וינו סוקה מסעדת גורמה

"את  חייבת להגיע למסעדת "וינו סוקה" - מסעדת גורמה כשרה, בהרצליה פיתוח". כך חברתי פתחה את שיחתה עימי בטלפון ... והמשיכה ...

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » פסקל ממליצה » סוד הטעם » מסעדת ARNOLD'S הגלילית

מסעדת ARNOLD'S הגלילית

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


 

אורי ארנון, שף צעיר ודינמי, גדל בבית דתי לאומי,למד בישיבה תיכונית בירושלים, התגייס לצבא ואז החל להתרחק מהדת, אך לא לגמרי. מסתבר שהיסודות עליהם גדל נשארו טבועים וחרוטים בו  היטב.

 

אורי למד את רזי הבישול  בבית ספר "תדמור" התמחה והתמקצע במסעדות מהטובות בארץ. כשהחליט לפתוח מסעדה שתכיל ותביא לידי ביטוי את כל אשר למד, ספג, וניסה. המסעדה  תשלב בין טעמים,ניחוחות  ומטבחים תחת המטריה הכשרה. כשאורי מחדד את עניין הכשרות  לגורמה  כשר כך הוא מקווה  יתחיל לנפץ את המיתוס שכשר שווה לא טעים.

 

את משנתו הסדורה והמטעמים הנפלאים הוא מגיש לכל מי שמגיע למסעדתו ARNOLD'S   היושבת בנתיב השירה סמוך לצומת כברי שבגליל המערבי.

 

המסעדה מעוצבת בחום ונותנת תחושה ביתית נעימה.התפריט מבוסס על ביסטרו גלילי,תוך שילוב של נגיעות מהמטבח הצרפתי וכמובן המטבח הים תיכוני.

 

נעים להיחשף לטעמי הבירה המיוחדים של מבשלת הבירה הביתית במקום. וכמובן,  במקום תפריט יינות ישראליים עשיר שנבחרו בקפידה תוך התאמה לאופי המקום והמנות המוגשות במסעדה.

 

ניתן לקבל  במקום סדנאות לעישון בשר, הכרת הבשר, ויסודות הבישול.

 

לבקשתי מתכון להכנת תבשיל קדרה קל וטעים מאוד…..

 

 

 

 

קדרת בשר עגל בירקות שורש ויין

 

 

 

 קדירת בשר עגל בירקות שורש ויין

 

1.5ק"ג   בשר ראש עגל, חתוך לקוביות בגודל 4+4 ס"מ

2 בצלים יפים חתוכים לקוביות גדולת

4 גזרים חתוכים לקוביות גדולות

1 ראש סלרי חתוך לקוביות גדולות

1 בקבוק יין אדום באיכות טובה

4 כפות שמן

1 כפית רסק עגבניות
1 כף מלח

1 כף פלפל שחור

1 כף פלפל אנגלי

2-3 עלי דפנה

צרור בוקה גרני –  זהו זר של עשבי תיבול (תימין, רוזמרין, שמיר, פטרוזיליה ועוד)

 

מניחים בקערה רחבה את קוביות הבשר והירקות יוצקים עליהם את היין ומאחסנים במקרר יום קודם להכנה.

 

מסננים את הירקות והבשר מהיין ושמרים את הנוזלים. מחממים את השמן בסיר רחב וגדול (רצוי סיר ברזל). מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מספר דקות עד להזהבה, מוציאים אל קערה נפרדת. מוסיפים את הירקות ומטגנים מספר דקות ומוציאים לקערה נפרדת.   

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים ובוחשים כדקה , יוצקים את נוזלי היין ששמרנו ומקרצפים בעזרת כף עץ את תחתית הסיר לניקוי משקעי הטיגון. מחזירים לסיר את קוביות הבשר והירקות בוחשים היטב ומוסיפים מים אם יש צורך (על הנוזלים לכסות  ב-1 ס"מ את הבשר והירקות).

 

מוסיפים אל הסיר את התבלינים וצרור עשבי התיבול מערבבים מכסים  ומביאים לרתיחה.

 

מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד וממשיכים לבשל כשעה וחצי עד שעתיים. בודקים אם הבשר רך לגמרי. מסלקים את זר עשבי התיבול.

 

מגישים את התבשיל על מצע של גרגרי אורז בסמטי.

 

החומרים ל – 6-8 מנות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ