בקיצור...

  • מכינים מלית
  • מכינים בצק
  • מסדרים בתבנית
  • אופים בחום בינוני
  • מצננים ומעטרים

קפה יפו, אוכל ותרבות

 קפה יפו בלב השוק – "מי שנגעה בו יפו פעם אחת, יאהב אותה לנצח".   מקום מפתיע ומפנק שלא כדאי

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » מתוקים » עוגות » עוגת אגוזים וקינמון

עוגת אגוזים וקינמון

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

עוגת אגוזים וקינמון


פסקל פרץ-רובין


לכבוד סוף השבוע, עוגה מבצק בחוש אוורירי, במלית אגוזים ובניחוח קינמון הנחשפת בעת פריסת העוגה.  

חשוב להשתמש בתבנית מעוטרת היות וסוג התבנית בה בוחרים מעניקה לעוגה צורה יפה ומושכת.

  

למלית:

 

3/4 כוס סוכר

2 כפות קקאו, מנופה

3 כפיות קינמון

1/2 כוס אגוזי מלך, טחונים

1/2 כוס אגוזי פקאן, טחונים

2 כפות חמאה, מומסת                                    

 

לבצק:

125 גרם  חמאה, רכה

1 כוס סוכר

2 ביצים

1/2 2 כוסות קמח, מנופה

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

15  שקדים, טחונים

1/4 1 כוסות שמנת חמוצה או יוגורט 

 

לעיטור:

1/4 כוס אבקת סוכר

 

 

 

להכנת המלית – מערבבים בקערה את כל חומרי המלית מלבד החמאה, אותה מוסיפים בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה .

 

להכנת הבצק – מערבלים במערבל את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את הביצים בזו אחר זו .

 

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והשקדים. מוסיפים את התערובת אל הבלילה שבקערת המערבל בהדרגה תוך כדי ערבול. מוסיפים את השמנת או היוגורט ומערבלים לתערובת אחידה.

 

יוצקים לתבנית מחצית מתערובת הבצק. מסדרים על הבצק את המלית כרצועה במרכז העוגה. יוצקים מעל למלית את שארית תערובת הבצק ומשטחים.

 

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ- 50 -60 דקות  ומצננים. בוזקים אבקת סוכר

 

 

החומרים: סיר פלא בקוטר 24 ס"מ  משומנת ומקומחת

 

 

 

 

טיפסקל 

ממהרים, אין לכם זמן לעיצובים?

אפשר לדלג על שלב השכבות ולהבליע את כל חומרי המלית בתערובת הבצק.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ