כף צִילחוּת, "מי השף?", ארוחה בקופסה

 "צִילחוּת" פירושו סידור הצלחת והגשת המנה בצורה מקצועית ואלגנטית שתרגש את האורחים. מי שתרמו ללידת המונח הן ללא ספק תוכניות הבישול הרבות ע

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » מתכונים » עיקריות » שוקרוט – קדרת כרוב, נקניקיות עגל ואווז מעושן

שוקרוט – קדרת כרוב, נקניקיות עגל ואווז מעושן

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

שוקרוט – קדרת כרוב, נקניקיות עגל ואווז מעושן
קטגוריות: בשרים, עיקריות




פסקל פרץ-רובין


 

קדרה עשירה המתאימה לימים קרים במיוחד, אופיינית למטבח הצרפתי. אפשר להגיש עם פירה פירה או כארוחה בפני עצמה

 

 

5 פרוסות חזה אווז מעושן –חתוך לקוביות  או רצועות

4 כפות שמן קנולה

2 בצלים גדולים קצוצים או חתוכים לרצועות

4 שיני שום כתושות

1 חבילת נקניקי עגל או קאבנוס חתוכים לפרוסות בעובי 3-2 ס"מ אפשר לקטעים גדולים יותר

1 תפוח עץ חמצמץ מסוג גרני סמית  קלוף ומגורר (לא הכרחי)

1 כרוב קטן חתוך לרצועות דקיקות

2 כוסות של כרוב כבוש מסונן היטב

1 בקבוק בירה (330 מ"ל)

1/2-1/4 כוס יין יבש – (לא הכרחי)

מיץ סחוט מלימון 1

3 עלי דפנה מיובשים

1 כף סוכר דמררה

5 גרגרי פלפל אנגלי

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

 

 

מחממים  היטב סיר כבד מוסיפים את קוביות או רצועות חזה האווז ומטגנים קלות עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים לצלחת נפרדת.

 

מוסיפים את השמן לסיר מחממים ומוסיפים את הבצלים מאדים ומטגנים  4-3 דקות. מוסיפים את פרוסות הנקניק ומטגנים עד לגוון חום זהבהב. מוסיפים את קוביות חזה האווז המעושן מטגנים ומערבבים היטב.

 

מוסיפים את הכרוב החתוך מטגנים כ-3-2 דקות ומוסיפים את הכרוב הכבוש, מערבבים מוסיפים את התפוח המגורר יוצקים את הבירה והיין הלבן ומערבבים. מוסיפים את התבלינים והסוכר יוצקים את מיץ הלימון, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול.

 

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-35-30 דקות עד לצמצום מרבית הנוזלי. נפלא להגיש על מצע של פירה או גרגרי אורז לבן.

 

החומרים ל-6 מנות

 

 



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ