מקום פסטורלי -דרך הגפן

בשיפולי הכביש המוביל למושב בית זית, בלב עמק מוריק של פרחים, שדות וכרמים, מובילה דרך עוצרת נשימה לדרך הגפן - מסעדה כפרית וחמימה.

ניצול שאריות ממשלוחי מנות

אחרי שפורים חולף, אנו מוצאים את עצמנו מתמרנים בין ערימות ממתקים ועוגות שהגיעו במשלוחי המנות. לפניכם רעיונות יצירתיים לניצול שאריות החג  

ראשי » מתכונים » מרקים » מרקים חמים » מרק שלושת הכתומים

מרק שלושת הכתומים

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מרק שלושת הכתומים


פסקל פרץ-רובין


 

 

 

מזג האוויר משתנה בהדרגה וזה הזמן לעשות סדר בין שלל מתכוני המרקים,מה דעתכם  על מרק שלושת הכתומים?

 

הוא בריא, מחמם ומתאים לכל ארוחה. מרק כתום שיגרום לכם להתמכר, גם כשלא קר כמעט בכל בית "מרק" זו מילה נרדפת לחורף. בביתי זהו אחד המאכלים האהובים ביותר על

 

ילדי, והוא מתקבל בברכה בכל ימות השנה ומוגש בתחילת הארוחה המשפחתית. הוא לובש ופושט צורה, מרקם וגוון בהתאם לתכולת מרכיביו.

 

בכל פעם מחדש אני מופתעת מהיכולת ליצור מנה מעניינת, מפתיעה ומלאת תוכן ממצרכים פשוטים ונגישים. אם אתם רוצים להכין מרק מנצח, יש להקפיד על כלל זהב

 

והוא: להשתמש בחומרי גלם איכותיים וטריים. רצוי להשתמש במנות עוף או בשר כדי להעשיר את המרק. ממהרים? ניתן להיעזר באבקת מרק )

 

רצוי ללא מונוסודיום גלוטמט( בכמויות קטנות.ככלל, הכנת מרק אינה מורכבת ואפילו פשוטה מאוד. לשם כך אנו צריכים ירקות, נוזלים ונותני טעם.

 

אולם לפעמים אפשר להפוך את המרק למנה עשירה ומורכבת, כשלירקות הבסיסיים מוסיפים שפע של תוכן. במילה "תוכן" אני כוללת את כל הדגנים, קטניות, בצקניות, כדורי בשר וכל שעולה על דעתכם.

 

כך, ממרק סתמי או רגיל, הופך המרק למנה עשירה, סמיכה ומלאה "הפתעות", בעצם סוג של ארוחה שלמה.

 

סוג המרק שאני מכינה מותאם לארוחה, וכשהארוחה מורכבת ממספר מנות רב, אזי אני בוחרת להכין מרק צח עם תוספות קלילות המרמזות על הארוחה הנפלאה המצפה לנו.

 

וכשאני רוצה להפתיע ולא להכביד עם מרק כבד ומשביע, אני בוחרת להכין מרק על בסיס ירק אחד בלבד, כמו ארטישוק ירושלמי, קישואים ושמיר, ירקות כתומים וכו', כשהכל עובר טחינה עדינה ולפעמים אף סינון.

 

לא משנה איזה מרק בוחרים, העיקר הוא להקפיד על שימוש נכון בחומרי הגלם ובטכניקת ההכנה. לפניכם מתכון למרק כתום מוצלח הממלא אותנו בתחושה חמימות מענגת.

 

למרק יש גרסאות רבות. כשמדובר בארוחה חלבית מוסיפים כמובן שמנת, אבל בארוחה בשרית יש שיטות הסמכה שונות, וכן שלל מתכונים להכנה. זהו אחד המוצלחים ביותר.

 

איזה מרק נכין היום?

איזה מרק נכין היום?

 

 

 

500 גר' דלעת (או דלורית), חתוכה גס

 

1 בטטה גדולה במיוחד, חתוכה גס

 

2 גזרים גדולים, חתוכים גס

 

1 תפוח אדמה גדול, חצוי

 

10 כוסות מים

 

8 שיני שום, כתושות

 

1 כפית מלח

 

1/2 כפית פלפל שחור

 

1 כפית כמון

 

1/2 כפית גרגרי כוסברה, טחונים

 

2 כפיות קמח, מנופה

 

2 כפות תערובת מוכנה לפלאפל (אם אין אפשר להגדיל מעט את כמות בתבלינים )

 

1/2 כוס מים

 

כוסברה טרייה, קצוצה

 

 

מניחים בסיר רחב את הירקות, יוצקים מעל מים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים כ-20 דקות עד שהירקות רכים.

 

מוסיפים שום, מלח, פלפל, כמון וכוסברה, בוחשים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות.

 

מוציאים את הירקות ומועכים למחית חלקה במעבד מזון או במרסק ידני. מחזירים לסיר ומבשלים על להבה נמוכה.

 

מערבבים בקערית קמח ותערובת לפלאפל. מוסיפים מים ומערבבים לבלילה חלקה ללא גושים (אם צריך מוסיפים מים).

 

מוסיפים את הבלילה למרק, בוחשים במהירות, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות. בהגשה מקשטים בכוסברה טרייה או מיובשת ובמעט פלפל שאטה קצוץ.

 

החומרים ל-8-6 מנות

 

 

 

 

 

דלעת יפה

דלעת יפה

 

 

טיפסקל למרק מוצלח

 

כשרוצים לגוון ולהעשיר את המרק, מוסיפים מעט קטניות ודגנים כמו גריסים, אורז, עדשים אדומות או ירוקות או פול.

 

אפשר לגוון בתוספת בצקניות, נטיפי ביצה, פסטה או אטריות.

 

ניתן להוסיף עשבי תיבול ירוקים לקבלת מרק ירוק, כמו שמיר, כוסברה, פטרוזיליה,עלי מנגולד, תרד, כרפס, בצל ירוק וכרישה. רצוי להוסיף לקראת סוף הבישול ולטחון הכל יחד בטחינה קצרה.

 

אפשר לעבות מרק דליל ברביכה עלבסיס מרגרינה/מחמאה/חמאה. מוסיפיםקמח בהתאם לסמיכות המרק הרצויה ויוצקים אל נוזלי המרק.

 

 





תגיות



חזרה




סקרים בטעם

איזה אגוזים תעדיפו במתוקים שלכם?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ