ראשי » מתכונים » מרקים » מרקים חמים » מרק בצל צרפתי

מרק בצל צרפתי

 

facebook twitter שלח לחבר הדפס  
דירוג הגולשים:

מרק בצל צרפתי


פסקל פרץ-רובין


במרק הזה, האהוב במיוחד על ילדיי, אני לא עושה קיצורי דרך ואפילו את הקרוטונים מכינה בעצמי.

 

זהו אחד המרקים הכי אלגנטי שיש מיוחד וקל להכנה.

 

 

 

100 גר' חמאה, מומסת

 

5-4 (500 גר') בצלים גדולים, פרוסים דק

 

3 כפות קמח, מנופה

 

3 כפות אבקת מרק בצל (ללא מונוסטדיום גלוטמט וחומרים משמרים)

 

8 כוסות מים

 

מלח ופלפל, לפי הטעם

 

1 כוס גבינה צהובה, מגוררת

 

עלי אזוב (מיורן) או רוזמרין לקישוט

 

לקרוטונים:

 

6 פרוסות לחם שחור קלוי

 

מעט שמן זית

 

1 שן שום, כתושה

 

 

מחממים חמאה בסיר רחב וגבוה ומטגנים את הבצל עד שקיפות.

 

מוסיפים קמח ובוחשים במהירות. מוסיפים אבקת מרק ומים ומערבבים.

 

מתבלים קלות במלח ופלפל, מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות. בוחשים מדי פעם.

 

הקרוטונים:

 

חותכים את פרוסות הלחם הקלוי לקוביות, מניחים על תבנית ויוצקים מעל מעט שמן זית ושום. מערבבים.

 

אופים בתנור 4-3 דקות בחום של 250 מעלות.

 

 

ההגשה:

 

יוצקים את המרק לקעריות חסינות אש, מפזרים מעל 2-1 כפות קרוטונים ומעט גבינה.

 

קולים בגריל 5-4 דקות בחום של 250 מעלות עד הקרמת הגבינה.

 

מקשטים בעלי אזוב או רוזמרין לפי הטעם.

 

החומרים ל 8-6 מנות



חזרה




סקרים בטעם

איזה פרי אהוב עליכם בקייץ?

הצג תוצאות בלבד

סדנאות בטעם

בחר סדנה (חובה)

 

תבשילי קדרה צמד מילים הבאים להסביר את הפלא המתרחש בסיר אחד גדול ורחב ובו עושר של חומרים המתבשלים על להבה קטנה קטנה (פעם זה היה...עוד

אין כמו מנת קינוח בסוף הארוחה לאירוח מפנק וסתם כשמתחשק משהו מתוק וטעים. ישנם קינוחים שצריך להקדיש להם ימים ושעות רבות מרוב שלבים...עוד

נפלאות הפילו - הכרות עם בצק עלים להכנת סיגרים.  הללו עשויים מעלי בצק פריכים ודקיקים, עגולים, מחוספסים מעט ושקופים.   נוהגים...עוד

סדנה מיוחדת למופלטה ומתוקים בעקבות פניות ובקשות רבות פסקל פותחת סדנת ספיישל מימונה - סדנה מיוחדת למתוקים ולמופלטה לכבוד המימונה. הסדנה...עוד

סדנה מיוחדת לקראת חג השבועות - מאכלים ומתוקים בתוספת פינוקים עם גבינות ירקות ופירות. כמו כן נכיר מטעמי עדות לחג השבועות.   נלמד...עוד

ירקות,דגנים וקטניות - כיום הכול מקפידים לשמור על  תזונה נכונה ובכך שומרים על בריאות  טובה.   תזונה נכונה  מתחילה...עוד

הקוסקוס הוא מהסמלים הבולטים והמוכרים ביותר של המטבח הצפון אפריקני.   כל עדה פיתחה טכניקה אופיינית להכנתו, וכל בית מתגאה בגרסה...עוד

בטעם של אמא  -  שלל מתוקים מעניינים, צבעוניים, מורכבים, ממולאים, מקופלים, מגולגלים, מטוגנים ועוד...   בסדנה נלמד על כל...עוד

אין כמו ניחוח אפיית לחם איכותי, לחם של בית , פיתות, חלה, פוקאצ'ה ... המגע  של לחם טרי , ניחוחו, צליל החיתוך והטעם הנפלא ......עוד

שבת בצהריים. אמצע החורף, בחוץ מנשבות רוחות וגשם יורד לפרקים, רובנו ספונים בבתים מחכים בקוצר רוח ל"מלכת השבת" - הקדירה הלוהטת ...עוד

שתי סדנאות בוטיק מיוחדות נפתחות בהתאם להזמנה ולימים מבוקשים.         א- סדנת מסיבת רווקות.    ב-...עוד

מבחר סדנאות מיוחדות לילדים עכשיו לקראת החופש הגדול.    במשך חמישה ימים  מבשלים, אופים ונהנים כל יום נושא אחר .   חמישה...עוד

אחד הדברים המזוהים ביותר עם החורף הוא המרק. מרק מהביל המזמין את הסובבים לטעימה נהדרת ומחממת.   אפשר להכין מרק מדי יום ביומו...עוד

כיסני בצק ממולאים - כל מטבח מתהדר בבצקים מיוחדים שסוד הכנתם נשמר היטב. בצקים שנילושו ועובדו היטב, נפתחו עד דק ומולאו במיליות שונות...עוד

בטעם של אמא -  ירקות ממולאים מזוהים עם ניחוחות בית אמא ובעיקר מהווים זיכרון ילדות נפלא.   שלל סירים מבעבעים על כיריים,...עוד

אנשים רבים שואלים אותי איך אפשר לדאוג למשק הבית בצורה מסודרת מבלי להשקיע את מירב הזמן הפנוי? בישול והכנת מזון טרי הפכו בשנים...עוד

אפייה היא פלא. ממוצרים בסיסיים אנו יוצרים תערובת הנשלחת אחר כבוד לתנור.   אם מציצים דרך דלת הזכוכית אפשר לראות את הקסם מתרחש....עוד

  ODT יצירתי ומעניין לאירגון שלכם,  דרך החשיפה למושגים מעולם האפייה לומדים כיצד להשיג מטרות ויעדים בניהול האירגון שלכם,...עוד

שם מלא (חובה)

טלפון (חובה)

אימייל (חובה)

כתובת מגורים

Sending ...

לפרטים נוספים על הסדנאות

© כל הזכויות על המתכונים, הצילומים והתכנים המתפרסמים בפורטל שמורות לפסקל פרץ-רובין. אין לעשות כל שימוש מסחרי / שיווקי במידע באתר ללא קבלת אישור מפורט בכתב מפסקל פרץ-רובין
think and well
צילומים: פסקל פרץ-רובין, דרור כץ