בקיצור...

  • מטגנים בצל.
  • מוסיפים תבלינים ופתיתים.
  • מוסיפים מים, ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים לספיגת הנוזלים.
  • מכבים ומשהים 5 דקות.

ספר אפייה

בימים אלו יצא לאור ספר האפייה של ארז קומרובסקי.  השף שלימד אותנו  להתייחס בכבוד ללחם ולא להסתפק רק בלחם  לבן, או שחור, וכיצד צריך להתייחס

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » תוספות » פתיתים מתובלים

פתיתים מתובלים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

פתיתים מתובלים


פסקל פרץ-רובין


 

התוספת שתופסת – לפניכם תוספת קלה ומהירת הכנה לארוחת צהרים לילדים, לבקשת אורית נוי מרמת גן.

 

קטניות, דגנים ופסטות, התוספות מתלוות למנה העיקרית בארוחה ומתאימות לה. תפקידן הוא להשלים את מנת החלבון הנדרשת לגוף ולהעניק לסועדים תחושת שובע.

 

הן יכולות להיות מאוד פשוטות בהכנתן ובתיבולן, אבל באותה קלות ניתן ליצור מהן מנות מפתיעות בשילובים מגוונים של ירקות, רטבים ועשבי תיבול.

 

ככלל, כשמכינים תוספת יש צורך להקפיד על זמני הבישול, כדי לא לזכות בתוצאה סמרטוטית ורכה מדי. בישול ארוך או קצר מהדרוש יהפוך את התוספת הנפלאה לסתם עוד מנה, וחבל.

 

בחרתי להתייחס  השבוע לפתיתים האהובים על הילדים. הם יכולים להיות תוספת נפלאה לארוחת צהריים או מנה קלילה לארוחת ערב לא מחייבת.

 

אפשר לבשל אותם לפי הוראות היצרן או לתבל בטעמים מגוונים, להוסיף ירקות שונים בהתאם להעדפותיהם של הילדים או לבשל אותם בתוך רוטב עגבניות מתובל ועשיר.

 

אני נוהגת לבשל את הפתיתים עם מעט מאוד תבלינים שבאים לחזק ולחדד את הטעם, ומקפידה מאוד בבישול על מנת שהפתיתים לא יקבלו מרקם דביק וגושי, כי אם הדבר קורה, הרי שאין סיכוי שהילדים יטעמו את הפתיתים.

 

את המנה אני מגישה לצד קציצות ברוטב, תבשיל עוף, בשר וכמובן, שניצל. זו מנה קלה להכנה, ועכשיו, עם בוא החופש הגדול, ניתן ללמד את הילדים הבוגרים להכינה.

 

 

2 כפות שמן זית

1 בצל קטן קצוץ דק

1 כף אורגנו יבש

1 כפית כמון

1 שקית פתיתים צבעוניים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כורכום (לא הכרחי)

 

 

מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לקבלת גוון זהבהב.

 

מוסיפים אורגנו, כמון, ופתיתים מערבבים היטב ומטגנים 3-2  יוצקים מים (כמות המים מופיעה על גב האריזה ) לשקית גדולה מוסיפים 4 כוסות מים מערבבים מתבלים במלח ,פלפל שחור וכורכום.

 

מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לספיגת הנוזלים. מכבים את הלהבה בוחשים ומשאירים בסיר מכוסה כ-5 דקות. מגישים לצד מנת הבשר.

 

החומרים ל-6-4 מנות

 

טיפסקל

 

אפשר להוסיף למנה רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, בהתאם לטעם ולגוון הרצוי. במקרה זה יש להשתמש בפתיתים בגוון אחד ולא בצבעוניים.

 

אפשר בקלות להפוך את הפתיתים למנה חלבית, אם מפזרים מעליהם גבינה צהובה מגוררת או משלבים מעט גבינה מלוחה ואורגנו.





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ