החמישיה הפותחת

מכינים לחם ביתי ו"פותחים שולחן"   סדרה חדשה  מבית בני דרום תחת השם "פותחים שולחן" . אלו מוצרי גורמה ארוזה בצנצנות איכותיות

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » כתבות » המדור לחיפוש מתכון אבוד

המדור לחיפוש מתכון אבוד

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:




פסקל פרץ-רובין


גולשים יקרים,

 

בעקבות בקשת גולשים המחפשים מספר מתכונים אבודים, הגיעו אלי גרסאות  שונות למתכונים המבוקשים. אני מנסה כבר מספר חודשים לשחזר את המתכונים אולם עדין לא היגעתי בדיוק למתכון המבוקש.

 

לכן החלטתי לפרסם שוב את הבקשה למתכונים האבודים ומקווה שמי מכם אכן ימצא ואו מכיר את המתכון המבוקש וישלח  אותו אלי.

 

כפי שוודאי ידוע לכם, אני חוקרת ובודקת זה למעלה משני עשורים את מטבחי עדות ישראל. דרכם, לומדת רבות על טעמים, מנהגים, מסורות ותרבות. למעשה, חקר עדות הפך תחום התמחות מרכזי בעבודתי, לצד הבישול והאפייה הביתי והעכשווי.

 

תחום חקר העדות בא לידי ביטוי בארבעה ספרים שכתבתי בנושא (מתוך תשעה ספרי בישול), בכתיבה בעיתונים שונים ובמגזיני אוכל מהמובילים בארץ ובהופעותיי בתוכניות בישול  כשאני מדגימה  ומדריכה איך מכינים מאכל אתני כזה או אחר.

 

המחקר מלווה בעניין הרב שאני מגלה בתרבות העדה: סיפורים מבית אבא, מחוזות ילדות רחוקים, מסורת ומנהגי העדות. לשמחתי אני זוכה להכרת תודה מהקוראים הרבים על מאמצי שימור אלה. כך, שלאורך השנים אני גם מקבלת מקוראים וגולשים מאות בקשות לחיפוש אחר "מתכונים אבודים": אלה שזיכרון טעמם חקוק בתודעת המחפשים  אך המרשם נעלם עם ההורים והסבים…

 

כשאני מצליחה למצוא את המתכון הנעלם אני זוכה לתגובות נרגשות  מאנשים ולמכתבי תודה רבים.  הדבר מרגש במיוחד. הפכתי עם הזמן ל"אנתרופולוגית  מזון" החוקרת ואוספת מתכונים של מאכלי עדות. את המתכונים המבוקשים אני מנסה ובודקת בביתי עד שאני מגיעה לאיכות משביעת רצון. וזו כוללת שחזור מדויק ומרבי לצד סיפורי מנהגים שזורים סביב המתכון אם קיימים כמובן..

 

אל האתר וכיום אל הפורטל מגיעים עשרות בקשות ושאלות  אם בנושא בישול ואפייה ספציפי,או בקשה לעזרה בקניית מוצרים מיוחדים למטבח וכיוצא באלה…

 

לאחרונה אני מקבלת עשרות בקשות למתכונים אתניים ספציפיים  שנשכחו מכל מיני סיבות.

מה עורר את החיפוש? האם אלה געגועים או נוסטלגיה המובילים אנשים לנסות עכשיו  להתחקות  אחר המתכון המקורי הזכור מבית אבא? בכל מקרה אני נרתמת לעזור.

 

וכך החלטתי לשתף אתכם גולשים יקרים בחיפוש אחר מתכונים נשכחים של עדות .

 

כזכור, הוקדשה בפורטל כתבה שלמה על חיפוש המתכון של עוגיות הקיכל מהמטבח האשכנזי –

 

 

 

 

 

סיפורן של עוגיות קיכל  

 

והנה מובאות לפניכם  ארבע בקשות שונות ומעניינות שהפנו אלי גולשים :

 

שאלתי אליכם היא האם מישהו מהגולשים שמע? מכיר? או יודע פרטים על המתכונים  הללו? במידה שכן, אנא שלחו אלי דרך צור קשר של הפורטל  

 

ואלו הן הבקשות שהגיעו לפורטל :

 

מהמטבח ההונגרי

 

שלום פסקל

בצק שמרים
שאלה לי אליך, קראתי על בצק שמרים הונגרי שנקרא בייגלי שממלאים בפרג או באגוזים, כמו עוגיות גלילה אבל לא מתפיחים את הבצק, מכינים ואופים נתקלת בדבר כזה? איך זה יוצא קשה?

רבקה

 

 

מהמטבח התוניסאי

 

פסקל שלום,

סבתי מצד אבי (מתוניס), עליה השלום, נהגה להכין מעין עוגיות/מציות מסולת וקמח. היו אלה עוגיות מעט מתוקות שנצרבו במחבת בהמון אהבה. סבתי נפטרה ומעולם לא רשמנו את המתכון (למרות גילה המופלג, לא חשבנו שהיא לא תהיה איתנו יותר) זה היה לפני יותר מ-20 שנה. לפני שבועיים אחי הזכיר לי את העוגיות האלה והחלטתי שאני מתחילה בחיפושים אחרי המתכון הזה. האם יש לך מושג מהן העוגיות/מציות האלה ואולי יש לך מתכון?
תודה מראש,
קרול

 

 

מהמטבח הפולני

 

שלום פסקל,

מחפשת מתכון ליפצו’ק פולני
לפני כחודש התארחתי בלוס אנג’לס. בביה"כ בית יעקב התקיים קידוש לאחר התפילה. בקידוש הוגש יפצ’וק בצבע חום, כמו צ’ולנט. סבתא של בעלי ז"ל הייתה מכינה כזה יפצ’וק. המתכון אבד למשפחה.
בשבתות חורפיות נראה לי מתאים להגיש יפצ’וק כזה.
אם את יודעת על מתכון כזה, או יכולה להשיג. אודה לך מאד.
בברכה
אופירה

 

מהמטבח האלגיראי

 

שלום פסקל
מרק קטניות אלגיראי או מרק עניים בתוספת ביצים
הורי ממוצא אלג’יראי (קונסטונטין). וסבתי ז"ל נהגה להכין לנו מרק אדום עם סוגי קטניות ונדמה לי גם נענע מיובשת ועם ביצים אותם נהגה לשבור לקראת סוף הבישול. נדמה לי שקראה למרק זה מרק עניים. אני מחפשת מתכון זה בנרות, אשמח באם תוכלי לעזור לי.
תודה רבה מראש,

אריאלה

  

 

אנא הפשילו שרוולים וצאו איתי  למסע חיפושים

אחר מתכונים אבודים……

מחכה לכם

פסקל





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ