-15- 20 דקות או עד שהקצף מתייצב ותופח. מצננים.

 

 

מערבבים את אבקת הקקאו והשוקולד ובוזקים על שולי פני העוגה והדפנות. מעטרים במעט אגוזי לוז קצוצים.

 

 

שימו לב– בעוגה זו יש סה"כ 8 ביצים

 

 

החומרים:לתבנית: קפיצית בקוטר 24 ס"מ או 26 ס"מ , התחתית מרופדת בנייר אפייה ודפנוות משומנות





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ