מקום פסטורלי -דרך הגפן

בשיפולי הכביש המוביל למושב בית זית, בלב עמק מוריק של פרחים, שדות וכרמים, מובילה דרך עוצרת נשימה לדרך הגפן - מסעדה כפרית וחמימה.

כל הסודות והכללים לעוגת גבינה מוצלחת

מה לא נאמר על עוגות גבינה, גבינות, מעדנים, שמנות, אחוזי שומן איכות גבינה ועוד...כל שנה לקראת שבועות מתחיל המרוץ אחר עוגת הגבינה המוצלחת ביותר, הטעימה ביותר, הגב

ראשי » פסקל ממליצה » מה מתבשל » שפים ובשלנים » נא להכיר: שף זיו שלף

נא להכיר: שף זיו שלף

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


זיו שלף, שף פעיל,יצרי, רב פעלים ומהשפים המוערכים בישראל, למד באנגליה והתמחה בפטיסרי נחשב בדרום צרפת, הספיק לעבוד עם השף גורדון רמזי בלונדון.

 

אל תחום הבישול נמשך בעקבות המטעמים שהכינה אימו, ובעיקר בגלל היצירתיות והיכולת להמציא  מנות מחדש המבוססות על מסורת ומנהגים והסיפוק הגדול מהתוצאות היפות והטעימות. את אהבתו לבישול  ביתי ולבישול עילי מסביר שלף בזכות אמו, אנגליה במקור, שהייתה מנויה למגזיני אוכל מכל העולם ובני המשפחה היו שפני הניסיונות שלה.

לדבריו אימו בישלה הכול מאוכל אסיאתי ועד לאוכל מערבי. את הצד המקומי של מטעמי  המזרח והים תיכוני – השכנים מילאו בשמחה.

 

שלף גדל וספג בעיקר אוכל אירופאי אנגלי משודרג. לדוגמה אם אמא הכינה צ'יפס – אז אלו היו טבעות בצל דקות בתנור, או כל מיני קרמבלים וטארטים  למיניהם וכמובן בשר רוסטביף.

בילדותו  נחשף למוצרי מזון יפניים, בעקבות עבודתו של אביו ביפן, שנהג  להביא הביתה מוצרים וטעמים חדשים בתחום המזון .

כיום  המנות בקייטרינג שלו מבוססות על מאכלי הילדות שגדל עליהם. וניתן למצוא בתפריט שהרכיב מבחר של מנות בסגנון אירופאי אנגלי.
שלף הקים את  קייטרינג ZED המציע חוויה קולינארית כשרה ושונה לכל אירוע. את הקו המנחה של הקייטרינג שלו הוא מגדיר כים תיכוני, המכילים מנות כמו טורטליני במילוי פטריות עם תרד ורוטב קולי עגבניות מצד אחד, ודג לוקוס עם עגבניות, גרגירי חומוס, וטפנד זיתים מצד שני, שלף אינו מגביל את ההיצע: "כמובן שישנו חופש תנועה גדול מאוד לבחירת התפריט על ידי הלקוח, חלק מהקהל שלי הוא קהל אנגלוסכסי ולמרות זאת נהנה לאכול אוכל מקומי יותר עם טעמים ישראלים".

 

שלף עובד בשיתוף פעולה מלא עם ה לורנס ביפו. בעל כשרות בהשגחת מועצה דתית יהוד.

בעידן בו כל אחד רוצה להיות מאסטר שף מציע שלף טיפ לבישול ביתי:
להקפיד על בחירת  כלי עבודה למטבח וציוד איכותי אלו הופכים את הבישול הביתי למהנה יותר. דבר נוסף לא פחות חשוב הוא לא לפחד לנסות להכין מנות חדשות שהתאהבתם בהן או תפסו את עיניכם ואתם רוצים לפנק את בני המשפחה בהכנתם . אם חסר מוצר מזון כזה או אחר תמיד תהיו פתוחים לאלתורים ולא לויתורים על מנות טעימות לבני המשפחה.

 

פילה בלק קוד מונח על קרפצ'יו מלפפונים  ופרח זוקיני בליווי מיסו לבן–  כשר

 

100 מ"ל מירין

100 מ"ל סאקה

100 גר' סוכר

300 מ"ל  מיסו לבן

1 כף מיץ לימון (אפשר להשתמש גם ביוזו)

 

8 מנות של דג בלק קוד במשקל 130 גר' כל אחת (אפשר גם סלמון)

 

להגשה:

8 מלפפונים גדולים טריים, פרוסים לאורך לפרוסות רחבות ודקות

8 פרחי קישוא / אספרגוס חלוטים כדקה במים רותחים

 

הכנת משרה (מרינדה)מיסו לבן – מחממים בסיר את המירין, סאקה וסוכר מביאים לרתיחה.

מוסיפים את המיסו ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מקררים בצד.

 

הכנת רוטב מירין/יוזו -לוקחים ממשרה  מיסו לבן 100 מ"ל ומוסיפים 1 כף מיץ לימון (או יוזו – מיץ לימון יפני המופק מקליפת הלימון) ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.

 

השריית הדג – משרים את מנות הדג במשרה מיסו לבן במקרר למשך יממה

לאחר יממה, מחממים תנור לחום גובה של 230 מעלות ואופים את הדג במשך 9 דקות עד לקבלת צבע חום

צילחות- סידור המנה בצלחת

מניחים על כל צלחת 4 פרוסות מלפפונים

מניחים את הדג במרכז הצלחת

יוצקים רוטב מירין / יוזו (קר או חם)

מניחים מעל פרח קישוא או אספרגוס

חומרים ל- 8 מנות

צילום:דן פרץ

 

טעימות ממתכוני זיו שלף:

פילה בלק קוד מונח על קרפצ'יו מלפפונים  ופרח זוקיני בליווי מיסו לבן–  כשר 

קבב דג ים מונח על קרם פלפלים ופלפל צ'טני – כשר

מגדל  תותים/פטל בין בצק תחרה וקרם פטיסייר



חזרה




סקרים בטעם

לכבוד שבועות מה תעדיפו להכין?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ