נא להכיר: שף עמיר אילן

אם אתם מכירים או שמעתים על המנות: כנפי עוף ברוטב חריף, הום פרייס, סלופי ג’ו ופילדלפיה סטייק… אתם מכירים את השף עמיר אילן.

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » עיקריות » נתחי סלמון ברוטב טרגון

נתחי סלמון ברוטב טרגון

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

נתחי סלמון ברוטב טרגון
קטגוריות: דגים, עיקריות




פסקל פרץ-רובין


נתח הסלמון מקבל רוטב נפלא של טרגון . אפשר להשתמש במנה זו בסלמון קפוא .

 

 

1 ק"ג פילה סלמון (קפוא או טרי)

מעט שמן זית

6 גבעולי קורנית (טימין) שלמים

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 בצל ירוק קצוץ דק

לרוטב:

60 גרם חמאה

80 גרם קמח מנופה

1 ליטר חלב

4 כפות יין לבן יבש

2 חלמונים

5 גבעולי טרגון קצוצים דק

לעיטור:

עלי טרגון שלמים

 

 

 

מחממים תנור לחום גבוה מאוד (250 צ.). מנקים מפילה הסלמון את העור ואת השומן שבקצוות, ובעודו קפוא חותכים אותו למנות בעובי 3-2 ס"מ.

 

פורשים על משטח עבודה רדיד אלומיניום, מורחים בשמן זית ומפזרים עליו את המלח, הקורנית, הפלפל והבצל הירוק. מניחים עליהם את נתחי הסלמון, וסוגרים את רדיד האלומיניום מעל הנתחים כמו "אוהל". מעבירים לתבנית ואופים 10 דקות.

 

מכינים את הרוטב- מחממים במחבת כבדה את החמאה וממיסים תוך בחישה. מוסיפים את הקמח, מערבבים,ויוצקים בהדרגה את החלב. מערבבים לקבלת בלילה אחידה וחלקה. מוסיפים את היין, ומבשלים תוך בחישה עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים תוך ערבוב מהיר את החלמונים והטרגון, מביאים לרתיחה, מסירים מייד מהאש.

 

מניחים את נתחי הסלמון בכלי הגשה חסין חום,ויוצקים עליהם את הרוטב המוכן. מעטרים בעלי טרגון  שלמים, מחזירים לתנור ל-5 דקות, ומגישים חם.

 

חומרים ל 8 מנות

 

 

 



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ