סיר ומחבת עם פטנט

מי שרוצה להתחדש  בסיר או מחבת מוזמן  להציץ בשלל מוצרי BALLARINI  האיטלקי לאחרונה  השיקו  קולקציה חדשה של סירים ו

ירקות ממולאים

לכל אחד ישנו הסגנון שלו, אבל בסופו של דבר כולם נפגשים באותה נקודה עם הממולאים שלהם: בריח, בתחושה ובסיפור של בית ומשפחה.   הממולאים מתחברים אסוציאטיבי

ראשי » מתכונים » עיקריות » תבשיל עוף ותפוחים

תבשיל עוף ותפוחים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

תבשיל עוף ותפוחים
קטגוריות: עוף, עיקריות




פסקל פרץ-רובין


שילוב נפלא של עוף, תפוחים, דבש, סילאן, ג'נג'ר, קינמון ופירות מיובשים. מנה עשירה ומיוחדת המתאימה לכל אירוע חגיגי וגם לראש השנה

 

 

1 כוס יין אדום יבש

2 כפיות דבש

1 כפית סילאן

1/4 כפית זנגביל

1 כפית קינמון

1/2 כפית פלפל שחור

מלח גרוס לפי הטעם

עוף במשקל 1.5 ק"ג, מחולק למנות

150 גרם שזיפים מיובשים, מגולענים

100 גרם משמשים מיובשים

100 גרם צימוקים

1.5 ק"ג תפוחי עץ גרני-סמית

מיץ מלימון אחד

1 כף סוכר דמררה

1 מקל קינמון

4 כפות שמן

4 בצלים, קצוצים (אפשר בצל סגול)

 

להגשה:

1/2 כוס (50 גרם) שומשום קלוי

 

 

שמים בקערה את היין, הדבש, הסילאן, הזנגביל, הקינמון, הפלפל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים את העוף, השזיפים, המשמשים והצימוקים, ומשרים שעה.

 

קולפים את תפוחי העץ, מנקים מליבות וחותכים לרבעים. שמים בסיר רחב, מוסיפים מים כדי כיסוי, מוסיפים מיץ לימון, הסוכר ומקל הקינמון, ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט. מסננים.

 

מחממים בסיר נפרד את השמן, ומטגנים את הבצלים לגוון זהבהב. מוציאים את מנות העוף מהמשרה, מוסיפים לסיר, ומטגנים עד שיזהיבו. מוסיפים את הפירות עם המשרה, ומערבבים קלות. מוסיפים לסיר כוס מים, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה חצי שעה.

 

מוסיפים את התפוחים, וממשיכים לבשל חצי שעה. ממש לפני ההגשה, זורים על המנה את השומשום, וכדאי לסלק את מקל הקינמון. רצוי להגיש עם אורז לבן.

 

חומרים ל6-8 מנות.

 

 



חזרה




סקרים בטעם

מהו המרק שלכם ביום חורף קר?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ