קולקציה חדשה מבית סולתם רדד תבניות אפייה מסיליקון עם מסגרת מתכת קשיחה המקלה מאוד על הוצאת והכנסת הכלים לתנור, ושומרת על יציבות הכלי
מידי פעם אני מקבלת פניות לתת תחליפים במתכונים שלי לאנשים שיש רגישויות כמו: גלוטן, סוכר, ביצים ולסוגי שמנים שונים. הבקשות בדרך כלל הן &n
ראשי » מתכונים » קינוחים » מגדל תותים והמון סוכר
שלח לחבר
הדפס
מנת קינוח מפנקת, מעניינת ומושכת. להכין לאהובים עלינו.
תחרת סוכר:
65 גרם קמח מנופה
260 גרם סוכר
80 גרם מיץ תפוזים
65 גרם חמאה מומסת
נייר אפייה
קרם פטיסייר:
1/2 ליטר חלב
125 גרם סוכר
3 חלמונים
40 גרם קורנפלור מנופה
1/2 מקל וניל חצוי לאורכו או כפית תמצית וניל
רוטב שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה
תחרת סוכר- מניחים בקערת מערבל חשמלי את הקמח והסוכר ומערבלים כדקה להתמזגות. מוסיפים את מיץ התפוזים מערבלים שוב למשך דקה ומוסיפים את החמאה ומערבלים למרקם חלק. מחממים תנור לחום של 180-200 מעלות.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, נוטלים בכפית מהבלילה ומניחים על התבנית ברווחים של 10 ס"מ זו מזו (הבלילה תופחת לכן חשוב להקפיד ולשמור על המרחק). מכניסים לתנור ואופים עד שמתקבל גון שחום. מקררים ומפרידים את התחרה מנייר האפייה. לכל מנה 4 תחרות סוכר.
קרם פטיסייר-מחממים בסיר את החלב ומקל הווניל ומביאים לרתיחה. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים והקורנפלור. מוסיפים את החלב לקערה בהדרגה תוך בחישה נמרצת – על מנת שהחלמונים לא יתבשלו.
מחזירים את בלילת החלב והחלמונים בחזרה לסיר, מניחים על להבה בינונית. מערבבים ללא הפסקה עד שהבלילה מסמיכה. מעבירים את הבלילה לקערה נקייה ומשאירים להתקרר.
שוקולד- יוצקים את השמנת לסיר ומבשלים על להבה בינונית, מביאים לרתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים יחד ללא הפסקה עד לקבלת מרקם אחיד נוזלי.
1/2 קילו תותים/פטל נקיים חתוכים בקצוות (שיוכלו לעמוד ישר)
צליחות המנה- מזליפים בצלחת מעט מקרם הפטיסייר, מניחים תחרת סוכר אחת מעליה מסדרים את התותים בצורה ישרה. מניחים מעל התותים עוד תחרת סוכר, קרם פטסייר ומעל עוד תותים. בין התותים מזליפים מהקרם וכך יוצרים את המגדל. לפני ההגשה מזליפים מעל את רוטב השוקולד.
החומרים ל-6 מנות
המתכון באדיבות זיו שלף צילום: דן פרץ





